واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از دست دادن گونه های حیات وحش، زنگ خطری برای ادامه حیات بشر است قزوین - ایرنا - معاون پایش و سلامت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: از دست دادن گونه های حیات وحش، زنگ خطری جدی برای ادامه حیات بشر و نسل های آینده است.
"عبدالحسین مظفری" روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: چرخه حیات گونه های مختلف حیوانی و جانوری با چرخه حیات انسانی پیوندی عمیق و ناگسستنی دارد و به همین علت باید به دنبال حفظ حیات وحش در زیستگاهها باشیم.
وی به اجرای عملیات سرشماری گونه های شاخص حیات وحش در دو فصل تابستان و زمستان اشاره و اظهارکرد: تعیین روند تغییرات جمعیتی، شناسایی نقاط قوت و ضعف، مدیریت زیستگاهها و شناسایی عوامل تهدید کننده جمعیت زیستگاهها از جمله اهداف اجرای طرح سرشماری حیات وحش است .
مظفری ادامه داد: عملیات سرشماری تابستانه در سال جاری برای آگاهی از وضعیت سه گونه شاخص کل و بز وحشی، قوچ و میش و آهو انجام شده است.
معاون پایش و سلامت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین با اشاره به اینکه هرگونه جانوری شیوه سرشماری خاص خودش را دارد، گفت: تنوع زیستی، شیوه تغذیه، استتار و شرایط اقلیمی و چگونگی زیست از جمله عواملی هستند که در نحوه سرشماری گونه های جانوری تاثیرگذار است.
مظفری تصریح کرد: گونه شاخص در منطقه حفاظت شده "باشگل" آهو، قوچ و میش است که آهو تنها گونه ای است که فقط در این منطقه زیست می کند و گونه شاخص منطقه شکار و تیراندازی ممنوع آوج نیز قوچ و میش است که این منطقه پتانسیل خوبی برای رشد و احیای این گونه جانوری دارد.
وی ادامه داد: گونه شاخص در منطقه شکار و تیراندازی ممنوع طارم سفلی، الموت شرقی وغربی نیز کل و بز وحشی و منطقه الله آباد نیز گونه شاخص پرندگان آبزی و هوبره می باشد.
معاون پایش و سلامت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین یادآورشد: در راستای اجرای طرح عملیات سرشماری گونه های مشاهده شده در مناطق زیستگاهی استان نیز گوسفند وحشی، گراز، روباه، خرگوش، بز وحشی، خرس و شغال است که جزو گونه هایی هستند که در بیشتر زیستگاههای کشور زیست می کنند.
مظفری، تخریب زیستگاهها، شرایط اقلیمی، خشکسالی، آتش سوزی مراتع، شکار و صید غیرمجاز، دام های مازاد و تخریب راه دسترسی را از جمله عوامل روند تغییرات جمیعت گونه های جانوری عنوان کرد.
وی عواملی از جمله امنیت، غذا و شرایط زیستگاهی را نیز از جمله عوامل جمعیتی حیات وحش در استان برشمرد و افزود: طبق سرشماری های صورت گرفته روند تغییرات جمعیتی در منطقه شکار و تیراندازی ممنوع آوج و آبگرم از ابتدای فعالیت تاکنون روند رو به رشدی داشته ولی در منطقه باشگل که گونه شاخص آن آهو است، روند ثابتی را طی کرده است.
مظفری در پایان افزود: روند جمعیتی گونه های جانوری منطقه طارم نیز به خوبی رو به رشد بوده ولی در منطقه الموت شرقی و غربی نیز تا حدودی رشد داشته است.
7390/ 614
27/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]