تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803556412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احتمال تغییر روز شعر و ادب فارسی


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: احتمال تغییر روز شعر و ادب فارسی

احتمال تغییر روز شعر و ادب فارسی

عده ای انتخاب نام شاعری همچون فردوسی را برای این روز برازنده‌تر می‌دانند که به نوعی نجات‌دهنده زبان و ادبیات فارسی محسوب می‌شود.

معاون دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی می‌گوید: انتقادها به نام‌گذاری روز شعر و ادب فارسی تنها در جراید بوده و به خود شکل رسمی نگرفته‌ است و در صورت درخواست رسمی، احتمال تغییر این روز از 27 شهریور وجود دارد.

رضا یعقوبی درباره نام‌گذاری روز درگذشت و بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار به نام «روز شعر و ادب فارسی» و انتقادهایی که به این روز شده است گفت: سال‌ها پیش آقای شعردوست - نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی - پیشنهاد این نام‌گذاری را از طرف اهالی تبریز و دوستداران شهریار مطرح کردند که مورد تأیید شورای فرهنگ عمومی و شواری عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت، اما اهالی شعر و ادب می‌توانستند این پیشنهاد را زودتر و به نام شاعر دیگری بدهند.

او درباره دلایل پذیرفتن این پیشنهاد گفت: باید توجه کرد که شهریار جزو شاعران بزرگ ایران است، او شاعری ترک‌زبان است که اشعار بسیار خوبی به زبان فارسی دارد؛ بنابراین انتخاب روز درگذشت او به نام روز شعر و ادب فارسی می‌تواند انتخاب خوبی باشد. البته در آن زمان دلایل دیگری هم مطرح شد که من با گذشت سال‌ها آن دلایل را در ذهن ندارم.

یعقوبی درباره انتقادهای مطرح‌شده درباره این انتخاب اظهار کرد: همان زمان شاعران و خبرنگارانی با ما تماس می‌گرفتند و انتقاداتی را مطرح می‌کردند، اما هیچ‌کدام از این انتقادات به صورت رسمی صورت نگرفت. این‌که افراد انتقادات‌شان را در جراید و محافل عمومی مطرح کنند، فایده‌ای ندارد. آن‌ها می‌توانستند به صورت رسمی درخواست بدهند که روز شعر و ادب فارسی در روز تولد یا درگذشت حافظ‌، سعدی‌ و یا رودکی، قدیمی‌ترین شاعر ایران، باشد.

معاون دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی همچنین با اشاره به این‌که امکان تغییر روز شعر و ادب فارسی از 27 شهریورماه وجود دارد گفت: اگرچه تغییر روز شعر و ادب فارسی کار آسانی نیست‌ و مسلما با نام‌گذاری این روز در روز درگذشت شهریار طیف عظیمی از مردم ترک‌زبان خوشحال هستند و اگر نام‌گذاری تغییر کند، ممکن است ناراحتی آن‌ها را در پی داشته باشد. اما امکان تغییر این روز وجود دارد. ولی هیچ‌وقت درخواست رسمی برای تغییر این نام‌گذاری مطرح نشده است و اگر از سوی بنیادی یا دانشگاهی درخواستی مطرح شود، راهی برای تغییر این روز وجود دارد و اگر دلایل آن‌ها قانع‌کننده باشد این تغییر اتفاق می‌افتد.

**

در سال 81 یکی از نمایندگان مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی به نام علی‌اصغر شعردوست، خبر تصویب ثبت روز درگذشت محمدحسین بهجت تبریزی (شهریار) را در 27 شهریورماه به‌عنوان روز بزرگداشت استاد سیدمحمدحسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی در تقویم رسمی کشور به رسانه‌ها اعلام کرد، اما این خبر با انتقاد بسیاری از اهل شعر و ادب همراه بود. برخی معتقدند نباید نام یک شاعر خاص با روز شعر و ادب فارسی پیوند بخورد؛ چراکه هم در گذشته ادبیات فارسی و هم در ادبیات معاصر، نام شاعران بسیاری ثبت شده که هریک در زمینه شعری خاصی قله محسوب می‌شوند و علاقه‌مندان ویژه‌ای دارند. بنابراین تعیین روز شعر و ادب فارسی به نام یکی از این شاعران بسیار دشوار است.

برخی هم بر این باورند که اگر قرار باشد روز شعر و ادب فارسی به نام یک شاعر ثبت شود، بهتر است شاعری انتخاب شود که در تکوین و ارتقای شعر و ادب فارسی نقشی فراتر از سایر شاعران ایفا کرده باشد. این افراد انتخاب نام شاعری همچون فردوسی را برای این روز برازنده‌تر می‌دانند که به نوعی نجات‌دهنده زبان و ادبیات فارسی محسوب می‌شود.

همچنین گفته می‌شود که اگر بنا بر انتخاب شاعری از میان شاعران معاصر باشد، انتخاب نیما یوشیج که در شعر معاصر فارسی طرحی نو درافکنده، شایسته‌تر از انتخاب شهریار است؛ چراکه اگرچه شهریار بدون شک یکی از بزرگ‌ترین غزل‌سرایان فارسی است، اما درواقع در شرایطی که شعر فارسی تحولی عظیم را تجربه می‌کرده، بیش‌تر ادامه‌دهنده راه گذشتگان بوده است.
 
 



1393/06/27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن