واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۸:۲۰ب.ظ)
گلايه طبيب اقتصاد ايران از بازار سرمايه ايران؛ بازار سرمايه نقش قابل ملاحظه اي در تامين مالي بنگاه ها نداشت حجم مبادلات بازار سرمايه با کاهش جدي مواجه شده تا جايي که حجم مبادلات از 800 ميليارد تومان به زير 100 ميليارد تومان رسيده است.
به گزارش خبرنگار موج، علي طيب نيا، وزير امور اقتصاد و دارايي در نشست هم انديشي با شرکت هاي سرمايه گذاري و هلدينگ با اعلام اين مطلب گفت: بر اساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي که از سوي مقام معظم رهبري ابلاغ شده است ما بايد به رشد اقتصادي مستمر، پايدار، درون زا و برون گرا دست پيدا کنيم تا اين امر موجب استحکام داخلي، ارتقاي موقعيت کشور در عرصه بين المللي و داخلي و بهبود وضعيت معيشت و رفاه مردم شود.
وي افزود: متاسفانه هم اکنون در شرايطي هستيم که رشد اقتصادي 20 تا 30 سال گذشته نيز در اختيار نداريم و حتي رشد منفي اقتصادي را تجربه کرده ايم تا جايي که توليد ايران 10 درصد و درآمد ملي ما 20 درصد کاهش داشته است.
وزير امور اقتصاد و دارايي ادامه داد: دولت براي مقابله با رکود اقتصادي و بازگشت به توليد به حداکثر شرايط قبلي و دستيابي به رشد اقتصادي پايا در گام نخست مصوبه 35 ماده اي را ابلاغ کرد تا موانع بخش توليد شناسايي و زمينه رفع رکود فراهم شود.
اين عضو کابينه دولت يازدهم تصريح کرد: تحليل ها نشان مي دهد که عمده ترين مشکل واحدهاي توليدي کشور مربوط به کمبود منابع مالي و تنگناهاي اعتباري است و همين امر زمينه ايجاد رکود در اقتصاد کشورها را مهيا کرده است.
وي با اشاره به تشديد تحريم ها خاطرنشان کرد: با توجه به تمرکز تحريم ها بر روي منابع مالي و درآمد نفتي کشور زمينه حادشدن مشکلات اقتصادي کشور مهيا شد.
وزير امور اقتصاد و دارايي با بيان اين مطلب که ما با مشکل جدي در پس انداز مواجه نيستيم اذعان داشت: خوشبختانه نرخ پس انداز در ايران در حد مطلوب قرار دارد اما مشکل جدي ما اين است که پس اندازها صرف سرمايه گذاري جدي و مولد نمي شود و همين امر بر دامنه مشکلات ما مي افزايد.
طيب نيا با بيان اين مطلب که بازار مالي ايران از گذشته تا کنون همواره بانک محور بوده است متذکر شد: بانک محور بودن اقتصاد ايرادي ندارد اما اشکال کار آنجاست که نظام بانکي نتواند از منابع مالي خود براي تجهيز بنگاه هاي اقتصادي استفاده کند.
وي با اشاره به تدوين سياست هاي خروج غيرتورمي از رکود ابراز داشت: در اين بسته سياستي نسبت به نقش بازار پول و نظام بانکي براي تامين سرمايه بنگاه هاي کوچک، متوسط و بزرگ تاکيد شده است و اولويت اين است که از ظرفيت هاي موجود به شکل بهينه استفاده شود زيرا اين اقدام بيشتر به نفع اقتصاد ما است.
طيب نيا در خصوص ماموريت بازار سرمايه براي تامين منابع مالي بنگاه ها گفت: ماموريت بازار سرمايه عمدتا شامل تامين منابع مالي بلندمدت بنگاه هاي بزرگ ميشود و طي ساليان اخير بازار سرمايه ايران رشد قابل ملاحظه اي داشته است اما عمده معاملات ما در بازار ثانويه انجام مي شود و بازار سرمايه در تامين مالي بنگاه ها نتوانسته نقش قابل ملاحظه اي ايفا کند.
به گفته طيب نيا در سال گذشته 27 هزار ميليارد تومان تامين منابع مالي توليد از طريق بازار سرمايه انجام شده که اين رقم نشان مي دهد بازار سرمايه نقش قابل ملاحظه اي در تامين مالي واحدهاي توليدي ندارد.
وزير امور اقتصادي و دارايي تصريح کرد: بازار سرمايه به شرطي براي سرمايه گذاران جذاب است که ما بازار ثانويه فعال داشته باشيم زيرا آنچه که مردم را متمايل به سرمايه گذاري در بازار سرمايه مي کند بازدهي و قدرت نقدشوندگي بالا است و شرط نقدشوندگي بالا منوط به داشتن بازار ثانويه بارونق است.
اين عضو کابينه دولت يازدهم خاطرنشان کرد: متاسفانه در ماه هاي گذشته و به دليل شرايط حاکم بر اقتصاد بازار سرمايه ايران دچار محدوديت شده و حجم مبادلات با کاهش چشمگيري روبرو شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]