واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو ناظر شورای پول و اعتبار: نرخ سود بانکی در سرازیری کاهش / افزایش تامین مالی با کاهش سود سپرده ها تهران- ایرنا- عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار ، نگاه این شورا به موضوع کاهش سود بانکی را مثبت دانست و گفت: نرخ بالای سود بانکی برای اقتصاد کشور مفید نیست و اینکه سود سپرده ها باید تک نرخی شود ،کلیت آن مورد استقبال است .
به گزارش روز یکشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ( سنا) ، محمدرضا پورابراهیمی، افزود: هرچه نرخ سود بانکی پایین تر باشد، به کاهش نرخ تامین مالی در اقتصاد و رونق اقتصادی کشور کمک خواهد کرد و بعید است دولت با این اتفاق مخالف باشد.
وی افزود: کاهش سود ،نرخ بهای تمام شده پول برای بنگاه های اقتصادی و تولیدی کشور کاهش می دهد که این بسیار در سودآوری آنها موثر خواهد بود.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اثرات کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه هم گفت: این کاهش صددرصد اثر مثبت بر این بازار دارد . زیرا بر خلاف سود سپرده های ثابت که ریسک گریزی را ترویج می کند، بازار سرمایه ریسک پذیری را مورد استقبال قرار
می دهد .
به گفته وی ،هرچه نرخ سود کاهش پیدا کند، مزیت های بازار سرمایه بیشتر می شود و این کمک می کند به اینکه ما به سمت فعالیت های مولد اقتصادی و پذیرش ریسک در اقتصاد برای اقدامات بزرگ تر حرکت کنیم .
پورابراهیمی در واکنش به برخی اخبار غیررسمی که حکایت از کاهش نرخ سود بانکی تا مرز 20 درصد دارد، گفت: هنوز تصمیم خاصی در شورای پول و اعتبار گرفته نشده است.
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس درارتباط با این موضوع که با وجود اقدامات موثر دولت در خصوص کاهش نرخ بانکی هنوز این نرخ متناسب با نرخ تورم کاهش نیافته ، اظهار داشت : روند کلی این است که نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم کاهش یابدو این روند در یک شیب ملایم اتفاق خواهد افتاد.
پیش از این معاون اول رئیس جمهوری گفته بود، با هدف گذاری جدید نرخ تورم، بازنگری در نرخ سود مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت، بی آنکه به زمان این اقدام اشاره ای کند .
پورابراهیمی با بیان اینکه نرخ بالای سود بانکی یکی از عوامل افزایش قیمت تمام شده کالا و خدمات است و آثار تورمی دارد، افزود: قرار است بر اساس پیشنهاد دولت و آنچه بانک مرکزی گزارش می دهد، شورای پول و اعتبار موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام کند.
وی ، در خصوص عدول بعضی بانک ها و موسسه های مالی از نرخ سود تعیین شده، گفت: آنها که مجوز از بانک مرکزی دارند، به شکل غیر رسمی و موسسه هایی که بدون مجوزند، به شکل رسمی و علنی نظام مالی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده اند.
به گفته پورابراهیمی، موسسه های مالی و اعتباری بدون مجوز با اعلام نرخ های غیر منطقی، سپرده های مردمی را جذب می کنند و لازم است بانک مرکزی در این زمینه نظارت بیشتری داشته باشد.
اقتصام(1)** 9141** 1559
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]