واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارش مربوط به خسارت خشکسالی باغات چای اعلام شده است رشت - ایرنا - رییس سازمان چای کشور گفت: مستندات و گزارش در خصوص خسارت خشکسالی مربوط به باغات چای استان های شمالی به وزارت جهادکشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی ارسال شده است.
"علی محرر" عصر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به گرمای کم سابقه تابستان امسال در استان و کاهش برداشت برگ سبز چای، از کاهش 24 درصدی خرید برگ سبز چای نسبت به سال گذشته خبر داد.
وی افزود: بازدیدهای مشترک میدانی کارشناسان سازمان چای کشور و صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیز در چندین مرحله از باغات چای شمال کشور صورت گرفته و بطور مستند، تحقیقات لازم تهیه شده است.
رییس سازمان چای کشور بیان داشت: به دلیل کاهش نزولات آسمانی و شدت گرمای بی سابقه از خردادماه سالجاری که منجر به سوختگی برگ ها ، جوانه ها و بوته های چای شد؛ باغات چای با چالش جدی و بی سابقه مواجه و اکثریت بوته ها بطور یکپارچه دچار سوختگی شدند.
به گفته محرر؛ همین مسئله معیشت تولیدکنندگان چای را به سبب خسارت وارده در وضعیت بحرانی قرار داده است.
وی گفت: برداشت برگ سبز چای تا به امروز نسبت به سال گذشته، در مجموع 24 درصد کاهش و نسبت به سال 91 در مجموع 32 درصد کاهش داشته است.
رییس سازمان چای ادامه داد: از نظر مقدار نیز نسبت به سال گذشته در مجموع 17 هزار تن کاهش تولید داشته ایم.
وی با بیان اینکه در سال زراعی 93 - 92 اکثر کشاورزان موفق به بیمه باغات خود نشده اند، افزود: از 55 هزار و 422 چایکار با سطح زیر کشت 24 هزار و یکصد و دو هکتار، فقط هفت هزار و 633 نفر با مساحت چهار هزار و 938 هکتار باغات چای خود را بیمه کرده اند.
محرر اضافه کرد: این موضوع به این معناست که حدود 14 درصد از کل چایکاران اقدام به بیمه باغات کرده اند که درصد کمی از بهره برداران و سطح زیرکشت را شامل می شود.
وی با اشاره به ارائه پیشنهادات سازمان چای به وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با خشکسالی گفت: این امر بمنظور تامین، تخصیص و ابلاغ اعتبار بهزراعی برای پرداخت به چایکاران برای هرس زودهنگام بوته های آسیب دیده از خشکسالی و جلوگیری از حریق باغات چای و تداوم آن برای عملیات بهزراعی انجام شده است.
محرر تامین بخشی از خسارت چایکاران از محل حوادث غیرمترقبه و بیمه کشاورزی و ابلاغ بموقع خرید تضمینی سال آتی با احتساب رشد قابل قبول براساس هزینه تولید را در ایجاد انگیزه بین کشاورزان برای حفظ و نگهداری و احیای باغات چای موثر عنوان کرد.
رییس سازمان چای خاطرنشان کرد: سال گذشته هیچگونه اعتباری برای بهزراعی باغات چای نبود تا پرداخت شود و فقط کشاورزان از منابع داخلی بانک ها می توانستند تسهیلات دریافت کنند.
وی ادامه داد: با پیشنهاد و پیگیری وزارت جهاد کشاورزی و حمایت مجمع نمایندگان گیلان در مجلس و استانداری های گیلان و مازندران در لایحه بودجه سال 93 ، مبلغ 600 میلیارد ریال تسهیلات برای بهزراعی باغات پیش بینی شد.
وی امور زیربنایی، عملیات بهزراعی زمستانه و اقدامات اصولی و بموقع هرس باغات چای را از محوری ترین برنامه های سازمان چای ذکر و اظهار کرد: کارشناسان این سازمان از هم اکنون طرح بهزراعی باغات چای را تهیه و آماده کرده اند تا در زمان پرداخت تسهیلات بهزراعی که در فصل زمستان است، به کشاورزان چایکار پرداخت کنند.
به گفته محرر؛ در این طرح برای هر هکتار باغ چای مبلغ 28 میلیون و 800 هزار ریال برای بهزراعی باغات شامل 20 درصد کف بر، 20درصد کمربر و 60 درصد سرهرس و آرایش و تغذیه باغات در نظر گرفته است.
وی نتیجه اجرای طرح بهزراعی باغات چای کشور را جوان سازی باغات چای، اصلاح ساختار باغات چای، مقاوم سازی بوته های چای در مقابل آفات و بیماری ها، گسترش سطح برداشت بوته های چای، اعمال مدیریت در جهت عرضه مناسب برگ سبز چای و ارتقاء کمیت و کیفیت برگ سبز چای تولیدی عنوان کرد.
وی ادامه داد: پیش بینی سازمان چای برای اجرای طرح بهزراعی باغات چای کشور در سالجاری مبلغ 830 میلیارد ریال بوده که امیدواریم اعتبار مورد نیاز تا زمان اجرای طرح تامین و تخصیص یابد.
وی افزود: در سالجاری تاکنون مقدار 62 میلیون و 154 هزار و 48 کیلوگرم برگ سبز چای بصورت تضمینی از چایکار استان های شمالی خریداری شده است.
رییس سازمان چای 49 درصد چای خریداری شده را درجه یک و مابقی را درجه دو عنوان و ارزش اقتصادی این میزان برگ سبز چای را 869 میلیارد و 674 میلیون و 384 هزار ریال ذکر کرد.
32 هزار هکتار باغ چای در شمال کشور وجود دارد که 30 هزار هکتار آن در گیلان و مابقی در غرب مازندران است.ک/3
7295/695
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]