واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بی توجهی برخی شهروندان به مسوولیت های اجتماعی شیراز- ایرنا- مدیرمسوول روزنامه عصر مردم چاپ شیراز، چند مورد از بی توجهی شهروندان به مسوولیت های اجتماعی را ذکر کرده و نوشته است: همه می باید حقوق و آزادی های یکدیگر را رعایت کنیم تا مسلمان واقعی باشیم.
محمد عسلی در سرمقاله روزنامه عصر مردم نوشت:عدم رعایت حق تقدم در رانندگی، پرت کردن آشغال و اضافه خوراکی ها از دریچه اتومبیل به داخل خیابان در هنگام عبور، عدم رعایت حقوق عابران پیاده، بلند کردن صدای موسیقی در کوچه و خیابان ها، آلوده کردن مکان های اجتماعی با عملکردها و روش های نامطلوب و ضرر زننده و بسیار اعمال و گفتار دیگر که آزادی ها و حقوق جمعی را به خطر می اندازد از دیدگاه اسلام گناه و جرم است و مجازات دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه عده ای در جوار خانه ها و آپارتمان ها مجالس عروسی یا عزا راه می اندازند که صدای بلندگوهای آنان صدها متر دورتر می رود و بسیاری از ساکنین را می آزارد. این عمل هم خلاف است و هم گناه، اما تاکنون برای پیشگیری از آن کاری نکرده ایم؟
مدیرمسوول روزنامه عصر مردم نوشت:انداختن آب دهان در خیابان و پیاده روها در بسیاری کشورها جرم است. اما در کشور ما هرچند کار زشتی است لیکن برای پیشگیری از آن اقدامی نشده، ریختن آشغال در جوی آب و گندیده کردن آن یک رفتار اجتماعی نامطلوبی است؛ اما از آن پیشگیری نشده. تنه زدن به دیگران در حین عبور از خیابان های شلوغ و یا روی پله برقی ها، صداهای بلندی که گاه ترساننده است، سوت زدن نابهنگام، تخطی به حریم خانه توسط دریچه های باز، پایکوبی در کف طبقات آپارتمان ها و بسیار اعمال دیگری که بی توجه از کنار آنها می گذریم همه زشت و موجب ضمان هستند که می باید به نوعی شهروندان و شهرنشینان از ارتکاب به آنها اجتناب کنند زیرا باعث خسارت به دیگران می شوند، دستگاه های قضا و مجلس شورای اسلامی هم می باید به دنبال تصویب قوانینی باشند که بازدارنده باشند.
عسلی افزود: این مسایل همه به احساس مسئولیت های اجتماعی برمی گردند که متأسفانه ما در آنها لنگ می زنیم و ملزم به رعایت آنها نمی شویم.
وی به دو نوع دیدگاه درباره فرد و اجتماع پرداخته است و اصالت دادن به اجتماع و اصالت دادن به فرد را در این تقسیم بندی گنجانده و معتقد است که اسلام هم به اصالت اجتماع و هم به اصالت فرد توجه دارد.
وی نوشت:در جامعه امروز مسلمین تحت تأثیر القاء و تبلیغات سوء فرهنگ لیبرالی اصالت را در آزادی های فردی خلاصه می بینند و کمتر به آزادی ها و منافع جمعی نظر دارند.از این رو است که گرایش ها به فرهنگ غرب روز به روز بیش و بیشتر می شود و نیروی بازدارنده ای برای پیشگیری از گناه، عصیان، خشم و ضرر و خسارت به مردم در باورها نهادینه نشده است جز اقلیتی که مقید به رعایت موازین و مقررات اسلامی هستند و آگاهی های لازم را از قرآن و سایر مراجع اسلامی کسب کرده اند.
این روزنامه نگار اضافه کرد:مشکلی که امروز در جامعه ما و زندگی شهرنشینی ایجاد شده رسوبات فرهنگ شرق و غرب در عملکرد و اذهان بعضی از تحصیلکردگانی است که راهنما و هدایتگر جامعه اند و می باید در اندیشه، گفتار و رفتار برای مردم خود الگو باشند.این تعارضات کار را به جایی رسانده که جامعه ما به لحاظ عملکردی دوقطبی شود و جوانان و نوجوانان را در چهارراه چه کنم گرفتار کند. خلأ ایجاد شده برای پذیرش مسئولیت های اجتماعی به نوعی قانون گریزی، قانون ستیزی، دور زدن قانون و رانت خواری را سبب شده است.
عسلی نوشت:اگر می خواهیم شهری سالم و به دور از تألمات روانی و خسارت های جانی داشته باشیم همه می باید حقوق و آزادی های یکدیگر را رعایت کنیم تا مسلمان واقعی باشیم در غیر این صورت می باید در میزان باور ما به اسلام شک کرد و مصداق عالم بی عمل می شویم.ک/1
675/ 667
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]