واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
انتشار «هنر موسیقی» ویژه زندهیاد محمدرضا لطفی
صد و چهل و سومین شماره از مجله «هنر موسیقی» ویژه زنده یاد محمد رضا لطفی و با مطالبی به قلم ابراهیم حقیقی، تورج زاهدی، محمد جواد کسایی، ابوالحسن مختاباد و... درباره این هنرمند منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، شماره 142 ماهنامه فرهنگی، هنری اجتماعی «هنر موسیقی» ویژه مرداد در 72 صفحه منتشر شده است. این شماره از مجله به محمدرضا لطفی آهنگساز و نوازنده برجسته تار و سهتار ایران که چند ماه پیش دار فانی را وداع گفت، اختصاص دارد. در سرمقاله ماهنامه با عنوان «نیست در منشور انسان رخصت جنگ و جدال» نویسنده به بیان خاطراتی از محمدرضا لطفی و شرح احوال و برخوردها و انتقاداتی که در برهه ای از زمان به لطفی شده، پرداخته و عنوان کرده است که در این شماره از مجله قرار است از زبان و قلم دوستان، شاگردان و همنوازان و لطفینویسان همراه لطفی درباره این هنرمند مطالبی چاپ شود. در ادامه صفحات مجله ویژه نامه محمدرضا لطفی با عنوان «محمدرضا لطفی از زبان و قلم لطفی نویسان» به چشم می خورد که این پرونده شامل مطالبی از ارشد طهماسبی با عنوان «در این عشق چو میرید همه روح پذیرد»، مجید کیانی با عنوان «محمدرضا لطفی؛ موسیقیدانی دلسوز»، محسن حجاریان با عنوان «کار لطفی کار دل بود»، محمد قوی حلم با عنوان «لطفی؛ صدای سخن عشق بود»، محمد جواد کسایی با عنوان «که مرغان سرود سفر ساز کردند؛ کسایی و لطفی در نیم نگاه!»، ربکا جلیلی «نوشدارو پس از مرگ سهراب»، ابراهیم حقیقی «هرچه بود و هرچه کرد، یکه بود و بی بدیل»، سید ابوالقاسم مختاباد با عنوان «محمدرضا لطفی و نگاه او به رسانه؛ لطفی نویسنده و مجله نگار» و تورج زاهدی با عنوان «لطفی؛ استادی سوته دل و شیدا مسلک» است.
در بخش بعدی این ماهنامه دل نوشتههایی از هنرآموختگان محمدرضا لطفی منتشر شده است که شامل یادداشتهای کوتاهی از عیسی غفاری، بهاره فیاضی، امیر اثنی عشری، پویان بیگلر، علیرضا ایلچی، علیرضا اصغری، علی زحمتکش و ابوالفضل زنده بودی درباره زنده یاد محمدرضا لطفی می شود. تعطیلی کلاس های موسیقی در فرهنگسراها بهانه ای برای نگارش یادداشتی توسط امیر عباس ستایشگر با عنوان «موسیقی با دستور تعطیل نمی شود» است که وی در این یادداشت درباره این اقدام سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مبنی بر تعطیلی کلاسهای موسیقی در فرهنگسراها، نحوه پوشش خبری و واکنش نهادهای مختلف توضیحاتی ارائه داده و در پایان نیز تعطیلی کلاسهای موسیقی را امری ناپسند و در جهت تضعیف آموزش موسیقی در کشور دانسته است. بخش بعدی این ماهنامه اختصاص به مقاله ای با عنوان «واقعیت هایی درباره موسیقی و ذهن» نوشته سینان جانان و ترجمه امیرحسین ایرانشاهی دارد. این مقاله سر فصل هایی با تیتر «موسیقی سیال»، «موسیقی زبان، زبان موسیقی»، «اسکیس های موزیکال»، «کدهای فرهنگی»، «موسیقی زنده یا رقص»، «سیستم لیمبیک و هیپوتالاموس مغز» دارد که در هر بخش درباره تاثیر موسیقی بر ذهن توضیحاتی ارائه شده است. مروری بر سیر تکامل و عوامل تاثیرگذار بر صنعت و اقتصاد موسیقی نوشته محمد علی پورخصالیان، دیداری از محمد دولو پیشکسوت عرصه عکاسی و رونمایی از پیانوهای شولتز پولمن ایتالیا مطالب بعدی این ماهنامه هستند. ماهنامه «هنر موسیقی» هفدهمین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد و مهدی ستایشگر صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر آن است.
۱۳۹۳/۶/۲۶ - ۰۹:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]