واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازار جنوب عراق در انتظار ورود کالاهای ایرانی کرمانشاه - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی استان بابل عراق گفت: قطع روابط تجاری عراق با اردن و ترکیه، اکنون خلا هفت میلیارد دلاری در بازار این کشور ایجاد شده که انتظار است با کالاها و تولیدات ایرانی جایگزین شود.
به گزارش ایرنا، "صادق هاشم فحلان" روز دوشنبه که در راس هیاتی تجاری به استان کرمانشاه سفر کرده، در دیدار با همتایان خود در اتاق بازرگانی کرمانشاه، افزود: پس از حوادث چند ماه اخیر در کشور عراق و تهاجم تروریست های داعش، اکنون شرایطی پیش آمده تا روابطی مستحکم تر از گذشته با جمهوری اسلامی ایران و استان های مرزی مانند کرمانشاه داشته باشیم.
وی گفت: اکنون که ترک ها و اردنی ها در بازار عراق حضور ندارند، بازارهای ما با کمبود کالا مواجه شده و در همین راستا به استان کرمانشاه سفر کرده ایم تا با امضای توافق نامه هایی بتوانیم خلاهای موجود در بازار استان بابل را جبران کنیم.
صادق هاشم افزود: دو کشور ایران و عراق برای تسهیل در روابط تجاری از جمله رفع مسایل استاندارد کالاها در مرز برنامه ریزی هایی داشته اند.
وی ادامه داد: کنسولگری جمهوری اسلامی در استان های کربلا و نجف اشرف نیز به تجار ما برای سفر به ایران یک روزه ویزا می دهند و در مجموع فضا برای توسعه مراودات تجاری دو طرف مهیاست.
رییس اتاق بازرگانی استان بابل عراق همچنین از وجود فرصت های سرمایه گذاری در استان متبوعش برای حضور سرمایه گذاران ایرانی خبر داد.
* عراق همیشه در پی گسترس روابط با جمهوری اسلامی بوده است
سرکنسول عراق در کرمانشاه نیز در ادامه، مهمترین بخش روابط میان دو کشور را مراودات اقتصادی عنوان کرد و افزود: کشور ما همیشه از داشتن ارتباطات مناسب با جمهوری اسلامی استقبال کرده و در تلاش برای گسترش این مساله بوده است.
"ابراهیم موسی" گفت: خوشبختانه اراده سیاسی میان حاکمیت ایران و عراق برای توسعه مراودات تجاری نیز وجود دارد.
وی از یک طرح بزرگ سرمایه گذاری در دولت عراق خبر داد که سهم چشمگیری در این طرح برای جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته شده است.
سرکنسول عراق در کرمانشاه از اهمیت روابط میان استان های دو کشور در کنار ارتباطات دو دولت نیز سخن گفت و افزود: کشور ما در حال حرکت به سمت دموکراسی است و به همین دلیل حکومت مرکزی برای استان های کشور خودمان اهمیت زیادی قایل است که بخشی از این حمایت ها معطوف به مراودات میان استان های عراق با استان های ایران است.
ابراهیم موسی، همچنین خواستار برنامه ریزی و تعامل دو کشور ایران و عراق برای ارتقای سطح مراودات تجاری میان دو طرف به مرز 20 میلیارد دلار شد و این رقم را با توجه به روابط مناسب میان دو کشور، منطقی ارزیابی کرد.
* جایگاه عراق در آینده منطقه بسیار مهم خواهد بود
رییس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز با ابراز خرسندی از سفر همتای بابلی اش به کرمانشاه، تاکید کرد که سعی مشترک ما بر تعمیق و گسترش روابط میان دو طرف بخصوص در حوزه اقتصادی و تجاری خواهد بود.
"کیوان کاشفی" افزود: ملت ایران و عراق با هم دوست و برادرند و ایرانیان همیشه در شرایط بحرانی در کنار مردم عراق بوده اند.
وی با اشاره به منابع عظیم طبیعی و ثروت های بالقوه در عراق این کشور را دارای جایگاهی مهم در آینده منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که همکاری های مشترک میان ایران و عراق بتواند در آینده از این دو کشور یک مرکز ثقل مطمئن در منطقه ایجاد کند.
کاشفی استان بابل عراق را از جمله مناطق مستعد و دارای زمین های کشاورزی حاصلخیز با ظرفیت های بالای اقتصادی برشمرد و گفت: امیدواریم این سفر آغاز یک همکاری بلند مدت و موثر در روابط دو طرف باشد.
وی برقراری ارتباط با استان های مرزی و جنوبی عراق را از سیاست های اتاق بازرگانی کرمانشاه برشمرد.
به گفته کاشفی، این هیات تجاری قرار است از برخی کارخانه ها و واحدهای تولیدی استان کرمانشاه بازدیدهایی داشته باشد.
از مجموع صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق، افزون بر 50 درصد آن از راه مرزها و بازارچه های رسمی استان کرمانشاه صادر می شود و به تازگی هم قرار شده تا دو هفته آینده بازارچه مرزی سومار بین استان های کرمانشاه و دیاله دایر شود.
591/571/567
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]