واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناسان:زمان نمایشگاه کتاب درتقویم جهانی ثبت است جابجایی ممکن نیست تهران-ایرنا- کارشناسان درنشست آسیب شناسی نمایشگاه کتاب تهران برعدم امکان تغییر زمان برگزاری نمایشگاه به دلیل ثبت درتقویم جهانی تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست آسیب شناسی، ارزیابی وارائه الگوی برتر نمایشگاه کتاب تهران عصر یکشنبه با حضور علی اشرف صادقی، محقق و نویسنده، سید فرید قاسمی، رییس شورای سردبیری خبرگزاری ایبنا، سیدمهدی جهرمی، مدیرعامل اسبق خانه کتاب ومدیر نشر میراث مکتوب، حجت الاسلام والمسلمین زائری مدیرمرکز وهنری سرچشمه، داود موسایی مدیرعامل انتشارات فرهنگ معاصر، فاطمه فهیم نیا رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ونجفعلی میرزایی مدیرعامل خانه کتاب درسرای اهل قلم برگزار شد.
سیدفرید قاسمی دراین نشست با اشاره به هدف بنیادین نمایشگاه کتاب با اشاره به سابقه برگزاری این رویداد فرهنگی پس ازپیروزی انقلاب افزود: اگر قرار باشد زمان نمایشگاه کتاب تهران جابه جا شود از بین المللی بودن خارج خواهیم شد.
وی یادآور شد: همان روزی که نمایشگاه کتاب تهران درایران به اتمام می رسد با یک روز تاخیر نمایشگاه کتابی دریکی ازکشورهای حاشیه خلیج فارس شروع می شود.
رییس شورای سردبیری خبرگزاری ایبنا با بیان اینکه زمان برگزاری نمایشگاه کتاب درتقویم جهانی ثبت شده ونمی توانیم آن را تغییر دهیم توضیح داد: عدم ثبات مکانی نمایشگاه کتاب موجب شده تا ما به آسیب شناسی کشانده شویم. اگر مکانی برای نمایشگاه کتاب تهران وجود داشت، دبیرخانه دائمی به وجود می آمد و تمام مشکلات درطول سال برطرف می شد.
قاسمی اظهارکرد:اکنون دوباره بحث برسر بازگشت نمایشگاه به محل دائمی نمایشگاه های کتاب ایران مطرح است این نشان می دهد که همه بحث ها و جدل های گذشته نادیده گرفته شده است.
وی افزود:باید نظرسنجی صورت گیرد که ببینیم کدام مکان برای نمایشگاه مناسب تر است، به هرحال تجارب گذشته باید مورد استفاده آیندگان قرارگیرد.
نجفعلی میرزایی نیز دراین نشست با بیان اینکه باید هدف اصلی برگزاری نمایشگاه کتاب را مشخص کنیم تاکید کرد: ما می خواهیم کمک کنیم نمایشگاه کتاب از زوایای مختلف بررسی شده والگوی پیشنهادی برای تحقق اهداف نمایشگاه ارایه شود.
علی اشرف صادقی مولف ومحقق درادامه این نشست با بیان این که به عنوان یک مولف زمانی که وارد نمایشگاه کتاب تهران می شوم با شلوغی و ازدحام جمعیت بیش از اندازه ای مواجه می شوم ، گفت: این ازدحام جمعیت برایم آزاردهنده است، می دانم که عده ای صرفا برای تماشا آمده اند واین ازدحام به همین دلیل است.
وی بااشاره به این که جامعه ما جامعه فرهنگی وکتاب خوان نیست واین مایوس کننده است گفت : باید مساله خرید کتاب ومطالعه آن را ریشه ای تر نگاه کنیم .
صادقی افزود : خرید کتاب دردرجه اول جنبه اقتصادی دارد که این امر در ایران اسفناک است؛ همچنین اساسا علاقه ای به خواندن کتاب در کشورمان وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری نیز با اشاره به ارج و قرب کتاب در اوایل انقلاب در میان مردم گفت : نقش های جایگزینی که نمایشگاه کتاب تهران پیدا کرده موجب ایجاد مشکلات متعددی شده است؛ به عنوان نمونه اگر ما وارد نمایشگاه های کتاب دنیا شویم مشاهده می کنیم که جمعیت زیادی بازدید نمی کنند.
زائری با اشاره به این که برخی مسوولان ما در مقابل جمعیت بسیار بازدیدکننده از نمایشگاه کتاب تهران را یک افتخار می دانند وبه آن به اصطلاح پْز می دهند ، گفت : باید دقت کنیم که نمایشگاه های کتاب تهران مخاطب نخبه دارند و دسترسی مخاطبان عام را از طریق روش های مرسوم مانند کتابفروشی ها تامین می کنند.
وی با دفاع ازتخصصی شدن نمایشگاه کتاب تهران گفت: دراین شرایط با تخصصی شدن نمایشگاه کتاب تهران ما مخاطب خاص را خواهیم داشت و مخاطب عام نیز با مراجعه به کتابخانه مدرسه، دانشگاه وعمومی نیاز خود را برطرف می کند.
زائری گفت: تا زمانی که چرخه کتابفروشی ها درکشور اصلاح نشود وضعیت نشر ما نیز اصلاح نمی شود.
وی با تاکید برساماندهی کتابفروشی ها ادامه داد: نمایشگاه جایگزین مکانی برای تفریح واستراحت مردم شده است؛ همچنین نمایشگاه تبدیل به یک اتاق خبر برای مسئولین سیاسی، اقتصادی واجتماعی ما شده است.
وی با بیان این که واقعیت این است که قدرت نمایی امنیتی وگشت ارشاد در نمایشگاه کتاب تهران بیش از هر جای دیگر است گفت : پس با حفظ زمان و ملاحظات تخصصی شدن، نمایشگاه کتاب تهران می تواند به کارکرد منطقی خودش نزدیک شود.
زائری گفت : شاید مکان ثابت و زمان ثابت بتواند کارکرد اصلی نمایشگاه کتاب تهران را ایجاد کند.
سیدمهدی جهرمی نیز دراین نشست یادآور شد: قبول دارم که نمایشگاه کتاب تهران از روز اول یک واکنش و یک حرکت صنفی بود واندیشه ای عمل نشد که چرا و به چه دلیل؟ با چه هدف؟ وبا چه مخاطبی این نمایشگاه باید برپا شود.
جهرمی ادامه داد: ما اگر امروز باورمان این باشد که نمایشگاه باید نمایشگاه باشد خیلی حرف ها منتفی است واگر باورمان این باشد که نمایشگاه باید فروشگاه باشد باز بخش دیگر حرف ها ثمری ندارد.
جهرمی تاکید کرد: اگر نگاه این باشد که نمایشگاه کتاب تهران یک فروشگاه بزرگ باشد قطعا تخصصی کردن به آن ضربه می زند اما اگر نگاه، نگاه نمایشگاهی باشد تخصصی شدن به آن کمک می کند.
فراهنگ(3)**1497**1983**1859
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]