واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۳ (۲۲:۰ب.ظ)
ايران عضو کميته علمي تحقيقات جنوبگان شد با عضويت جمهوري اسلامي ايران در کميته علمي تحقيقات جنوبگان که در جريان سي و سومين نشست کميته در اوکلند نيوزيلند تصويب شد، زمينه مشارکت ايران در تحقيقات جنوبگان و پيگيري طرح احداث پايگاه دائمي تحقيقاتي در قطب جنوب فراهم شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر وحيدچگيني، رئيس پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي که به نمايندگي از ايران در اين نشست شرکت کرده بود، در اين زمينه اظهار داشت: درخواست جمهوري اسلامي ايران براي عضويت در کميته علمي تحقيقات جنوبگان (SCAR) در سي و سومين نشست اين کميته که در شهر اوکلند کشور نيوزلند برگزار شد، پس از بررسي به تصويب رسيد.
وي درخصوص اهميت عضويت در اين کميته گفت: جنوبگان نقش کليدي در شناخت مسائل جهاني و زيست محيطي دارد و در ۵۰ دهه اخير فرصت هاي بي نظيري را براي دانشمندان فراهم کرده است تا به بررسي مبدا پيدايش قاره ها، آلودگي زمين و تغيير در آب و هواي اين کره خاکي پي ببرند. تاکنون کشورهاي مختلفي پايگاه هاي تحقيقاتي خود را در اين منطقه ايجاد کرده اند که از پيشگامان آنها مي توان کشور روسيه و امريکا را نام برد.
کميته علمي تحقيقات جنوبگان، کميته اي است که تحت پوشش شوراي بين المللي علوم (International Council for Science, ICSU) فعاليت مي کند.
راه اندازي، توسعه و هماهنگي براي تحقيقات علمي بين المللي در زمينه جنوبگان از فعاليت هاي اين کميته بين المللي محسوب مي شود. SCAR اطلاعات علمي خود در زمينه قطبين و نقش جنوبگان در سامانه کره زمين را به نشست هاي مشورتي پيمان جنوبگان و ديگر سازمان هاي بين المللي از جمله UNFCC و IPCC ارايه مي دهد.
دکتر چگيني تصريح کرد: نشست هاي SCAR هر دوسال يک بار با حضور کشورهاي عضو تشکيل مي شود که جمهوري اسلامي ايران نيز در سي و سومين نشست آن به عضويت در اين کميته بين المللي درآمد.
پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي نيز با توجه به اهميت جنوبگان در آينده اقتصادي و سياسي جهان و اهميت آن براي جمهوري اسلامي ايران، مرکز ملي تحقيقات جنوبگان را تاسيس کرد.
همچنين پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي به عنوان هماهنگ کننده ملي بسياري از سازمان هاي تحقيقاتي در جهت تاسيس ايستگاه دايمي جمهوري اسلامي ايران نيز اقداماتي را از جمله عضويت در کميته علمي تحقيقات جنوبگان انجام داده است.
از جمله فعاليت هاي ديگري که در اين راستا از از طرف پژوهشگاه ملي اقيانوس شناسي و علوم جوي به انجام رسيده است مي توان به اعزام نخستين دانشمند ايراني به جنوبگان با همکاري کشورهاي داراي پايگاه در جنوبگان، تهيه طرح ملي تاسيس پايگاه دايمي جمهوري اسلامي ايران در جنوبگان و ارايه به تصميمگيران، ايجاد مرکز ملي تحقيقات جنوبگان در ساختار پژوهشگاه ملي اقيانوسشناسي و علوم جوي، رايزني با تصميمگيران در سطوح مختلف از جمله مسوولان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، شوراي عالي صنايع دريايي و سازمانهاي ذيربط، چاپ کتاب و مقالههاي علمي در اين زمينه، بررسي حقوقي و آماده کردن طرح نحوه پيوستن جمهوري اسلامي ايران به کنوانسيون جنوبگان (۱۹۵۹ ميلادي)، رايزني هاي بينالمللي براي اعزام دانشمندان ايراني به جنوبگان همراه با تيمهاي اکتشافي و انتخاب شريک خارجي براي انجام طرح اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]