تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است كه شب‏هايش به نماز و روزهايش به روزه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814807435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید باران در ١٢ شهر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تولید باران در ١٢ شهر تهران بزرگ - ایرنا - تابناک به نقل ازشهروند روزدوشنبه نوشت:باروری ابرها روشی جدید برای تاثیرگذاری روی ابرهای طبیعی است که درآن بااستفاده ازموادشیمیایی آب بیشتری از ابر به شکل باران یا برف گرفته می شود. کشورهای چین، روسیه، آمریکا، کانادا نمونه های موفقی ازاجرای این طرح هستند.


چند روزی به پایان سال آبی ٩٣ باقی نمانده که رهاورد آن به نظر می رسد خشکسالی بیش از گذشته است. در سالی که گذشت میزان بارش کافی نبود و به همین دلیل اکنون خانوارهای متعددی در معرض قطعی آب قرار دارند. به همین منظور وزارت نیرو برنامه های متعددی را در پیش گرفته تا بتواند از میزان خشکی هوا بکاهد. کارشناسان راه های مختلفی را توصیه می کنند که یکی از آنها باروری ابرهاست.
به گزارش شهروند، باروری ابرها درحقیقت یکی از متداول ترین و بهترین روش شناخته شده تعدیل آب و هوا، افزودن مواد به داخل یک ابر با استفاده از «ژنراتورهای زمینی» موشک یا هواپیما و با هدف تقویت تشکیل و رشد «بلورهای یخ» در ابرهای سرد و رشد قطرک های درون ابرهای گرم و درنتیجه افزایش بارش برف یا باران است.
به عبارت دیگر باروری ابرها روشی جدید برای تاثیرگذاری روی ابرهای طبیعی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی آب بیشتری از ابر به شکل باران یا برف گرفته می شود. کشورهای چین، روسیه، آمریکا، کانادا نمونه های موفقی از اجرای این طرح هستند.

**باروری ابرها با کمک چین و روسیه
در همین راستا روز گذشته رحیم میدانی اعلام کرد اجرای طرح باروری ابرها به صورت جدی در برنامه های وزارت نیرو قرار گرفته است. تمامی تجهیزات و بسترهای لازم برای انجام طرح پیش بینی و هواپیماها هم تجهیز شده اند. این کار به دو روش ژنراتورهای زمینی و عملیات های هوایی انجام خواهد شد. این طرح در ١٢ استان کشور اجرا و از سال آبی ٩٤-٩٣ آغاز خواهد شد. البته این خبر تازه نیست. مدتی است که دولت تصمیم دارد این طرح را برای مبارزه با خشکسالی به کار گیرد. در اصل این طرح از سال ١٣٥٣ در ایران آغاز شد و به طور ناپیوسته ادامه داشته است. اما از سال ١٣٧٧ این مسأله به طور علمی و تحقیقاتی و کاربردی با استفاده از فناوری جدید توسط مرکز باروری ابرها انجام شده است. براساس آمار سال ١٣٩١ حدود ٧٠ تا ٧٥ درصد آب تهران از ریزش های جوی و موجودی سدها تأمین می شود و منابع آبی زیرزمینی در شرایط بحرانی بیش از ٣٠ تا ٣٥ درصد تقاضای آب را نمی توانند تأمین کنند. در آن زمان هزینه این طرح بالغ بر ١٣ میلیارد ریال اعلام شد.
در همین زمینه در سال ١٣٨٨ ایران تصمیم گرفت با روسیه همکاری کند. این کشور تجارب بسیاری در زمینه باروری ابرها داشت و دوباره در سال ١٣٩٠ وزارت نیرو برای اجرای این طرح با دولت چین همکاری کرد و توافق هایی درباره اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک با چین ازجمله دوره های آموزشی، خرید تجهیزات و مواد مصرفی بارورسازی انجام شد.

**سفره های آب زیرزمینی خالی هستند
اما در راه مقابله با خشکسالی روش های دیگری هم وجود دارند که مورد نقد قرار دارند. به زعم برخی این روش ها کارشناسی نشده و حفر چاه عمیق یکی از آنهاست. پرویر کردوانی پدر علم کویرشناسی ایران دراین باره می گوید: آب مازاد در این مملکت وجود ندارد یعنی امکان ندارد آب از جایی بگیریم و به جای دیگر منتقل کنیم. به بهانه کم آبی چاه حفر نکنیم، کشاورزی را نابود نکنیم، توصیه به کشاورزی در خارج از کشور نکنیم، ذخیره آب نسل آینده را مصرف نکنیم و امنیت غذایی را به مخاطره نیندازیم.
این استاد دانشگاه درباره بحران آبی می گوید: ابتدای تابستان اعلام کرده بودند که 12 شهر در بحران آبی به سر می برند و بعد گفتند که مشکل 10 شهر حل شد و 2 شهر باقی مانده درحالی که شرایط این شهر ها فقط تا پاییز بهتر شد و قرار شد که مشکل 2 شهر باقی مانده را هم با حفر چاه عمیق حل کنند درحالی که حق زدن چاه را نداشته و نداریم.
تهرام 1565


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن