واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بوشهر تنها استان فاقد جهاد دانشگاهی درکشور سایت خبری تحلیلی سوک نوشت :استان بوشهر که از سال 1370 با تاسیس دانشگاه خلیج فارس دارای ساختار رسمی آموزش عالی است می توانست میزبان ارزنده ای برای گشایش نمایندگی جهاد دانشگاهی باشد که به دلایلی تاکنون نتوانسته است خواسته دانشگاهیان و اهالی صنعت در استان را جامه عمل بپوشاند.
به گزارش ایرنا این یادآورشده است: در حالی که مسوولان استان بوشهر در قریب یک ده گذشته بدین سو در رده های مختلف این استان را در رده اول در بخشی از شاخص ها معرفی می کنند اما شواهد موجود نشان می دهد که در بخش هایی نیز در رده پایانی قرار دارد.
یکی از شاخص هایی که استان بوشهر را به عنوان تنها استان کشور در رده انتهایی قرار داده است نداشتن جهاد دانشگاهی است.
جهاد دانشگاهی با اهدافی مانند ترویج فرهنگ وهنر اسلامی، مقابله با غربزدگی، انجام تحقیقات کاربردی، پیگیری طرحهای تحقیقاتی جهاد، ارایه خدمات علمی-فنی، حمایت از دانشجویان و پژوهشگران مستعد، اجرای دوره های رسمی آموزش های علمی-کاربردی و ایجاد زمینه هایی برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی با فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) در تاریخ 23 خرداد 1359 مبنی بر تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، در مورخه 16 مرداد همین سال به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تاسیس شد.
بر مبنای مصوبات اساسنامه جدید، جهاد دانشگاهی نهادی عمومی و غیر دولتی است که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دارای شخصیت مستقل با اهداف گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه تتبع و استعدادها، توسعه امور فرهنگی، گسترش طرح های کاربردی و نیمه صنعتی و با وظایفی که در ماده سوم اساسنامه به عهده آن گذاشته شده است فعالیت دارد.
این نهاد در حال حاضر علاوه بر دفتر مرکزی دارای 44 واحد جهاد دانشگاهی است که 14 واحد آن در شهر تهران و 30 واحد در مراکز دانشگاهی شهرستان ها استقرار دارند.
همچنین تعداد 12 پژوهشکده، سه پژوهشگاه، 15 سازمان و مرکز و 17 مؤسسه و شرکت به ثبت رسیده نیز تحت پوشش این نهاد فعالیت دارند.
خبرگزاری های ایسنا و ایکنا، مرکز امام و انقلاب، مرکز افکار سنجی دانشجویان، مرکز گردشگری، صندوق قرض الحسنه و سازمان انتشارات از جمله زیر مجموعه های فعال جهاد دانشگاهی در سطح کشور هستند.
با توجه به اهداف تعریف شده ،جهاددانشگاهی تنها نهادی است که از محل درآمدهای خود که از فعالیت های پژوهشی، خدماتی و آموزشی حاصل می شود می تواند در اعتلای فرهنگ استان گام های ارزنده بردارد.
این شرایط با کارکرد مثبت و در خور توجه در بیش از سه دهه گذشته در استان های مختلف نشان می دهد که بدلیل خلا وجودی شکل گیری آن در استان بوشهر شاهد از دست رفتن فرصت های بی نظیری در عرصه های مختلف دانشجویی و صنعتی در کنار آموزش های کاربردی کوتاه و بلندمدت بوده ایم .
توجه به مزایای طبیعی استان بوشهر و توسعه فعالیت های صنعت نفت در کنار توسعه فعالیت های کشاورزی گیاهان دارویی باتوجه به آب و هوای مناسب استان بوشهر برای پرورش برخی از گیاهان دارویی به ویژه گیاه آلوورا که ارزش دارویی، بهداشتی و غذایی داردبه همراه توسعه علمی و فناورانه در پتروشیمی و آب شیرین کن با توجه به بحران آب و نیاز به آب در آینده می تواند زمینه های بکری برای افتتاح جهاد دانشگاهی در استان بوشهر باشد هر چند که حمیدرضا طیبی رئیس وقت جهاد دانشگاهی کشور در سفری که در تاریخ 4 اسفند 88 به استان داشت وعده کرد که بزودی نمایندگی این نهاد در استان بوشهر تشکیل می شود.
با گذشت بیش از 5 سال از آن زمان و عملی نشدن وعده های ارایه شده توسط مسئولان وقت ضروری است که متولایان امر در استان بوشهر با ظرفیت سازی های مورد نیاز و انجام رایزنی های گسترده زمینه تاسیس نمایندگی جهاد دانشگاهی در استان را فراهم سازند تا با توجه به صنعتی بودن این استان گام های مناسب برای داشتن یک ساختار منسجم از جهاد دانشگاهی فراهم شود.ک/1
7203
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]