واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > سینمای ایران تارا اوتادی در گفتگو با مهر:
«پنج تا پنج» را برای خاک خوردن در گنجه نساختم/ حمایت کیانیان از جوانان
تارا اوتادی کارگردان جوان سینمای ایران معتقد است که رضا کیانیان بازیگر سینما و تئاتر همانند یک معلم در پروژه سینمایی «پنج تا پنج» کنار او بوده و از وی برای ساخت فیلم اولش حمایت کرده است.
تارا اوتادی کارگردان جوان سینمای ایران درباره آخرین وضعیت فیلم «پنج تا پنج» به خبرنگار مهر گفت: فیلم آماده نمایش است و برای پخش خارجی فیلم قرارداد بسته و براي پخش داخلی در حال مذاكره با دفترهای پخش هستم.
وی در ادامه افزود: زمان ساخت این فیلم تصمیم داشتم که حتما به اکران برسد و در گنجه خاک نخورد و به همين دليل از ابتدا تمامی گروه را از عوامل حرفهای سینما انتخاب كردم.
اوتادی که طی روزهای گذشته فیلمش را برای منتقدان و اهالی رسانه نمایش داده است درباره بازتاب این اکران خصوصی توضیح داد: خيلی خوشحالم از اين كه بازخوردها مثبت بود و اکثر منتقدان انرژی خوبی به من دادند. غير از منتقدان و اهالی رسانه افراد ديگری هم كه فيلم را ديده اند اظهارات مثبتی راجع به آن داشتند و فيلم در اكران خصوصی نظر 450 نفر را جذب كرد.
اوتادی در تکمیل حرف هایش عنوان کرد: یکی از نگرانی های من هنگام نمایش فیلم این بود که به دليل تك لوكيشين و ديالوگمحور بودن از حوصله بيننده خارج باشد و مخاطب نتواند با آن ارتباط برقرار کند، اما این طور نشد و فیلم را تا انتها به تماشا نشستند. در واقع من نتيجه ای را كه می خواستم از فيلم اولم گرفتم و اميدوارم در اكران عمومی هم مخاطبان عام آن را بپسندد.
این کارگردان جوان سینمای ایران در پاسخ به این پرسش که آیا فیلم جدیدی مقابل دوربین خواهد برد و یا منتظر اکران «پنج تا پنج» خواهد ماند؟ گفت: من عاشق كارگردانی و سينما هستم. هر زمان كه موقعيت ساخت فيلم جديد وجود داشته باشد اين كار را خواهم كرد فارغ از اينكه «پنج تا پنج» در چه مرحله ای باشد.
وی درباره موانع و سختیهایی که پیشروی کارگردانان جوان سینمای ایران و کسانی که به تازگی قدم در این راه می گذارند است، تصریح کرد: من در طول ساخت اين فيلم متوجه جو بد علیه كارگردانان جوان شدم. واقعاً به تعبيري شايد برای عده اي اين گونه تداعي میشود كه جوانی آمده تا جای آنها را بگيرد و دائما در حال اثبات اين نكته هستند كه او نمی تواند.
اوتادی با تاکید بر اینکه يك فيلمساز مستقل است، ادامه داد: به نظر من اگر مديران سینمایی برای پيشكسوتانی كه به جوانان تاره وارد در توليد فيلم كمك می كنند، تسهيلاتی در نظر بگيرند و برای فيلمهای اين كارگردانان شرايط ويژه و خاص متناسب با اين توليدات فراهم کنند، از ورود اين جوانان استقبال خواهد شد و اين تبديل به يك فرهنگ میشود.
این کارگردان سینمای ایران در پایان حرفهایش یادآور شد: درباره مشكلات سينما و كارگردانان جوان گفتم و اگر بخواهم از كمكهای پيشكسوتان بگويم بايد با خضوع تمام از رضا كيانيان تشكر كنم كه در تمام مراحل کارم مشاور، ياور، راهنما، دلسوز و همراه بی دريغ ما در اين پروژه بود و تصور من را درباره ستاره های سينما و پيشكسوتان آن به شدت تغییر داد. سعيد اسدی فرد دیگری بود كه به عنوان تهیهکننده «پنج در پنج» در تمام مراحل فیلمبرداری به راهنمايی و پشتيباني من پرداخت و هيچ گونه اعمال نظر غير منطقی را انجام نداد. اميدوارم براي تمام جوانان همانند من كيانيانها وجود داشته باشند تا اين صنعت روز به روز پيشرفت كند.
«پنج تا پنج» عنوان نخستین فیلم بلند تارا اوتادی است که فیلمنامه آن را ماهان حیدری نوشته است. رضا کیانیان، شمس لنگرودی، تورج نصر، محمد علی دیباج و علی اصغر شهبازی در آن به ایفای نقش میپردازند. این فیلم که پیش از این با نام «جایی در یکی از روزهای آینده» معرفی شده بود با اقتباسی از نمایشنامه «پنچری» اثر فردریش دورنمات به قلم ماهان حیدری نوشته شده و اولین بار حمید سمندریان آن را به فارسی ترجمه کرده است. این فیلم داستان مردی ۵۵ ساله (صابر ساعدی) را روایت میکند که در جریان یک حادثه، اتومبیلش پنچر شده و ناگزیر در مسیری قرار میگیرد که به اجبار یک شب را در ویلای چهار پیرمرد بازنشسته به صبح میرساند و در طول این چند ساعت اتفاقاتی بین او و پیرمردها روی میدهد. فیلم تقریبا مضمونی فلسفی- اجتماعی دارد و مسایل آن به زندگی همه انسانها بازمی گردد. یکی از ویژگی های فیلم این است که شمس لنگرودی شاعر معاصر نیز در آن به ایفای نقش پرداخته است.
۱۳۹۳/۶/۲۲ - ۱۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]