تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830805452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش دولت در نشاط اجتماعی و اقتصادی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقش دولت در نشاط اجتماعی و اقتصادی همدان- ایرنا-ˈ نقش دولت در نشاط اجتماعی و اقتصادیˈ عنوان مطلبی است که به قلم ˈامیر بختیاریانˈ در تازه ترین شماره روزنامه همدان پیام به چاپ رسیده است.


نویسنده این عنوان در ستون یادداشت همدان پیام آورده است: ... دولت ها در حوزه اقتصاد کلان همیشه با دو موضوع مهم تورم و اشتغال سر و کار دارند و معمولاً آرمان هر دولتی این است که اولی را مهار کند و دومی را رشد دهد.
حسن روحانی زمانی دولت را تحویل گرفت که تورم و بیکاری هر دو مهار گسیخته و رکود تورمی بر اقتصاد کشور حاکم بود.
در دهه اخیر نرخ بیکاری همواره بیش از 10 درصد بوده و نرخ تورم سالانه هم با فراز و فرود شدید بیش از 10 درصد تا بالاتر از 30 درصد بوده است.
برابر گزارش بانک مرکزی پس از انقلاب اسلامی بالاترین نرخ تورم در زمان دولت سازندگی در سال 1374 با نرخ 49.4 درصد به ثبت رسیده است، دومین رکورد در سال پیش از آن با نرخ 35.2 درصد و رکورد سوم هم در پایان سال 92 با 34.7 ثبت شده است.
رییس جمهوری قول داده است در سال 94 تورم را به زیر 20 درصد هدایت کند و ابراز امیدواری کرده در پایان فعالیت دولت هم این نرخ یک رقمی شود.
اهمیت کنترل تورم به حدی است که فردی برای وزارت اقتصاد به مجلس معرفی شد که به خاطر رساله دکترایش و پ‍ژوهش هایی که در مورد تورم ساختاری در ایران انجام داده به آقای ضد تورم مشهور است.
علی طیب نیا بیشترین رأی اعتماد مجلس را در میان وزرای پس از انقلاب از آن خود کرد، از مجموع 284 رأی مجلسیان تنها 10 نفر با وزارت او نظر موافق نداشتند.
در زمان انتخابات ریاست جمهوری 92، سید محمد غرضی نامزد این انتخابات و وزیری که برای 16 سال متولی دو وزارت مهم نفت و مخابرات بود به تعبیری ساده گفت: افزایش تورم عمل غیرعادلانه ای است که دولت ها با دست بردن به جیب 90 درصد از جامعه و ریختن آن در جیب 10 درصد دیگر مرتکب می شوند.
او راست می گفت چرا که در نتیجه افزایش تورم، فلاکت و بدبختی در قشر فقیر افزایش می یابد، حتی بخشی از طبقه متوسط هم طعم فقر را می چشند.
اتفاقی که در سال های اخیر روی داد و موجب شد قدرت خرید فقرا و طبقه متوسط به طور محسوس کاهش پیدا کند، این دو قشر یا فاقد درآمدند و یا عموماً مزد بگیرند.
هر گاه تورم روندی تصاعدی را پیموده است همیشه سهم نیروی کار از زیان ناشی از تورم از سایر نهاده های تولید بیشتر بوده است.
در واقع آن قدر که قشر مزد بگیر در نتیجه تورم زیان می بیند صاحبان سرمایه ضرر نمی کنند؛ زیرا همزمان با افزایش تورم ارزش سرمایه آنان نیز متناسب با تورم بالا می رود، اما قشر مزد بگیر همیشه در این مواقع ضرر می کنند.
برای نمونه در حالی که سال 91 و 92 اقتصاد ایران بیش از 65 درصد افزایش تورم را تحمل کرده در این مدت سطح عمومی دستمزد کمتر از 50 درصد افزایش داشته است.
این شرایط مختص مزد بگیران است و سوای قشر بیکار و فقیرانی است که با حداقلی از دریافت های رفاهی زندگی خود را سپری می کنند.
تصور کنید میلیون ها نفر افرادی که تنها منبع درآمدشان یارانه 45 هزار تومانی و یا پرداخت های مختصر رفاهی نهادهای خیریه است و این اقشار در نتیجه تورم شدید چند سال اخیر آسیب بسیار بیشتری دیده اند، نه تنها طعم عدالت را نچشیده اند که سفره آنها از رفاه و امکانات عمومی کوچک تر از گذشته هم شده است.
با این حساب، توان دولت در کنترل تورم در یکسال گذشته بسیار مثبت ارزیابی می شود، هر چند در گزارش اخیر بانک مرکزی اعلام شده بدهی برخی از بانک های دولتی به بانک مرکزی افزایش پیدا کرده است.
برابر این گزارش بدهی بانک ها در مدت یکساله منتهی به خردادماه سال جاری 24 درصد افزایش داشته است که این میزان افزایش، نگران کننده بوده و با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد کشور می تواند پیش بینی کننده افزایش تورم آتی در کشور باشد.
به همین دلیل اگر چرخ تولید در کشور نچرخد و صنایع تولیدی نتوانند با تأمین سرمایه در گردش و وجود تقاضا برای خرید کالا و خدمات وارد چرخه اقتصاد شوند، بیم آن می رود که موفقیت فعلی دولت تداوم نیابد و دیری نپاید که مسیر کاهش تورم معکوس شود.
آمارها بیانگر آن است با اینکه بخش خصوصی قوی و شناسنامه دار در کشور ما شکل نگرفته است اما سرمایه بسیار بالایی در اختیار مردم قرار دارد که در صورت جاری شدن آن به اقتصاد می تواند زمینه رشد اقتصادی کشور و بهبود معیشت عمومی را فراهم کند.
تنها در یک برآورد ارزش میزان طلای در اختیار خانوار ایرانی بین 150 تا 200 میلیارد دلار اعلام شده است، همچنین چند صد هزار خانه خالی از سکنه در کشور وجود دارد که در صورت عرضه به بازار، تزریق سرمایه حاصل از فروش این خانه ها می تواند شرایط بهتری را برای اقتصاد کشور رقم بزند.
چنین امکاناتی در کنار ظرفیت های غیرقابل کتمان کشور از نظر نیروی انسانی، منابع طبیعی و ثروت های زیرزمینی و میراث فرهنگی غنی هر یک می تواند نیروی پیشران کشور به سمت توسعه و پیشرفت باشد.
دولت حسن روحانی که با شعار تدبیر و امید وارد کارزار انتخابات شد تا امروز در عمل نشان داده است که توان بسط و گسترش امید و اعتماد را در جامعه دارد.
اعتمادی که صنوف مختلف اقتصادی به دولت پیدا کرده اند و مصداق آن را می توان در همکاری نمایندگان مجامع اقتصادی و تشکل ها و همراهی آنها با دولت مشاهده کرد در صورتی می تواند استمرار داشته باشد که دولت بتواند نیروهای اجتماعی را در قالب تشکل های مختلف اقتصادی و اجتماعی سامان دهد و از آنها حمایت کافی کند. در واقع آنچه می تواند سبب تداوم امید در این جامعه شود امکان مشارکت اجتماعی و اقتصادی مردم در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است.
هفته گذشته مشاور وزیر کشور در امور تشکل ها در همدان وعده داد که سال آینده بهار تشکل های غیردولتی در کشور است.
بهمن مشکینی ابراز امیدواری کرد تشکل ها این بار توانمندتر از گذشته شکل بگیرند و آن قدر فراوان و متعدد شوند که محلات و روستاها را نیز در بر بگیرند.
اگر چنین اتفاقی در کشورمان روی دهد می توان امیدوار بود که زمینه حضور مردم در جامعه پررنگ شده و مسائل و مشکلات اجتماعی توسط خود مردم حل و فصل شود.
حضور اجتماعی مردم از یک سو و مشارکت اقتصادی آنها از سوی دیگر، لازم و ملزوم هم است و نمی توان یکی از این دو مؤلفه را زمینه ساز دیگری تصور کرد.
به همین دلیل امیدواریم همچنان که مشاور وزیر کشور سال آینده را بهار تشکل ها می خواند سال آتی نه تنها بهار تشکل های اجتماعی بلکه بهار تشکل های صنعتی و خدماتی هم باشد تا هم فعالیت داوطلبانه نهادهای غیردولتی در کشورمان رنگ بگیرد و هم تلاش و کوشش اقتصادی.
در آن صورت است که در کنار کنترل تورم، بیکاری هم می تواند مهار شود. امیدواریم.
روزنامه همدان پیام، روزنامه صبح همدان است که با مدیر مسوولی "نصرت الله طاقتی احسن" به چاپ می رسد.
576/2624


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن