واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه موسیقی 15 ساله شد تهران - ایرنا - پانزدهمین جشن خانه موسیقی با حضور اساتید و فعالان این هنر در محل عمارت مسعودیه تهران برگزار شد .
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ،در ابتدای این مراسم رییس خانه موسیقی جشنواره تهران را یک اتفاق خجسته برشمرد و گفت : این مهم حاصل تلاش دوستان و هنرمندان شرکت کننده دراین رویداد بود که با استقبال نیز همراه بود .
وی ادامه داد: حدود یک سال پیش شورای مشورتی در خانه موسیقی تشکیل شد و به این منظور هنرمندان نخبه جوان به ما پیوستند و در کنار شورای عالی و هیئت مدیره به بررسی مسائلی که باید به آنها رسیدگی شود، پرداختیم. یکی از بحث هایی که در این شورا به صورت جدی پیگیری شد، موضوع مهم کپی رایت بود و دیگری هم بحث جشنواره موسیقی تهران که امسال به آن پرداختیم.
وی افزود: اگرچه کارهای اجرایی مان در راستای فستیوال موسیقی تهران کمی دیر انجام شد و یکی از دلایلش اخذ مجوز بود، اما در همین زمان کوتاه موفقیت های زیادی کسب کردیم.
پس از سخنان نوربخش، ژاله صادقیان مجری برنامه یادی از هنرمندان درگذشته همچون حسین یوسف زمانی، محمدرضا لطفی، علی هاشمی، علاءالدین باباشهابی، عباس کمندی و سلیمان ولی نژاد کرد.
در ادامه مراسم، گروه موسیقی قومی عشایری ایران به سرپرستی پیمان بزرگ نیا به روی صحنه آمد و قطعاتی از موسیقی نواحی ایران را برای حاضران اجرا کرد. این گروه با همکاری جهانگیر نصراشرفی تشکیل شده است و اجرای آنها که با حرکات آیینی همراه بود، توانست لحظات شادی را برای مخاطبان رقم بزند.
بخش دیگری از مراسم به تجلیل از هنرمندان موسیقی نواحی ایران اختصاص داشت که در این بخش کیخسرو پورناظری، داود گنجه ای، محمد سریر و مهندس کاظمی (مشاور وزیر ارشاد) برای تقدیر از هنرمندان به روی صحنه آمدند.
خضر قادری معروف به خله درزی، خنیاگر و نوازنده شمشال اهل کردستان، عاشیق محمدحسین دهقان، خواننده و نوازنده قوپوز اهل ارومیه، قنبر راستگو معروف به خالو قنبر نوازنده نی جفتی و اهل هرمزگان و سبزعلی خجسته معروف به سوزعلی سازی نوازده دهل، سرنا و کرنا اهل چهارمحال بختیاری در این بخش تجلیل شدند.
سپس رییس هیئت مدیره خانه موسیقی به روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: ما و جامعه موسیقی مفتخر به پشتیبانی و حضور شما هستیم.
محمد سریر ادامه داد: هدف ما بیشتر جوانان اند، زیرا پیشکسوتان به اندازه کافی شناخته شده هستند و صحنه همیشه برایشان مهیا است. این جوانان ظرفیت های زیادی دارند و در این دو یا سه دهه هنرمندان جوان زیادی تربیت شدند که امکانات حضور روی صحنه را ندارند.
در ادامه مراسم، عمارت مسعودیه میزبان گروه چهارنوازی کمانچه با اجرای دو قطعه «تاسیان» و «تلخ چون باده» شد که نسیم اربابی، سارا هستی، نیلوفر شهبازی و مهزاد خردمند در آن هنرنمایی کردند.
بخش رقابتی پانزدهمین جشن تاسیس خانه موسیقی به انتخاب کتاب اختصاص داشت که مصطفی کمال پورتراب، حسین یاسینی و هومان اسعدی اعضای هیئت داوران این بخش بودند.
در بخش پژوهشی، کتاب «بررسی و تحلیل موسیقی کلاسیک در قزوین (از دوران صفوی تا اواخر قاجار)» نوشته سید حسین میثمی رتبه اول را کسب کرد.
رتبه دوم در همین بخش به کتاب «دف و دایره در تاریخ ایران» نوشته کیوان پهلوان رسید.
همچنین، از کتاب «سه تار» نوشته فرهود صفرزاده و «اهل ساز» نوشته محسن شریفیان تقدیر شد.
در بخش کتاب آموزشی، کتاب «صد درس» که شیوه تنبورنوازی را در بر می گیرد، نوشته علی اکبر مرادی برگزیده شد.
علی اکبر مرادی پس از دریافت جایزه اش از بی توجهی به موسیقی مقامی گله مند شد و نمود این بی توجهی را جشنواره موسیقی جوان دانست که برای سازهای غربی توجه بیشتری قائل است در حالی که ارکستر ملی ایران بر مبنای همین سازها است.
ذر بخش کتاب ترجمه، کتاب «الموسیقی الکبیر» نوشته ابونصر فارابی و ترجمه مهدی برکشلی برگزیده شد.
بخش دیگری از این مراسم به تجلیل از پیشکسوتان عرصه آموزش اختصاص داشت که به این منظور هوشنگ ظریف، فرهاد فخرالدینی و کامبیز روشن روان برای اهدای تندیس به روی صحنه آمدند.
امیراشرف آریانپور، تقی ضرابی، محمد موسوی، حسن ناهید و فاطمه هما سادات افسری مدرسان و هنرمندان پیشکسوتی بودند که در این بخش تجلیل شدند.
حمیدرضا نوربخش به نمایندگی از خانه موسیقی در بخش دیگر مراسم با اهدای لوح تقدیری ویژه از خدمات آموزشی استاد مصطفی کمال پورتراب تجلیل کرد.
فراهنگ (3) ** 9252 ** 1569
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]