واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک دست اندرکار توسعه صادرات را نجاتبخش صنعت سیمان دانست مشهد - ایرنا - مدیرعامل شرکت سیمان شرق در خراسان رضوی گفت: توسعه صادرات و رفع مشکلات مربوط به حمل و نقل، صنعت سیمان را از وضعیت فعلی نجات می دهد.
"علی توکلی" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به رکود بازار ساختمانسازی در کشور میزان عرضه سیمان نسبت به حجم تقاضای آن افزایش زیادی داشته و فروش دچار مشکل شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون فروش سیمان در این شرکت در مقایسه با مدت مشابه پارسال هفت درصد کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت سیمان شرق گفت: در همین چارچوب مقدار موجودی کلینکر این شرکت که پارسال از 11 میلیون تن بود امسال به 15 میلیون رسیده که به معنای 36 درصد افزایش است.
وی افزود: اگر رویه فروش سیمان به همین منوال ادامه پیدا کند مقدار کلینکر موجود تا پایان سال به 20 میلیون تن می رسد که باید درباره آن تدبیری اندیشید تا جای مصرف برای آن در نظر گرفته شود.
توکلی با تاکید بر لزوم یافتن بازارهای مصرف جدید برای سیمان در کشور گفت: اگر فرهنگ جاده های بتنی که دوام و پایداری بیشتری نسبت به جاده های قیری دارند و هزینه استفاده از آن نیز در جاده سازی کمتر است در کشور ترویج شود همه کارخانه های تولیدی سیمان در ایران از این فرصت منتفع می شوند.
وی افزود: اقداماتی از سوی دستگاههای اجرایی مبنی بر جایگزین کردن استفاده از بتن به جای قیر در جاده سازی انجام شده و همایشها و نشستهای مختلفی در این زمینه برگزار شده لذا امیدواریم با همیاری دولت ساخت جاده های بتنی در کشور به سرعت آغاز شود.
مدیرعامل شرکت سیمان شرق با اشاره به دیگر مورد مصرف جدید برای سیمان اظهارداشت: هم اکنون در مشهد بیش از 90 درصد ساختمانها با سازه های فلزی ساخته می شوند در حالی که در اصفهان عمدتا از سازه های بتنی در ساختمانسازی بهره می گیرند.
وی گفت: بر این اساس اگر فرهنگ استفاده از سازه های بتنی در مشهد و شهرهای مشابه ترویج یابد صنعت سیمان را از ورشکستگی نجات می دهد.
او همچنین اظهارداشت: بزرگترین مانع برای صادرات سیمان هزینه های بالای حمل و نقل ریلی است زیرا در همه جای دنیا راه آهن ارزانترین واحد حمل و نقل برای کالا می باشد در حالی که در ایران عکس این موضوع رایج است.
توکلی افزود: اکنون برای ارسال محصولات شرکت سیمان شرق به بندر امیرآباد با راه آهن دو برابر حمل و نقل زمینی هزینه می کنیم، از سوی دیگر شمار کامیونها بسیار محدود و از سوی دیگر حمل کالا از این طرق زمانبر است.
وی بیان کرد: اکنون ساخت راه آهن مشهد - گرگان در دست اجرا است لذا اگر تدبیری اندیشیده شود که شرکت سیمان شرق هم در مسیر ساخت این راه آهن قرار گیرد کمک بزرگی به توسعه صادرات این محصول خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سیمان شرق اضافه کرد: افزایش هزینه های بندری و گمرکی، کاهش زمان انبارداری کالا از یک ماه به 10 روز، وجود تشریفات گمرکی و قوانین متعدد و دست و پاگیر و فقدان اختصاص مشوقهای صادراتی از سوی دولت از دیگر مشکلات بخش صادرات سیمان به شمار می روند.
شرکت سیمان شرق بزرگترین واحد تولیدکننده سیمان در شرق کشور است که می تواند سالانه بیش از دو میلیون تن سیمان و 200 هزار تن آهک صنعتی را تولید و به بازار عرضه کند.
همچنین برای تولید سیمان همه زنجیره آن از معدن، استخراج مواد معدنی، فرآوری، حمل و نقل و عرضه در شرکت سیمان شرق تکمیل شده و در کنار آن هفت مجموعه شامل بخش مهندسی برای صدور خدمات فنی و مهندسی تولید سیمان به خارج از کشور، واحد حمل و نقل، تبدیل سیمان به فرآورده های بتنی، تولید سیمان سفید و خاکستری و همکاری با یک شرکت در هرات افغانستان ایجاد شده است.
7489/660
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]