واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تونل گلاب 2 تراژدی مرگ دریاچه ارومیه را برای زاینده رود تکرار می کند شهرکرد-ایرنا- مشاوراجرایی وامور برنامه ریزی استانداری چهارمحال وبختیاری گفت: در صورت اجرایی شدن پروژه تونل گلاب 2 ، تراژدی مرگ دریاچه ارومیه برای رودخانه زاینده رود نیز تکرار می شود.
به گزارش ایرنا، "ملک محمد قربانپور" روز سه شنبه در همایش ملی بحران آب در شهرکرد افزود: باوجود اینکه زاینده رود ازچهارمحال وبختیاری سرچشمه می گیرد تاکنون سند و منبع مطالعاتی جامعی در زمینه اجرای پروژه تونل گلاب 2 در اختیار مسئولان این استان قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این پروژه میزان دبی زاینده رود 20 متر مکعب در ثانیه بر آورد شده، اظهارداشت: این درحالی است که میزان دبی وآبدهی این رودخانه در بهترین شرایط ممکن حدود 13متر مکعب در ثانیه است.
قربانپور ادامه داد: خشکیدن زاینده رود برخلاف تبلیغات منفی برخی مسوولان استان های همجوار که این مسئله را به مصرف بی رویه آب در چهارمحال و بختیاری نسبت می دهند، از سوء مدیریت مصرف آب در استان مقصد ناشی می شود.
وی تصریح کرد: درحالی که عمده بارش ها در مناطق شمالی و غربی کشور رخ می دهد، صنایع آب بر، نظیر فولاد در استانی مرکزی وخشک راه اندازی و توسعه می یابد.
قربانپور ادامه داد: کشت محصولات آبی نظیر برنج در سطح وسیعی از زمین های استان اصفهان و الگوی کشت نامتناسب با وضعیت آبی موجود در این منطقه دلیل دیگری بر سوء مدیریت مصرف آب درمنطقه خشک مرکزی کشور است .
مشاور استانداری چهارمحال وبختیاری درادامه بیان داشت: میزان بارش های کشور حدود یک سوم بارش های جهانی و میزان تبخیر آب سه برابر متوسط جهانی است.
وی افزود: این آمار بیانگر آن است که برنامه ریزی در کشور باید بر اساس تخصیص 9 برابری منابع به نسبت متوسط جهانی برای احیا وحفظ منابع آبی باشد در حالی که تاکنون توجه ویژه ای به این بخش نشده است .
وی قانونگذاری صحیح در استفاده از منابع آب و اراده سیاسی وملی برای حل بحران های آبی را خواستار شد .
ملک محمد قربانپور همچنین دراین همایش اجرای پروژه انتقال آب بهشت آباد از طریق لوله را اقدامی موثر در احیای رودخانه کارون عنوان کرد واز سیاستگذاری وزارت نیرو برای جایگزینی لوله به جای تونل در این پروژه قدردانی کرد .
رییس دانشگاه شهرکرد نیز در این همایش تغییر اقلیم را یکی ازعوامل مهم در کاهش سطح آبخوان های استان دانست وگفت: به دلیل تغییر اقلیم، عمده بارش های چهارمحال وبختیاری که زمانی کانون بارش برف در کشور محسوب می شد، از برف به باران تغییر یافته است.
"شایان شامحمدی " افزود: ازآنجا که عمده این بارش ها نیز بصورت سیلاب از استان خارج شده و دور از دسترس قرار می گیرد، چهارمحال و بختیاری نسبت به استان های پایین دست با مشکل حادتری از کم آبی مواجه است.
وی ادامه داد: حجم آب منابع سطحی این استان در گذشته 11 میلیارد مترمکعب برآورد شده بودکه بر اساس آمار کنونی این میزان به نصف کاهش یافته است.
شامحمدی بیان داشت: این مسئله توجه به اجرای برنامه های مدیریت مصرف وتقاضا را بیش ازهر زمان دیگرضروری می سازد.
به گزارش ایرنا، همایش ملی بحران آب با حضورجمعی ازمسئولان کشور و استان در دانشگاه شهرکرد به مدت دوروز در حال برگزاری است.
8125/558/
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]