واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران درگفت وگو باپانا: عدم ورودبخش خصوصی انحصار درفروش محصولات را بیشتر می کند خبرگزاری پانا: معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه عدم ورود بخش خصوصی منجر به شرایط انحصاری می شود،تصریح کرد: درکنار اعلام قیمت خرید تضمینی باید نرخ های فروش نیز تعیین شود تا کسانی که می خواهند وارد عرصه تجارت گندم یا سایر کالاهایی که در لیست خرید تضمینی قرار دارند تکلیف معین تری داشته باشند .
۱۳۹۳ جمعه ۷ شهريور ساعت 08:53
اکبر شریفی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا تصریح کرد: صرف تعیین قیمت خرید تضمینی نمی تواند آینده بخش کشاورزی را مشخص کند و آنچه مهم است اینکه بهره وری در این بخش افزایش یابد .
معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران با بیان اینکه بهبود سیستم های آبیاری و استفاده از ابزارهای پیشرفته می تواند منجر به بهبود بهره وری در بخش کشاورزی شود ، خاطرنشان کرد: کشت گندم به طور عمده دیم است و افزایش قیمت خرید تضمینی نقش چندانی در افزایش تولید ندارد .
معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران بیان کرد: اگر بارندگی به موقع انجام نشود کشت گندم با دشواری بسیار مواجه می شود به همین دلیل افزایش بهره برداری در واحد سطح و اتخاذ راهکارهایی به این منظور بسیار ضروری است .
شریفی تاکید کرد: این نکته را نیز نمی توان فراموش کرد که افزایش نرخ خرید تضمینی می تواند موجب افزایش نرخ سایر کالاهای مرتبط با این بخش باشد .
وی عنوان کرد: در تولید چای کشور معضلاتی وجود دارد و به دلیل سن بالای بوته های چای برای کشاورز این امکان فراهم نیست که چای مرغوب تولید کند و راهکار تولید چای این است که بوته های جدید کاشته شود .
شریفی خاطرنشان کرد: بسیاری از باغات کشور پیر و فرسوده اند و بهترین راهکار این است که ضمن جوان سازی بوته ها تا 4 سال از کشت خودداری شود و به جای انبار شدن چای در انبارها وجه نقد چای برداشتی از مزارع به چایکاران داده شود .
معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهارکرد: مشکلات چایکاری در کشور مشکلاتی ساختاری و ریشه ای است بنابراین به جای اصرار بر اعلام خرید تضمینی برای چایی که هرسال در انبار کارخانجات دپو می شود باید نسبت به تولید بهتر و مناسب تر چای ایرانی اقدام کرد.
وی گفت : کشاورزان چایکار دارای شناسنامه کار هستند و میزان چای تحویلی هر ساله آن ها به کارخانجات نیز مشخص است بنابراین باید با قراردادهایی آنها را از 5 سال کاشت منع کرد و در عوض شرایط اصلاح ساختار در بخش چای کشور را پس از سالها حل کرد.
شریفی عنوان کرد: تولید در واحد سطح در بسیاری از باغات چای که خرده مالکی نیز هست پایین بوده و کارخانه داران نیز نمی توانند چای مرغوب تولید کنند .
معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران خاطرنشان کرد: این طرح نیازبه منابع مالی خاصی ندارد و با وجهی که در حال حاضر سازمان چای در قالب طرح خرید تضمینی در حال خرید است قابلیت جایگزینی دارد ضمن آنکه هزینه های انبارداری و امحاء نیز از بین خواهد رفت .
وی افزود: این طرح می تواند در چند پایلوت به صورت آزمایشی اجرا شود و در صورت توجیه کشاورزان در سطح وسیع ودر تمامی باغات چای شمال کشور اجرایی شود .
شریفی تصریح کرد: در مورد نرخ خرید تضمینی نیز انتقادی که وجود دارد آن است که اگر نرخ خرید تضمینی اعلام شود اما نرخ فروش اعلام نشود نتیجه مناسبی به همراه نخواهد داشت .
وی تاکید کرد : اگر می خواهیم سرمایه گذاری به بخش کشاورزی کشور هدایت شود باید میان خرید و فروش حداقل تفاوتی وجود داشته باشد تا بخش خصوصی نیز وارد عرصه خرید و فروش شود در غیر این صورت بخش خصوصی به این بحث ورود پیدا نخواهد کرد .
معاون معاونت شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد: عدم ورود بخش خصوصی منجر به شرایط انحصاری می شود و اگر قیمت فروش مشخص نشود رانت هایی ایجاد می شود که مشکلات پنهان بسیاری را ایجاد خواهد کرد .
وی افزود: درکنار اعلام قیمت خرید تضمینی باید نرخ های فروش نیز تعیین شود تا کسانی که می خواهند وارد عرصه تجارت گندم یا سایر کالاهایی که در لیست خرید تضمینی قرار دارند تکلیف معین تری داشته باشند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]