واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی دو خبر از جشنواره تجسمی جوانان
مدیرکل هنرهای تجسمی پیام داد/ افتتاح جشنواره در اردبیل
پیام مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد به جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و افتتاح این جشنواره عناوین دو خبر امروز سه شنبه 18 شهریور از این جشنواره است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر کل هنرهای تجسمی به بیست و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان پیام داد. مجید ملانوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی در این پیام برای آغاز جشنواره تجسمی جوانان نوشته است: امروز با اين همه وسعت و فضاي فرهنگي و هنري گوناگون از منظر ارتباطات در دهکده جهانی، دهکده ای که بیش از نیم قرن پیش مک لوهان، نظریه پرداز ارتباطات پيش بيني كرده به سر مي بريم و هر رخداد، جریان و تحولی در یک نقطه از آن به سرعت از مرزهای جغرافیایی می گذرد، در هر مكاني دیده و شنیده می شود، تاثیر می گذارد و تاثیر می گیرد. جهانی شدن با خود بیم و نگرانی هم دارد که مبادا فرهنگ هایی غلبه کنند و هویت هایی مغلوب شوند، نگرانی از جهانی شدن از انفعال و تسلیم می آید. اما هویت ها و فرهنگ هاي پرپيشينه و كهن می توانند با تعلق به خاستگاه خود از مرزهای طبیعی فراتر روند و در کنار دیگر فرهنگ ها در عرصه جهانی قرار گیرند و دیده شوند و تاثيرگذار باشند. او در ادامه آورده است: فرهنگ و هنر فاخر سرزمین ما با داشته ها و بافت های بصری متنوع بومی ظرفیت و قابلیت كامل آن را دارد که با نگاه جهانی دیده شود و هنرمندان جوان که تحولات و جریان های هنری روز جهان را در پیش چشم دارند با شناخت داشته ها و بافت های بومی اما با نگاه معاصر در جهان امروز نقش فعالانه ایفا کنند و این به معنا و مفهوم بازگشت به گذشته نیست. نه بازگشت به گذشته ممكن است و نه تسلیم و انفعال صرف در برابر جریان ها و تحولات هنری جهان. شناخت داشته های فرهنگی بومی و بیان هنری ما با نگاه معاصر و جهانی است که نقش فرهنگ و هنر ایران اسلامی را در هزاره سوم رقم می زند و نسل جوان مستعد و خلاق می تواند با درک و دریافت تحولات و جریان های هنری اما با تعلق به خاستگاه فرهنگ بومی، هنرشان را از مرزها فراتر ببرند و در عصر جهانی شدن فعالانه با زبان معاصر و جهانی گفت و گو کند. در بخش دیگری از این پیام آمده است: حضور فعال فرهنگ و هنر ما در جهان امروز و فردا به زمینه های آموزشی، پژوهشی و حمایتی نیاز دارد تا جوانان با شناخت دقیق داشته های فرهنگی و بافت های بصری بومی با نگاه معاصر حرکت کنند و امید داریم در آینده نهادهای فرهنگی و آموزشی با جدیت این زمینه ها را برای هنرمندان جوان فراهم کنند. جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با حضور هنرمندان جوان سراسر کشور بستری مناسب است تا رویکرد توجه به فرهنگ و هنر بومی با نگاه معاصر را دنبال کند و با یک بازنگری روند این رویداد که بی شک تاکنون نتایجی هم داشته در دوره های آتی با برگزاری منطقه ای در مرحله نخست و برگزاری ملی در مرحله بعد در این مسیر قرار گیرد. برای دستیابی به این منظور نقدها، نظرات و پیشنهادات هنرمندان و صاحبنظران فرهيخته كمك موثري به پيشبرد جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان خواهد بود.
از همراهی و مشارکت هنرمندان، داوران و تلاش دبیر بیست و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها در برگزاری این دوره جشنواره سپاسگزارم و توفیق و سربلندی را برای هنرمندان جوان آرزو می کنم.
جشنواره هنرهای تجسمی جوانان افتتاح شد افتتاحیه بیست و یکمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان با حضور هنرمندان جوان استان های کشور در اردبیل برگزار شد. در این مراسم که با ادای احترام هنرمندان به شهدای گمنام آغاز شد، سید ناصر اسحاقی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان فرصتی برای حضور هنرمندان جوان و رقابت مناسب است که امیدواریم در فضایی حرفه ای این جشنواره برگزار شود. اسحاقی در ادامه گفت: هنر درست دیدن و نقد است که آنچه در جامعه وجود دارد توسط هنرمندان بیان شود و نقد شود و هنرمندان جوان نیز با این نگاه در مسیر هنر حرکت می کنند. همچنین همزمان با افتتاحیه جشنواره، نمایشگاه عکس طبیعت اردبیل با آثاری از افشین علیزاده افتتاح شد. هنرمندان جوان در بیست و یکمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان از عصر امروز سه شنبه 18 شهریورماه در کارگاه های نقاشی، طراحی، نگارگری، حجم، خوشنویسی، عکاسی، پوستر، تصویرگری و کاریکاتور در دانشگاه فرهنگیان با یکدیگر رقابت می کنند. هنرمندان جوان در رشته عکاسی از دریاچه شورابیل، بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و بازار اردبیل عکاسی می کنند و در رشته های دیگر هنرمندان یک اثر موضوعی و یک اثر آزاد تولید و ارائه می کنند. فرشید شفیعی، اکبر نیکان پور، محمد علی بنی اسدی در رشته تصویرسازی، کوروش قاضی مرادی، مهران زمانی و حسین نوروزی در رشته پوستر، کوروش گلناری، جعفر نجیبی و طاهر شیخ الحکمایی در رشته حجم، رضا افسری، مهرداد خطایی و احمد مرشدلو در رشته طراحی، احمد محمدپور، صفر گالشی و محمد حسین عطارچیان در رشته خوشنویسی داوری جشنواره را بر عهده دارند.
جواد نوبهار، معصومه مظفری و جمشید حقیقت شناس در رشته نقاشی، بهمن عبدی، بهرام عظیمی و جمال رحمتی در رشته کاریکاتور، مسعود زنده روح کرمانی، فرهاد سلیمانی و اسماعیل عباسی در رشته عکاسی و عبدالله محرمی، مهرالزمان فخار منفرد و محمد مرادی داوری جشنواره را انجام می دهند.
۱۳۹۳/۶/۱۸ - ۱۳:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]