واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در نشست رونمایی از اقلام تبلیغی جشنواره مقاومت عنوان داشت: ایران با جریان فیلمسازی خود به غرب طعنه می زند خبرگزاری پانا: مراسم رونمایی از اقلام تبلیغی سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت صبح امروز در تالار فرهنگی اسوه با حضور محمد خزاعی دبیر جشنواره و سایر مسئولان آن برگزار شد.
۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهريور ساعت 13:30
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا،در ابتدای این نشست که پژمان لشگری پور اجرای آن را برعهده داشت، حسین نیرومند مدیر هنری جشنواره اهمیت اقلام تبلیغاتی را یکی از ویژگیهای بارز این جشنواره دانست و گفت: سه نکته در طراحی پوسترهای جشنواره مقاومت مورد توجه داشت: داشتن ایده که ترکیبی از فرم گرایی و محتوا گرایی را در بر می گیرد. سادگی که انتزاع در هنر معاصر هم از ساده کردن فرم های پیچیده ناشی می شود. همچنین طراحی پوستر به نحوی که مخاطب را به سرعت درگیر خود کند از جمله این نکات بود.
وی در ادامه از پوستر اصلی جشنواره با طراحی سید حسن موسی زاده رونمایی کرد.
سید عبدالله صفی الدین نماینده حزب الله لبنان در ایران نیز با رونمایی از پوستر بخش ویژه شهید عماد مغنیه گفت: مقاومت به معنای حقیقی خود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ظهور کرد و نگاه خود را مدیون رهبری حضرت امام خمینی (ره) است. شهید عماد مغنیه نیز از جمله افراد برجسته ای در تاریخ مقاومت است که از ابتدا تا روز شهادت خود پیرو آرمانهای ولایت بوده و من از کارشناسان و سینماگران دعوت می کنم تا با فیلمسازی درباره این شخصیت به ویژگی های او بیشتر بپردازند. ما برای ترویج فرهنگ مقاومت و مقابله با تکفیریها نیاز به تربیت چنین شخصیت هایی داریم. اهمیت جشنواره مقاومت نیز در معرفی چنین شخصیت هایی به جهان اسلام است. خون او در راه مقاومت تاثیر زیادی داشت و از جمله آن ها می توان به همین پیروزی های اخیر در لبنان و سوریه اشاره کرد.
در ادامه نشست با رونمایی حجت السلام و المسلمین افضل بیگی از پوستر بخش جلوه گاه نور از حضور گسترده بسیجیان هنرمند در این جشنواره یاد شد. همچنین با رونمایی منتظمی معاون اجرایی بخش "افق نو" به دبیری نادر طالب زاده، وی به تاثیر جریان فیلمسازی ایران در دنیا اشاره کرد و گفت: جریان مقاومت جریانی جهانی است که ایران رهبری آن را در سراسر دنیا بر عهده دارد. این جریان به مقابله با صهیونیسم به عنوان جریان فکری و هنری تاثیرگذار بر اندیشه جهانی می پردازد و از طرفی تمدن غرب را نیز به حرکت معکوس و عقب نشینی واداشته است.
نمایش تیزر جشنواره سیزدهم ساخت پوروزیری و رونمایی از پوسترهای بزرگداشت چهار تن از سینماگران و منتقدان سینما از جمله جهانبخش سلطانی، مرتضی شعبانی، محمدتقی فهیم و ابوالقاسم طالبی از دیگر بخش های مراسم بود.
سلطانی بازیگر سینما و تلویزیون که تحت تاثیر تداعی خاطرات دفاع مقدس به گریه افتاد، گفت: من در جهاد دانشگاهی اصفهان در دوران جنگ تئاتر تدریس می کردم و هیچ وقت گروه بازیگران نمایش تکمیل نشد چراکه آن ها به جبهه های جنگ می رفتند و شهید می شدند و باید بازیگر دیگری را جایگزین آن ها می کردیم.
شرف الدین با تکمیل سخنان سلطانی بیان داشت: گذشته از این که گروه بازیگران تکمیل نمی شد حتی مسئولی هم نبود که به طور مستمر بر کار آقای سلطانی نظارت کند زیرا آن ها هم با حضور در جبهه ای جنگ به شهادت می رسیدند. یکی از ویژگی های بارز کارهای هنری در آن دوره همدلی و رفاقت اعضای آن با هم بود.
مرتضی شعبانی نیز با ابراز امیدواری نسبت به ارج نهادن به سینمای دفاع مقدس گفت: در سفری که سال گذشته به ترکیه داشتم متوجه شدم که آنها برای برخی از فیلم های ایران که شاید ما به راحتی از کنارشان عبور می کنیم ارزش زیادی قائل هستند.
وی افزود: صنعت سینما به معنای واقعی خود در جهان از بین رفته است. به جز برخی از کشورهای اروپایی که فیلم های روشنفکری تولید می کنند اما ایران به جریان فیلمسازی خود به غرب دارد طعنه می زند و تنها کشوری که توانسته و می تواند در برابر سینمای هالیوود قد علم کند، ایران است.
محمد تقی فهیم منتقد سینما نیز بیان داشت: جشنواره مقاومت خانه دوم سما از نظر عاطفی فارغ از نگاه های سیاسی و ایدئولوژیک است. متاسفانه فشارهای زیادی وجود دارد تا سینمای نجیب و ارزشی ایران را از بین ببرد. جرج فریدمن تحلیل کرده که قرن حاضر قرن آمریکاست و این کشور با یکدست کردن فرهنگ جهانی سعی دارد فرهنگ خود غالب کند و من فکر می کنم برگزاری جشنواره هایی مانند مقاومت برهم زننده تفکر این تحلیل گر است.
در پایان این نشست دو ساعته محمد خزاعی دبیر جشنواره بیان داشت: جشنواره مقاومت امید بچه های دفاع مقدس است. بسیاری ار رسانه ها نگاهی جدی به این جشنواره دارند و آن را بستری برای گفت و گوی آزاداندیشان و مدافعان مقاومت علیه صهیونیسم می دانند. امسال 60 مهمان خارجی در جشنواره حضور می یابند که امکانی برای تولید مشترک مثل دوره های قبل را فراهم می کند.
وی با اشاره به شعار جشنواره عنوان کرد: جشنواره فیلم مقاومت برای همه به عنوان شعار این دوره از جشنواره انتخاب شده و 1400 نقطه از سراسر کشور نیز برای برگزاری جشنواره درآن شناسایی شده است. حوزه های علمیه ، دانشگاه ها و روستاها و مناطق مرزی کشور همگی در برگزاری این جشنواره سهم دارند و حرکتی خودجوش نیز در پارک ها برای مشارکت بیشتر صورت می گیرد.
سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از 30 شهریور تا 4 مهر ماه با برگزاری افتتاحیهای در تالار وحدت و اختتامیه ای در برج میلاد برگزار می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]