تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852483444




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فستیوال موسیقی تهران به‌نام ایران پایان یافت/ رامشگری در دستگاه نوا


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی گزارش مهر از کنسرت «اشتیاق»
فستیوال موسیقی تهران به‌نام ایران پایان یافت/ رامشگری در دستگاه نوا
نخستین فستیوال موسیقی تهران دیشب با اجرای گروه «اشتیاق» و آواز علیرضا قربانی به کار خود پایان داد که قطعه آخری که گروه اجرا کرد «ای ایران» بود که با شور و اشتیاق و همخوانی مردم همراه بود.



به گزارش خبرنگار مهر، نخستین فستیوال موسیقی تهران که به همت خانه موسیقی به عنوان تنها نهاد معتبر صنفی موسیقی ایران به مدت 6 روز در عمارت مسعودیه تهران برگزار شد، شامگاه دیشب دوشنبه 17 شهریور ماه با اجرای علیرضا قربانی به کار خود پایان داد. این برنامه با تاخیر نیم ساعته کار خود را آغاز کرد و ابتدا و به رسم شب های پیشین یکی از چهره‌های سینمایی روی صحنه حاضر شد که این‌بار نوبت به مهناز افشار رسید تا ضمن خواندن بیانیه خانه موسیقی درباره کمپین «من از موسیقی حمایت می‌کنم» صحبت کند. البته او که با استرس فراوان روی سن حاضر شده بود در نهایت نتوانست بیانیه را حتی از روی کاغذ بخواند و چندین بار از حضار عذرخواهی کرد که صدایش می‌لرزد. این بازیگر سینما گفت اگر کاغذ را زودتر به او می دادند یک بار از رویش می خواند و حتی آن را از حفظ می‌کرد.

مهناز افشار در حالی اینگونه تپق زدن‌هایش را توجیه کرد که شب های گذشته هم چهره‌هایی از سینما این بیانیه را خوانده بودند و چنین اتفاقی نیفتاد. در نهایت افشار به خواندن شعر «وقتی زمین ناز تو را در آسمان ها می کشید...» اکتفا کرد و با همان دست پاچگی و در حالیکه می پرسید از کدام طرف باید پایین برود، راه خروج را پیدا کرد. ورود یکایک اعضای گروه «اشتیاق» روی سن و نشستن آنها روی صندلی‌هایشان نویدبخش آغاز برنامه بود و با حضور علیرضا قربانی و ادای احترام به حضار، کنسرت دیشب رسما کلید خورد.

اجرا با قطعه «هوای جنون» با شعر محمد قهرمان و آهنگسازی و تنظیم شهرام توکلی آغاز شد؛ اجرایی که هم از لحاظ نوازندگی و هم آواز قابل قبول بود. قربانی برای قطعه دوم آهنگ تیتراژ سریال «کیف انگلیسی» را انتخاب کرده بود که این اثر با مطلع «گشته خزان نوبهار من» با آهنگسازی استاد فرهاد فخرالدینی به فضای باز و آسمان شبانگاهی عمارت مسعودیه حال و هوای دیگری بخشید. و اما قطعه سوم به شعر معروف زنده‌یاد فریدون مشیری اختصاص داشت که از قطعات پرطرفدار علیرضا قربانی نیز هست. «آخرین جرعه جام» با آهنگسازی و تنظیم مهیار علیزاده که اتفاقا در کنسرت دیشب حضور داشت، طنین انداز شد که حضور همخوانان سوپرانو و آلتو از ویژگی‌های این بخش از اجرا بود. قطعه چهارم از بخش اول کنسرت گروه «اشتیاق» به «زندگی» با شعر و آهنگسازی غلامحسین مین‌باشیان اختصاص داشت که تنظیم این اثر با فردین خلعتبری است که وی نیز دیشب در عمارت مسعودیه حضور داشت. اجرای قابل قبول ویلونیست های گروه اجرای این قطعه را دلنشین کرد.

پس از پایان این قطعه، علیرضا قربانی با حضار سلام و احوالپرسی کرد و به نمایندگی از اعضای گروهش به مردم خوشامد گفت. وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع علاقمندان به موسیقی بیان کرد: خوشحالم که با تلاش مستمر خانه موسیقی و پیگیری های حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی این فستیوال بالاخره برگزار شد. این فستیوال به عنوان رویدادی مستقل که خانه موسیقی بنیانگذارش بود اتفاق مثبتی است که جای آن تا امروز خالی بود ولی در نهایت با تلاش های زیادی که برای راه اندازی آن انجام گرفت، امسال شاهد برپایی نخستین دوره آن به شکلی باکیفیت و آبرومند بودیم. وی ادامه داد: اگر همراهی وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و میراث فرهنگی نبود این فستیوال در این مکان شکل نمی‌گرفت. صنف موسیقی با چنگ و دندان از ایده برپایی فستیوال موسیقی تهران دفاع کرد تا بتواند جشنواره ای مستقل و حرفه ای داشته باشد. امیدوارم سال های بعد هم این حرکت ادامه یابد و حتی شاهد بین المللی شدن آن و افزایش تعداد اجراها باشیم. علیرضا قربانی خواننده موسیقی سنتی ایرانی به حضور فردین خلعتبری و مهیار علیزاده اشاره کرد که آنها ایستاده و روبه گروه و سپس مردم ادای احترام کردند.

قربانی همچنین اشاره کرد که قطعه بعدی را از استادش زنده یاد همایون خرم اجرا می کند که جایش در جامعه موسیقی خالی است و قطعه «تو ای پری کجایی» را به وی تقدیم کرد. اجرای این قطعه ماندگار و گوش‌آشنا باعث گرم‌تر شدن کنسرت دیشب شد. «تو ای پری کجایی» با شعری از هوشنگ ابتهاج و تنظیم سامان صمیمی اجرا شد. قطعه بعدی «باران» با شعر و تنظیم و آهنگسازی فردین خلعتبری بود و قطعه «شب دهم» با شعر افشین یداللهی و آهنگسازی و تنظیم فردین خلعتبری پایان بخش بخش نخست کنسرت بود. این قطعه به دلیل اینکه از تلویزیون و در تیتراژ سریال «شب دهم» بارها پخش شده است از قطعات محبوب مردم است که تشویق حضار هم موید این نکته بود. پس از استراحتی بیش از 10 دقیقه، این‌بار علیرضا قربانی با همراهی بهنام ابولقاسم نوازنده پیانو روی صحنه حاضر شد. حضور قربانی با یک نوازنده نوید اجرای قطعه ای بداهه را می داد که وی نیز این امر را تایید کرد و گفت قطعه ساز و آوازی را تقدیم می کند.

اجرای قطعه «رامشگر» در دستگاه نوا را می توان تکنیکی ترین قطعه کنسرت دیشب دانست که هم ساز و هم آواز آن گوش‌نواز بود. با پایان این قطعه، گروه ارکستر روی صحنه حاضر شدند و وقتی سازها اولین نت های قطعه را به صدا درآوردند آنهایی که با این اثر آشنایی دارند منتظر شنیدن یک قطعه میهنی معروف شدند؛ «از خون جوانان وطن». شعر این قطعه سروده عارف قزوینی است که با تنظیم حسام حسینی اجرا شد. حاضران در عمارت مسعودیه به مراتب اجراکنندگان این قطعه را تشویق کردند. «بی خوابی» با شعر اخوان ثالث و تنظیم و آهنگسازی مهیار علیزاده، «زلف سیه» با شعر و آهنگسازی غلامحسین مین‌باشیان و تنظیم میلاد موحدی در ادامه اجرا شد.

«ارغوان» قطعه بعدی کنسرت بود که با شعر هوشنگ ابتهاج و آهنگسازی و تنظیم مهیار علیزاده روی صحنه رفت و تشویق مردم را به دنبال داشت. این قطعه نیز از کارهای معروف علیرضا قربانی است. «مدار صفر درجه» با شعر افشین یداللهی و آهنگسازی و تنظیم فردین خلعتبری پایان‌بخش رسمی کنسرت دیشب بود و علیرضا قربانی صحنه را میان تشویق های مردم ترک کرد و اما به رسم همیشگی کنسرت ها وی دوباره به صحنه آمد تا قطعه بیز زا هم تقدیم مردم کند. در حالیکه مردم از او آهنگ های درخواستی را مطالبه می کردند و بیشتر «رسوای زمانه» را می خواستند، اعضای ارکستر سازها را برای ایران کوک کردند و آواز علیرضا قربانی به نام ایران طنین انداخت؛ ای ایران ای مرز پرگهر ای خاکت سرچمشه هنر.

وقتی نام ایران طنین انداز شد همه حاضران ایستاده و به احترام کشورشان این اجرا را همراهی کردند و همنوایی چند بیت آخر نیز باعث شد در فضای باز عمارت مسعودیه عرق ملی ایرانیان موج می زد. علیرضا قربانی نیز با گفتن «پاینده باد ایران» صحنه را ترک کرد. علیرضا قربانی خواننده، سامان صمیمی ارکستر مایستر، نیلوفر محبی ویلن اول، محسن عبادی و مهجین کاوری‌زاده ویلن دوم، کاوه تسعیری و حسام حسینی آلتو، بصیر خاموشی و هانیه کازرونی ویلنسل، حامد قدسی کنترباس، حسام ناصری فلوت، مهسا یوسفی‌نژاد هورن، ترگل خلیقی تار، زکریا یوسفی پرکاشن، بهنام ابولقاسم پیانو، شیوا سروش و روشنک کی‌منش سوپرانو، سمیرا محسنی و مهدیه صفدری آلتو، سید علی اصغر رضوی مدیرگروه اعضای ارکستر دیشب بودند. سخنی در حاشیه - نخستین فستیوال تهران با اجراهایی از گروه کامکارها، همایون شجریان و برادران پورناظری، گروه پالت، گروه شمس - کیخسرو پورناظری، گروه اشتیاق با صدای علیرضا قربانی، حسین علیزاده و گروه هم آوایان و صدای محمد معتمدی به مدت 6 شب در عمارت مسعودیه تهران با استقبال خوب مردم برگزار شد که امید می رود این حرکت پایدار مانده و بر قوام آن افزوده شود. - برپایی این اجراها در عمارت تاریخی مسعودیه فرصت خوبی برای هم‌نفس شدن مردم با میراث فرهنگی بود که انتظار می رفت در ابتدای هر اجرا توضیحی درباره این مکان و دلیل برپایی فستیوال در اینجا داده می شد. - انتخاب هر شب یک مجری از بین چهره های مطرح اتفاق خوبی بود ولی باید به این نکته توجه می شد که شان هنر موسیقی به قدری والا هست که نیازی به جلب توجه ها به سوی با حضور بازیگران سینما نیست؛ بازیگرانی که بعضا آشنایی خاصی هم با موسیقی حرفه ای ندارند. - اجرای ضعیف دیشب مهناز افشار شروع خوبی برای کنسرت دیشب نبود. وی نه تنها از پس خواندن یک متن مکتوب برنیامد بلکه پوشش وی نیز برای یک کنسرت سنتی ایرانی که همه افرادی که پیگیر این گونه کنسرت ها هستند می دانند که پوشش این نوع اجراها رسمی است، نبود. - مرتضی کاظمی مشاور اقتصادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد بهشتی و تعدادی از استادان موسیقی مهمان اجرای دیشب بودند. - ادای احترام چندین باره علیرضا قربانی به مردم و اعضای گروهش از نکات بارز اخلاقی این خواننده است که از وی هنرمندی مردمی ساخته است.


۱۳۹۳/۶/۱۸ - ۱۲:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن