واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو انجمن اقتصاددانان؛ شکوفایی اقتصادی و شکستن رکود/ با کمک علم اقتصاد تهران - ایرنا - عضو انجمن اقتصاددان ایران، با اشاره به اهمیت رونق اقتصادی و شکستن رکود درچارچوب اصول اقتصاد مقاومتی، گفت: برای تحقق این هدف باید سیاست های سنجیده در چارچوب نظریه های علم اقتصاد به صورت هماهنگ به کار گرفته شود.
محمدباقر صدری در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: اجرای سیاست گذاری ها همواره با محدودیت هایی مواجه است که با کمک علم اقتصاد می توان به بررسی محدودیت ها، رشد شاخص ها از جمله نرخ رشد تولید، کاهش نرخ تورم و نرخ بیکاری پرداخت.
وی تصریح کرد: چنانچه هر نظام اقتصادی بر مبانی نظری علم اقتصاد بنیان گذاشته شود و اصول و الزامات علم اقتصاد را رعایت کند، ظرفیت مقاومت در برابر نوسانات شدید پولی و مالی به ویژه در ارتباط با کشورهای طرف تجاری خارجی را خوهد داشت.
این اقتصاددان افزود: در کشور ما اقتصاد به جای برخورداری از یک ساختاری اقتصادی که در آن، متغیرهای درون سیستمی به تبعیت اصول علم اقتصاد در کنش و واکنش باشند، دارای مجموعه ساختار اقتصادی مبتنی بر مقررات و قوانینی در جهت تحکیم مبانی سیاسی از طریق اقتصاد سیاسی و از بالا به پایین اجرایی می شود.
وی افزود: در چنین ساختاری، با توجه به اینکه دولت در راس تصدی گری ها قرار می گیرد، اقتصاد از یک نظم طبیعی با ماهیت نظام های اقتصادی آزاد برخوردار نیست و در این شرایط، اقتصاد نامتعادل خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: کشور باید به لحاظ اقتصادی از موقعیتی برخوردار باشد که بتوانند در مقابل نوسانات و بحران های جهانی اقتصادی مقاومت کرده و از تاثیرات منفی اقتصاد جهانی براقتصاد داخلی بکاهد.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی که اخیرا در ادبیات اقتصادی ما جا باز کرده، به دلیل تاثیر منفی تحریم های اقتصادی و مالی نفتی بین المللی بر کشور، مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته این اقتصاددان، اقتصاد مقاومتی باید اصولی را رعایت کند که اقتصاد کشور را از یک مجموعه دستوری خارج کرده و با ایجاد توسعه همه جانبه، در مقابل شوک های شدید اقتصاد داخلی و خارجی مقاومت کند.
وی افزود: دولت باید به اصولی مانند اصلاح الگوی مصرف، تقویت بخش خصوصی، استفاده حداکثری از زمان، منابع، امکانات ، ظرفیت ها، تقویت بخش خصوصی و جلوگیری از تغییر و تحولات سریع قوانین و مقررات که بخش خصوصی را دچار سردرگمی کند، پایبند باشد.
عضو انجمن اقتصاددانان یادآور شد: البته سیاست دولت یازدهم از یک دیپلماسی نرم با کشورهای طرف مذاکره در جهت حل مشکل تحریم ها حکایت دارد و دولت مصمم است با احیای دوباره درآمدهای نفتی و انجام معاملات نفت و گاز در سطح بین المللی به شیوه گذشته به وضع کنونی اقتصادی کشور سر و سامان داد.
وی با اشاره به اینکه تقویت روابط بین المللی، کسب درآمد مالی و ارزی، کاهش سهم درآمد های نفتی و رفع موانع تولید باید در اولویت های برنامه های دولت باشد، افزود: دولت برای دستیابی به این اهداف، باید در تداوم مذاکرات جدی بوده، از حقوق ملت عقب نشینی نکند و برای حق دسترسی مردم به بازارهای جهانی و داشتن روابط سالم بین المللی تلاش کند.
به اعتقاد صدری، نظام اقتصادی کشور می تواند با استفاده از ابزارهای نوین مالی و منطقی سازی نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی مردم را تشویق به سپرده گذاری کند و ثبات در بازار مالی را فراهم آورد.
وی با تاکید بر پایبندی دولت به اصول اقتصاد مقاومتی، گفت: البته برنامه های دولت در حوزه رونق اقتصادی و توسعه تنها بر محور نتیجه مذاکرات استوار نیست بلکه دولت با پیش بینی ها و برنامه ریزی های مناسب در هر شرایطی می تواند اهداف خود را دنبال کند.
لازم به ذکر است؛ مقام معظم رهبری با توجه به محدودیت ها و مشکلات تنگناهای اقتصاد داخلی، تحریم های خارجی و بحران های رو به افزایش جهانی، الگوی اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک راهبرد بلند مدت برای امروز و فردای کشور معرفی کردند.
اقتصام (4)1070**1558
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]