واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: معاون صدای رسانه ملی؛
طنز سازنده زمینه رشد و تعالی جامعه را فراهم میکند
معاون صدای رسانه ملی در آیین پایانی چهارمین مسابقه طنز جوان توجه به ارزشهای دینی و مذهبی و احترام به قومیتهای مختلف جامعه را مهمترین وظیفه برنامهسازان رادیو در حوزه طنز دانست.
به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، آیین پایانی چهارمین مسابقه طنز جوان با عنوان "دنیای بدون دخانیات" با حضور محمدحسین صوفی معاون صدای رسانه ملی، جمعی از مدیران رادیو و برنامهسازان حوزه طنز رادیویی در سالن كوثر سازمان صدا و سیما برگزار شد.
محمدحسین صوفی، معاون صدای رسانه ملی در این مراسم ضمن تبریك میلاد با سعادت امام رضا (ع) و ابراز خرسندی از تقارن این مناسبت فرخنده با اختتامیه چهارمین مسابقه طنز جوان، گفت: یكی از اهداف، مأموریتها و وظایف رادیو كه در عین حال از اولویتهای برنامهسازان این رسانه است، تولید برنامههایی شاد و مفرح در حوزه طنزو فكاهه و ... است تا ضمن فراهم آوردن فضایی با نشاط در جامعه، زمینه برای خنداندن مردم فراهم شده و باعث شادابی، شادمانی و نشاط جامعه شود.
وی با اشاره به فرمایش امام رضا (ع) مبنی بر اینكه "پس از انجام واجبات بهترین كار خنداندن مردم است"، افزود: یكی از وظایف رسانه ایجاد فضایی شاد و مفرح، آرامبخش و توجه به نیازهای اقشار مختلف جامعه در حوزه طنز و سرگرمی است. پس رسانه موظف است تا با همه توان در این عرصه گام برداشته و زمینه شادی و انبساط خاطر مخاطبان خود را فراهم نماید.
معاون صدا از طنز به عنوان یكی از مهمترین گونههای برنامهسازی نام برد و یادآور شد: طنز یك اثر ادبی یا رسانهای است كه با زبان فكاهه كمدی و وارونهسازی نقاط ضعف را مطرح نموده و با انتقاد سازندهای باعث شادابی و نشاط در جامعه میشود. طنز مانند رمان و قصه است كه شروع وپایان و فراز و فرود و نتیجه و پیام دارد.
صوفی با بیان اینكه طنزپرداز رادیویی با تولید اثر نسبت به جامعه مسئول بوده و مسئول بازخورد مثبت یا منفی اثر خواهد بود بنابراین او نسبت به برنامه اش تعهد و مسئولیت دارد، ایشان اظهار داشت: هدف از تولید برنامههای طنز تزكیه و تهذیب، شادمانی و امیدبخشی و اصلاح فرد در جامعه است. در عین حال رذایل و فضایل اخلاقی را نیز میتوان به زبان طنز به خوبی بیان نمود.
معاون صدا از مخاطبان به عنوان یكی از اصلیترین سرمایههای رسانه یاد كرد و افزود: مخاطبان در تولید برنامههای طنز تأثیر داشته و میتوانند با تعامل با برنامهسازان رسانهای در افزایش كیفیت آثار طنز تأثیرگذار باشند.
وی همچنین از مدیران و مسئولان رسانه كه برای تأمین و تولید برنامههای مناسب شرایط مادی، معنوی و امكانات لازم را فراهم مینمایند، به عنوان یكی دیگر از اقشار تأثیرگذار بر طنز یاد و تصریح كرد: در سالهای اخیر اقدامات زیادی در جهت افزایش برنامهها، شبكهها، ساعات پخش برنامه و تولید برنامههایی متناسب با سلیقه و نیاز مخاطبان انجام شده است و دستاندركاران رادیو نیز تلاش كردند تا با تولید برنامههای مناسب به ویژه در حوزه طنز، زمینه شادابی، نشاط و امیدبخشی به جامعه را فراهم نمایند.
معاون صدا در ادامه بیان داشت: مهمترین دغدغه برنامهساز رادیویی باید ایجاد آرامش، امید و انبساط خاطر در مخاطب بوده كه لازمه آن شناخت ظرفیتها، دغدغهها و شرایط روز جامعه است. اگر برنامهساز جامعه متناسب با توقعات و نیازهای جامعه برنامه بسازد، علاوه بر تأمین نیازهای رسانهای مخاطبان زمینه برای پویایی و نشاط جامعه را فراهم آورده و جامعه می تواند مسیر رشد و تعالی را طی كند.
وی شادابی و سرزندگی را لازمه رشد، بالندگی و سازندگی جامعه دانست و گفت: باید رسانهای پویا داشته باشیم، برای رسیدن به این هدف نیز باید برنامهسازان با پویایی تلاش كنند تا زمینه را برای تحقق این اهداف فراهم نمایند.
صوفی به برنامهسازان توصیه كرد: حریم اخلاقی، دینی و اجتماعی جامعه را در برنامهها رعایت نموده و احترام به بزرگترها و پیشكسوتان در برنامههای طنز را سرلوحه كار خود قرار دهید. از بكابردن واژههای نامناسب و به دور از شأن رسانه پرهیز كنید.
وی افزود: در جامعه ما كه اقوام مختلف در كنار هم زندگی میكنند، باید با احترام به همه قومیتها، زمینه برای همبستگی و یكپارچگی بیشتر آنها فراهم شود. توجه به ارزشهای دینی و مذهبی جامعه از دیگر مواردی است كه برنامهسازان رسانه به ویژه در حوزه طنز باید مورد توجه قرار دهند.
در ادامه این مراسم گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز با اشاره به برخی از آسیبهای اجتماعی در جوامع گفت: تحقیقات نشان میدهد هرچه سن یك آسیب اجتماعی كمتر باشد، تعمیق و شدت آسیبهای دیگر بیشتر میشود. پس ضروری است با بهرهگیری از تجربیات صاحبنظران دینی و علمی و همچنین تؤام نمودن ورزش در كنار دین، زمینه برای كاهش آسیبهای اجتماعی فراهم آید.
وی در خصوص نقش رسانه در كاهش آسیبهای اجتماعی یادآور شد: طنز، فكاهه و خندیدن در افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن مؤثر است. پس رسانه به ویژه رادیو میتواند با تولید برنامههای شاد و سرگرم كننده در افزایش شادابی جامعه و كاهش آسیبهای اجتماعی به ویژه در جوانان و نوجوانان مؤثر باشد.
در پایان این مراسم نیز از برگزیدگان بخشهای مختلف چهارمین مسابقه طنز جوان تقدیر شد.
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]