واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بازی با اعتماد وزیر ارشاد به روشنفکران؛
فیلمی که بدون مجوز، شیر ونیز را به آغوش کشید +تصویر
"بنی اعتماد" که با آمدن دولت یازدهم مجالی دوباره برای ساخت آثاری خلاف واقع پیداکرده، از طیف فیلمسازان روشنفکری است که عمده آثار او فمینیستی بود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، فيلم «قصهها» به کارگرداني رخشان بنياعتماد، برنده جايزه بهترين فيلمنامه هفتادو يکمين دوره جشنواره شير طلايي جشنواره "ونيز" شد. این دست فیلمهای با محتوای سیاه و غیرمنصفانه از ایران، مدتهای مدیدی است توسط کارگردانان وطنی در ایران ساخته و بدون هیچ سازوکاری به جشنوارههای خارجی میروند و مورد تقدیر قرار میگیرند. تأسفبارتر اینکه سازندگان این آثار با سوت و کف برمیگردند این رویه حالا دیگر به روندی طبیعی تبدیلشده است. وقتی فیلمساز با بی اقبالی از سوی مردم مواجه میشود اثری ضد ایرانی میسازد تا در جشنوارههای ضد ایرانی دیده شود.
بخشی از تحلیل رویترز درباره این فیلم را بخوانید: " آنچه تهران را تاريك و متروك نشان ميدهد، زندگي مردمي است كه تنها پولشان كفايت زنده ماندنشان را ميدهد و مجبور به تحمل شرايط دهشتناك بوروكراسي، بيكاري، اعتياد به مواد مخدر و همچنين خيانت همسر هستند." " قصه ها " ساخته رخشان بنی اعتماد، در دولت دهم مجوز ساخت گرفت و مجوز نمایش آن در جشنواره فیلم فجر هم توسط دولت یازدهم صادر میشود اما بنابراظهارات علی جنتی، بدون دریافت مجوز! در جشنواره ضد ایرانی فیلم "ونیز" حضور یابد!
اگرچه این روند معمولاً برای همه آثار طی میشود و اتفاقاً همه وزرای ارشاد هم گلهمند از حضور فیلمهای سیاه ایرانی در جشنوارههای خارجی هستند، جای سؤال است که چرا ارادهای برای ایجاد یک سازوکار رسمی و قانونی برای حضور در این جشنوارهها وجود ندارد؟! گفتنی است چند روز پیش علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حضور فیلم «قصهها» در جشنواره فیلم ونیز اظهار داشت: بعضی فیلمها دست روی بعضی زخمها و نقاط سیاه میگذارند و این نگاه را به دنیا عرضه میکنند که کار نادرستی است. این فیلم نامناسبی است و چرا در صحنه بینالمللی حضور پیدا میکند. وزارت ارشاد مجوز میدهد شما در جشنوارهای شرکت کنید در حالی که برای فیلم «قصهها» چنین مجوزی صادر نشده است. شخصی به عنوان کارگردان فیلم را در صحنههای بینالمللی عرضه میکند تا یک جایزهای بگیرد. اما آنچه مربوط به حواشی اکران فیلم "قصهها" در جشنواره ونیز است، حاصل سیطره جریان روشنفکری دهه هفتاد و اوایل هشتاد بر سینماست که عمده آثار تولیدی این دسته از افراد به تخریب و نگاه یکطرفه نسبت به آنچه خود وضعیت واقعی جامعه مینامیدند میباشد!
"رخشان بنی اعتماد" که با حضور دولت یازدهم مجالی دوباره برای ساخت آثاری مغایر با واقعیت پیداکرده است از طیف فیلمسازان روشنفکری است که عمده آثار قبلی وی در دهه هفتاد و هشتاد فمینیستی بود. در دهه هشتاد و پساز اینکه جریان روشنفکری با عدم اقبال مردم از آثارشان به حاشیه رانده شدند، به نظر میرسد زمینه برای حضور این افراد فراهم و بدون در نظر گرفتن خواست مردم، میدان سینما را با کمک برخی چهرههای پشت پرده وزارت ارشاد از آن خود خواهند کرد.
یادمان نرود که سیاست جریان روشنفکری، دین زدایی و شریعت زدایی از چهره مردم و جامعه است و چه ابزاری از سینما بهتر و مهمتر. اگرچه جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از حضور فیلم "بنی اعتماد" در جشنواره ونیز گلایه میکند اما این ظاهر ماجراست.
موج رفع توقیف آثار سینمایی که بهتازگی توسط ایوبی به راه افتاده زمینه اولیه میدانداری همین چهرههای پشت پرده است. دعوت از افراد مسئلهدار و افرادی چون "بهمن فرمان آرا" نمونه کوچکی از اقدامات دستاندرکاران سینمای ایران برای انحطاط فرهنگی کشور است که حضور آثار سیاه داخلی در جشنوارهای ضد ایرانی زنگ هشداری برای آقای وزیر است. 115
۱۶/۰۶/۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]