تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821075746




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وسواس فکری چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وسواس فکری چیست؟
یک روان‌شناس، وسواس فکری را اختلالی با ریشه در ترس و اضطراب خواند که موجب تکرار غیرارادی اعمال روزانه و افکار وسواسی می‌شود.
ایسنا: یک روان‌شناس، وسواس فکری را اختلالی با ریشه در ترس و اضطراب خواند که موجب تکرار غیرارادی اعمال روزانه و افکار وسواسی می‌شود.

احساس فکور دراین باره ادامه داد: افکار شخصی که درگیر این اختلال است به طور معمول حول محور یک موضوع خاص می‎چرخد و وی اختیاری برای کنترل افکار خود ندارد. به ‌عنوان مثال مدام نگران ابتلا به بیماری یا از دست دادن سلامتی‌اش است و به شکل مصرانه‎ای به انجام آزمایش‎های پزشکی می‌پردازد.

این روان‌شناس ادامه داد: این بیماری علایم متعددی دارد. افکار آزاردهنده‌ای مانند تحت تعقیب و توطئه قرار گرفتن، دعای افراطی و تکرار کلمات در سکوت، چندین بار انجام اعمال روزانه از قبیل باز و بسته گذاشتن شیرگاز یا درب منزل، شست‌وشوی مکرر دست و پا و ... از جمله علایم آن است. البته خود شخص نیز از این وضعیت ناراضی بوده و شکایت می‎کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه این افکار و اعمال تا حدودی اجباری بوده و فرد اختیار و توانایی کنترل آن‎ها را ندارد. در واقع وی با پرداختن به این افکار و انجام اعمال تکراری به شکل کاذب از اضطراب خود کاسته و احساس آرامش می‌کند، اما همین افراد در مراجعه به روان‌شناسان در شرح حال خود می‎نویسند که نمی‎توانند شرایط روحی خود را مدیریت کنند.

فکور با تاکید بر اینکه بر اساس علم روان‌پزشکی، اگر ذهن شخصی طی 24 ساعت از شبانه‌روز تنها یک ساعت درگیر تفکرات وسواسی و تکراری باشد، مشکوک به اختلال وسواس فکری است، یادآور شد: معمولا این افکار منجر به شرطی شدن شخص و در نهایت تبدیل به رفتار می‌شود. این درحالیست که این تکانه‎ها و تصورات عود کننده بوده و در طول دوره بیماری فرد می‎داند که دچار افکار افراطی است.

این روان‌شناس در ادامه افزود: متاسفانه این اختلال اضطرابی در کارکرد شغلی، تحصیلی و فعالیت‎های اجتماعی فرد تاثیر سوء می‎گذارد و این گونه افراد باید حتما در نظر داشته باشند از آنجاکه قدرتی برای کنترل افکار خود ندارند، مجبورند در کنار روان درمانی از مکمل‎های دارویی نیز استفاده کنند.




تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن