تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819756836




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از هر 40 نفر دکتر 1 نفر به اختلال وسواس فکری- عملی دچار است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
از هر 40 نفر دکتر 1 نفر به اختلال وسواس فکری- عملی دچار است
یک روانپزشک گفت: افراد وسواسی ساعت‌های زیادی در طول روز مشغول انجام رفتارهای وسواسی خود هستند.
غفار تبریزی، روانپزشک در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: منظور از وسواس فکری- عملی افکار غیر منطقی و مزاحم یا میل‌های ناگهانی به انجام کار یا گفتن چیزی است که فرد را ناراحت می‌کند و دائما در ذهن تکرار می‌شود و باعث رفتارهایی می‌شود که فردا احساس می‌کند مجبور است آنها را تکرار کند تا اضطرابش کاهش پیدا کند. 

وی افزود: اختلال وسواس فکری منجر به اعمال وسواس گونه و غیر منطقی از جانب فرد می‌شود تا اضطراب و وسواس فکری خود را کاهش دهد ولی این اعمال وسواس گونه اضطراب را فقط برای مدتی کوتاه در فرد متوقف می‌کند که در نتیجه در دراز مدت وسواس تقویت می‌شود.
 
این روانشناس تصریح کرد: خیلی از این افراد می‌دانند ه رفتار وسواسی آنها غیر منطقی و بیهوده است ولی نمی‌توانند جلوی خود را بگیرند انگار که مجبورند این رفتارهای تکراری را انجام دهند.  
وی افزود: افراد مبتلا به وسواس فکری- عملی از مکان و موقعیت‌هایی که در آغاز اضطراب ایجاد می‌کند نیز اجتناب می‌کنند. 

غفار تبریزی عنوان کرد: از شایع‌ترین وسواس‌های فکری می‌توان به ترس از بیماری ایدز یا سرطان، ترس از آسیب رساندن به کسی به خصوص نزدیکان، ترس از فراموش کردن بستن شیر گاز یا قفل در هنگام خروج از خانه، دست زدن به چیزهای آلوده شک کردن به همسر و ترس از مسخره کردن دیگران اشاره کرد. همین وسواس‌های فکری منجر به اعمال تکراری و وسواس گونه‌ای مثل شست‌و شوی مداوم دست در طول روز، چک کردن افراطی قفل در، چک کردن وسایل شخصی همسر و آزمایش دادن‌های مداوم به خاطر ترس از بیماری ایدز است.
 
وی در ادامه بیان کرد: علل پدید آمدن اختلال وسواس فکری – عملی کاملا مشخص نیست ولی می‌توان گفت این بیماری روانشناختی جنبه ارثی و ژنتیکی دارد و والدین فرد مبتلا به وسواس به احتمال زیاد دچار اضطراب و وسواس بوده‌اند. افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی عمدتا زمینه اضطراب شخصیتی و وسواس فکری را در زندگی گذشته خود چه در محیط خانواده و یاکودکی و محیط کار داشته‌اند.
 
وی افزود: افراد مبتلا به اختلال وسواس از این می‌ترسند که اگر به افکار وسواسی‌شان میدان بدهند بیشتر مضطرب خواهند شد و نگرانند مبادا دیوانه شوند. 

غفار تبریزی در پایان خاطر نشان کرد: یک راه درمان، بازسازی فکری- شناختی است که افکار مریض و وسواس‌گونه را به چالش می‌کشند و به فرد آموزش می‌دهند که اگر به جای اجتناب از افکارتان با آن مواجه شوید آن افکار کنار خواهند رفت همچنین درمانگران به بیمار کمک می‌کنند تا با انجام تمرین‌های آرامسازی و شیوه‌های تفکری و بدون انجام رفتارهای وسواس گونه اضطراب را در خود کاهش دهند.
 
انتهای پیام /









تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن