واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: الشرق الاوسط:
با وجود تحریمهای جدید، مصحلت اقتضا میکند مذاکرات هستهای ادامه یابد
الشرق الاوسط در مقاله ای نوشت با وجود اینکه آمریکا تحریم های جدیدی اعمال کرده است، مصلحت اقتضا میکند برای جلوگیری از اعمال تحریم های جدید ، مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران ادامه پیدا کند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در مقاله ای به قلم "سلطان محمد النعیمی" با عنوان "تحریم های آمریکا و تاثیر آن بر روند مذاکرات"، نوشت در شرایطی که ایران و گروه پنج به علاوه یک برای دور جدید مذاکرات در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در سپتامبر کنونی آماده می شوند، آمریکا تحریم های جدیدی علیه بیش از 25 شرکت و شخص در پی اتهامات نقض تحریم های اعمال شده بر ایران، اعمال کرد. بعد از تمدید مذاکرات درباره برنامه هسته ای ایران تا بیست و چهارم نوامبر امسال، این اولین نشست به شمار می رود. بلافاصله بعد از اینکه این تحریم ها اعلام شد ایران به سرعت به آن واکنش نشان داد و انتقادهایی از دولت آمریکا مطرح و تاکید کرد اینگونه تحریم ها بر روند مذاکرات درباره برنامه هسته ای تاثیر منفی خواهد گذاشت. این واکنش به نوبه خود این سوال را مطرح می کند که آیا واقعا ممکن است این تحریم ها باعث توقف مذاکرات یا مانع تراشی در برابر آن شود؟
در پاسخ به این سوال ابتدا باید گفت مقصود آمریکا از این تحریم ها که از زبان دیوید کوهن معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی مطرح شده این است که اقدامی که آمریکا با اعمال این تحریم ها انجام داده نشان دهنده عزم (این کشور) برای ادامه دادن به اتخاذ تدابیر علیه هر شخص در هر مکانی است که تحریم های اعمال شده بر ایران را نقض کند.
ممکن است از آنچه مطرح شده است اینگونه برداشت کنیم که طرف آمریکایی به تحریم های جدید علیه شرکت ها و افراد اینگونه نگاه می کند که این اقدام در نتیجه نقض ضوابطی که قبلا در قبال ایران تصویب شده، صورت گرفته است. بنابراین، این اقدام بر روند مذاکرات تاثیر نمی گذارد بلکه اقدامی است که آمریکا تاکید کرده است این مذاکرات به این معنا نیست که تحریم های اعمال شده بر ایران، دیگر به قوت خود باقی نیست.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران معتقد است این اقدام بی اعتمادی بین دو کشور را افزایش داد و بر روند مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت. همچنین مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه ایران گفت رفتار دوگانه آمریکا قابل قبول نیست. زیرا آن ها از یک طرف ادعا می کنند که علاقمند به حل و فصل این مساله هستند اما از طرف دیگر به اینگونه اقدامات متوسل می شوند.
کسانی که روند مذاکرات بین ایران و گروه پنج به علاوه یک را بعد از دستیابی به توافق موقت از فوریه سال دو هزار و سیزده دنبال می کنند می دانند که این تحریم ها اولین تحریم هایی نیست که از آن زمان اعمال شده است. به طوری که در آوریل گذشته، وزارت خزانه داری آمریکا اسامی افراد و موسسه های جدیدی را در فهرست تحریم ها گنجاند. همچنین بانک های بزرگ اروپایی مانند بانک آلمانی «دویچه» و بانک فرانسوی «ان پی پاریبا» مجبور شدند در سایه نقض تحریم های اعمال شده بر ایران با آمریکا به توافق هایی برسند.
اگر اعمال تحریم های جدید تاثیر منفی مستقیم بر مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه داشت، این در مرحله سابق مشخص می شد.
شکی نیست که دولت آمریکا ضرورت نشان دادن حسن نیت در قبال ایران را درک می کند به همین علت تلاش کرده است از اقدام کنگره آمریکا به اعمال تحریم های جدید علیه ایران جلوگیری کند و با این کار سعی دارد به دیپلماسی برای رسیدن به راه حل نهایی فرصت بدهد. این اقدام نیز به نوبه خود به هیچ وجه به معنای ضرورت کوتاهی کردن در پیگیری تحریم های کنونی و مجازات کسانی که آن ها را نقض می کنند، نیست.
اگر به این سوال بازگردیم که آیا ممکن است این تحریم ها در روند مذاکرات برنامه هسته ای تاثیر بگذارد؟ می توان گفت گروه مذاکره کننده ایرانی موضع خود را در مذاکرات آینده به ثبت خواهد رساند و سخنانی مطرح خواهد شد که تاکید دارد گروه ایرانی این مساله را بررسی و به آن اعتراض کرده است اما در عین حال با وجود این تحریم های جدید، مصلحت اقتضا می کند این مذاکرات ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۳:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]