واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «پادشاه شنها» به جشنواره مقاومت ميآيد
محمد خزاعي، دبير جشنواره فيلم مقاومت در گفتوگو با «جوان» درباره نحوه برگزاري و حضور فيلم «پادشاه شنها» اين دوره توضيحاتي ارائه كرده است.
نویسنده : محمدصادق عابديني
كمتر از يك ماه به برگزاري سيزدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت زمان داريم. جشنواره مقاومت بزرگترين جشنواره موضوعي فيلم در كشورمان است كه به دليل پيگيري موضوع بينالمللي مقاومت، توانسته است در سطح بينالمللي نيز جايگاه مناسبي به دست آورد. حضور فيلم «پادشاه شنها»، اثر جنجالبرانگيزي درباره وهابيت و خاندان آلسعود در جشنواره فيلم مقاومت، يكي از خبرهاي مهمي است كه درباره اين جشنواره منتشر شده است. محمد خزاعي، دبير جشنواره فيلم مقاومت در گفتوگو با «جوان» درباره نحوه برگزاري و حضور فيلم «پادشاه شنها» اين دوره توضيحاتي ارائه كرده است.
شما آخرين دبير جشنواره دوسالانه مقاومت و اولين دبير در دوره جديد آن هستيد كه فيلم مقاومت به صورت سالانه برگزار ميشود، چه شد به اين نتيجه رسيديد كه جشنواره به صورت سالانه برگزار شود و شرايط جديد به چه شكل است؟
قطعاً جشنوارههايي كه به صورت دوسالانه برگزار ميشوند، معايب و مزايايي دارد، عيب جشنواره دوسالانه اين است كه محصولاتش اغلب محصولات تازهاي نيست و اين آثار در زمان اكران دچار مشكل ميشوند. خيلي از فيلمها اكران عمومي شده و پروندهشان به عنوان جريان سينمايي بسته شده است. جشنواره سالانه آثار بهروزتري را اكران خواهد كرد و اين به جريان فيلم مقاومت كمك خواهد كرد. بسياري از فيلمها مخصوصاً آثار توليدي خود بسيج _كه مستندهاي خوبي هم توليد ميكنند_ ميتواند در اين جشنواره ديده شود. براي مردم جذابيت ديدن يك فيلم براي اولين بار در جشنواره بسيار بالا است. تمام جذابيت جشنواره فجر هم به همين است و الا برنامههاي جنبي خاصي ندارد.
جشنواره فيلم مقاومت نگاه برونگرايي دارد و توجهش به مسائل بينالمللي زياد است. اكران در كشورهاي خارجي هم نشانه همين مسئله است. هماهنگيها براي اين اكرانها چگونه صورت ميگيرد و امسال برنامه اكران در خارج از كشور به چه شكل است؟
ما ساليان سال در حوزه كشورهاي همسايه مانند لبنان، سوريه، افغانستان، تاجيكستان و عراق، اكران برگزار ميكرديم، حداقل در دو دوره گذشته كه من دبير بودم اين اتفاق رخ ميداد. امسال به اين نتيجه رسيديم كه حوزه مقاومت بايد خارج از مرزهاي كشورهاي همسايه ما نيز ديده شود. چون اين كشورها در اين زمينه در حال كار هستند و مسائل مربوط به مقاومت در آنها ديده ميشود. ما نگاهمان را به فراتر از اين مرزها بردهايم براي همين امسال روسيه، هند، گرجستان و قزاقستان را انتخاب كرديم. قطعاً اگر سازمان ارتباطات اسلامي بتواند محلهايي را براي اكران فيلم در اختيار ما بگذارد از آنها استفاده ميكنيم. بودجه ما اندك است و اگر كمك نهادها و سازمانهاي ديگر نباشد قطعاً اين اتفاقها نميافتد. ما امسال خيلي دوست داشتيم كه در عراق، لبنان و تركيه هم جشنواره را برگزار كنيم، البته هنوز در حال رايزني هستيم ولي از لحاظ امنيتي براي عراق و لبنان اجازه اين كار به ما داده نشده است.
براي تأثيرگذاري بيشتر جريان فيلم مقاومت، امسال چهرههاي شاخص بينالمللي براي حضور در جشنواره دعوت شدهاند؟
امسال يك اتفاقي در جشنواره مقاومت رخ داده كه اتفاقاً رخداد خوبي است. امسال ما فيلمهايي از كشورهاي امريكا، شيلي، آرژانتين و هلند داريم، دامنه فيلمهاي دعوت شده به جشنواره گستردهتر شده و از سراسر جهان فيلمهايي با موضوع مقاومت توليد و رصد شدهاند و آثار منتخب به جشنواره آمدهاند، بالطبع چهرهها و شخصيتهاي مرتبط نيز به جشنواره دعوت شده و حضور خواهند داشت. البته بعضي از فيلمسازهاي بينالمللي گفتهاند كه به دليل ضدصهيونيستيبودن جشنواره در آن حضور پيدا نخواهند كرد، اين را رسماً اعلام كردهاند كه ما ميخواهيم در كشور خودمان ادامه فعاليت داشته باشيم و وقتي در چنين جشنوارهاي حاضر شويم دچار مشكلاتي خواهيم شد و ترجيح ميدهيم فيلممان در جشنواره حضور داشته باشد اما خودمان نياييم.
يعني با نفس برگزاري جشنواره موافقند اما با عواقبي كه ممكن است صهيونيستها به وجود بياورند، ترجيح ميدهند خودشان حضور نداشته باشند!
بله برخي از فيلمسازان بعد از آنكه فيلمشان در جشنواره پذيرفته شد، جريان جشنواره را رصد كردند و گفتند دوست دارند فيلمشان در جشنواره باشد اما خودشان نميتوانند حضور داشته باشند. بالاخره ما در حال برگزاري يك جشنواره ضدصهيونيستي هستيم، البته مقاومت تنها به معناي ضدصهيونيستي نيست بلكه نگاه درستي است كه به حوزه مقاومت دارد. اين كارگردانها به دليل اينكه حالا سرمايهگذار فيلمهايشان صهيونيست است يا رسانههاي صهيونيستي ممكن است عليهشان جوسازي كنند از حضور در جشنواره عذرخواهي كردهاند.
به ضدصهيونيستي بودن جشنواره اشاره كرديد، سال گذشته جشنواره افق نو تعطيل شد و چند روز پيش آقاي طالبزاده اعلام كرد، كنفرانس افق نو بعد از جشنواره مقاومت برگزار ميشود، آيا اين كنفرانس در مجموعه جشنواره مقاومت قرار دارد و شما در برگزاري آن نقش داريد؟
روح برگزاري جشنواره مقاومت و كنفرانس افق نو در جنبه بينالمللي آن يكي است و يك استراتژي را دنبال ميكند. اين استراتژي متعلق به نظام است. حمايت از فلسطين و اقدامات ضد امريكايي جزو سياستهاي ما است، حالا با هر گرايشي كه باشيم در نظام اسلامي در حال فعاليت هستيم. حمايتهايي براي انجام اين كنفرانس انجام شده است. بنياد فرهنگي روايت در برگزاري اين كنفرانس نقش دارد. برنامهريزيهاي آن انجام شده، مهمانانشان دعوت شدهاند و انشاءالله بعد از جشنواره برگزار خواهد شد.
شنيده شده احتمالاً فيلم مطرح «پادشاه شنها» در جشنواره حضور خواهد داشت، حضور اين فيلم تا چه حد قطعي شده است؟
ما فيلمهاي زيادي در بخش بينالملل داريم و مهمانان مطرحي را هم دعوت كرديم كه خبر آن به مرور اعلام ميشود. در حوزه بينالملل ما خبرها را تا آخرين لحظه نگه ميداريم و تا وقتي مهمانان وارد ايران شوند، خبر آن را منتشر كنيم. يادم هست در جشنواره فجر من ليست مهمانان را دو هفته قبل از جشنواره اعلام كردم، از داخل كشور تعداد زيادي ايميل براي اين مهمانان ارسال شده بود كه در اين جشنواره حضور پيدا نكنيد. جالب است كه يكي از مهمانان كه ما نامش را اعلام كرده بوديم و بعد نيامد و عذرخواهي كرد، اين ايميلها را براي ما فوروارد كرد، اسامي بعضي از چهرههاي شناخته شده داخلي در آن وجود داشت. به همين دليل ما اسامي مهمانان را در آخرين لحظه اعلام ميكنيم. فيلم «سلطان شنها» رايزنيهايش انجام شده و هيئت انتخاب فيلم آن را ديده است. در حال رايزني براي حضور فيلم و كارگردان آن در جشنواره مقاومت هستيم. البته در مورد اين فيلم ملاحظاتي وجود دارد كه بايد لحاظ شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]