واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۱۶ق.ظ)
با نمايش دوبله روسي فيلم سينمايي ابوعلي سينا؛ ياد و نام نابغه شرق، حکيم بوعلي سينا در روسيه گرامي داشته شد با حضور جمع قابل توجهي از علاقمندان فرهنگ و تمدن اسلامي-ايراني و همزمان با روز بزرگداشت ابوعلي سينا، دوبله روسي فيلم سينمايي ابوعلي سينا پنجم شهريورماه به نمايش درآمد.
به گزارش خبرگزاري موج، مراسم گراميداشت ياد و نام نابغه شرق، حکيم بوعلي سينا با نمايش دوبله روسي فيلم سينمايي ابوعلي سينا به همت رايزني فرهنگي ايران و کتابخانه دولتي ادبيات خارجي مسکو عصر روز چهارشنبه پنجم شهريورماه برگزار شد.
در آغاز اين برنامه و پيش از نمايش فيلم، «ايليا زايتسف»، معاون کتابخانه ادبيات خارجي و مسئول بخش ادبيات شرق اين کتابخانه، با گرامي داشت ياد و نام حکيم، فيلسوف و پزشک عالي مقام ايراني و مسلمان، برگزاري اين برنامه را در چارچوب همکاري هاي رايزني فرهنگي ايران و کتابخانه دولتي ادبيات خارجي مسکو دانست و سطح اين همکاري ها را رو به گسترش و ارتقاء توصيف کرد.
وي، بوعلي سينا را دانشمندي بزرگ و فخر جهان بشريت خواند که در حوزه هاي مختلف علمي، آثاري ماندگار ار خود بر جاي گذاشته است که از جمله آن ها، مي توان به کتاب القانون في الطب وي اشاره کرد.
سيد حسين طباطبايي سرپرست رايزني فرهنگي ايران در مسکو در ادامه برنامه با خوشامدگويي به حاضران و تشکر از مديريت کتابخانه ادبيات خارجي مسکو که زمينه برگزاري اين برنامه را فراهم آورده اند، حکيم ابوعلي سينا را بي اغراق يکي از بزرگترين نوابغ بشري خواند که در حوزه هاي مختلف فلسفه، طبيعيات، رياضيات، طب و ديگر شاخه هاي دانش بشري آثاري ماندگار از خود بر جاي گذاشته است.
وي گفت: ميراث علمي اين نابغه چنان وسعت و عمقي داشته و دارد که در برخي حوزه ها از جمله پزشکي تا دو قرن پيش کتاب ماندگار وي، قانون، به عنوان منبع و مرجع مراکز علمي و دانشگاه هاي جهان مورد استفاده قرار مي گرفته است و در برخي زمينه ها همچون فلسفه، آراء و نظريات وي همچنان مورد توجه محافل علمي و فلسفي است.
سرپرست رايزني فرهنگي كشورمان با معرفي اجمالي سه نحله مهم فلسفي در جهان اسلام، بوعلي سينا را به عنوان سردمدار فلسفه مشاء، صاحب آراء و نظريات مهي در فلسفه اسلامي دانست که در کتاب هاي شفاء و اشارات به تفصيل طرح گرديده و همچنان مورد توجه پژوهشگران اين حوزه است.
طباطبايي با برشمردن برخي ديگر از زمينه هاي پژوهش و آفرينش هاي علمي جاودانه بوعلي سينا افزود: هرچند ابن سينا به عنوان يک ميراث بزرگ علمي متعلق به همه بشريت است ولي ما در وهله اول به عنوان يک مسلمان و در وهله دوم به عنوان يک پارسي زبان به خود مي باليم که در بين ما چنين نابغه اي سربرآورده است که اکنون و پس از هزار سال، هنوز مورد توجه و تحسين جهانيان است.
پس از پايان سخنان سرپرست رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در مسکو دوبله روسي فيلم سينمايي ابوعلي سينا به نمايش در آمد.
شايان ذکر است اين فيلم توسط رايزني فرهنگي ايران در مينسک دوبله شده بود و در راستاي همکاري ها و تعاملات دو رايزني در اختيار رايزني فرهنگي ايران در مسکو قرار گرفته بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]