تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844009152




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معيارهاي سينماي تجربي با تجاري متفاوت است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۵:۵۷ب.ظ)
معيارهاي سينماي تجربي با تجاري متفاوت است مدرس کارگاه فيلم با بيان اينکه معيارهاي سينماي تجربي با تجاري متفاوت است، گفت: وارد شدن به دنياي سينما و خصوصا سينماي تجربي نياز به شناخت کامل تاريخ سينما و آشنايي با تمام مراحل آن دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، «احمد الستي» در دومين روز از پنجاهمين جشنواره منطقه‌اي سينماي جوان در کارگاه فيلم با موضوع سينماي تجربه‌گرا در ميان فيلمسازان و فيلمنامه نويسان جوان گفت: سينماي تجربه گرا دنياي متفاوتي است که در ارتباط با دنياي ذهني است و معيارهاي آن با معيارهاي دنياي سينماي تجاري قابل قياس نيست.
وي با بيان اينکه سينماي تجربه گرا با سينماي تجاري و قصه‌گو متفاوت است، افزود: در حوزه‌ سينماي تجربه گرا آثار و نمونه‌هاي موفق بسيار کمي توسط فيلمسازان ايراني توليد شده است و اين وضعيت بيشتر به دليل ضعف آکادميک و آموزشي و نيز بي‌اهميت جلوه دادن اين نوع سينما توسط اساتيد و سينماگرا گذشته است.
الستي با تشريح وضعيت سينماي تجربه گرا در تاريخ سينماي ايران، نقش آن را بسيار ضعيف دانست و افزود: با وجود تاريخچه‌ طولاني فيلم کوتاه در ايران و حجم بالاي فيلم‌هاي داستاني، در حوزه‌ سينماي تجربه گرا آثار و نمونه‌هاي موفق بسيار کمي توسط فيلمسازان ايراني توليد شده است.
وي اين وضعيت را بيشتر به دليل ضعف آکادميک و آموزشي و نيز بي‌اهميت جلوه دادن اين نوع سينما توسط اساتيد و سينماگرا گذشته دانست.
الستي در ادامه به نمايش فيلم هاي تجربي کوتاه از فيلمسازان برتر اين حوزه در سال هاي متفاوت پرداخت و بيان کرد: قصه هدف سينما تجربي نيست، موضوع هاي سينمايي تجربه گرا، موضوع ها غيرمتعارف است و به دنبال مسائل ديگر است.
وي در ادامه با بيان اينکه اصولا فيلم هايي که توسط افراد غير فيلمساز ساخته مي‌شود در حيطه سينماي تجربه‌گرا است، اظهار کرد: در ميان سينماگران تجربي نقاشان و عکاسان بسياري ديده مي شود.
الستي ادامه داد: سينماي تجربه‌گرا دنبال کشف جهان ذهني است، در اين سينما تصاوير غيرمتعارف است وهدف غايي آن آفرينش تصويري بديع و متفاوت بر پرده سينما است و ممکن است در اين راه از ابزار متفاوت نيز استفاده شود.
وي با اشاره به اينکه وجود فيلم هاي موفق در گذشته انتظارات از فيلمسازان را بالا برده است، اضافه کرد: در اين نوع سينما به وسيله ابزار و نوع تصوير بايد چيزي را به دنياي قبلي سينما اضافه کرد و خارج شدن از محدوديت ها و چارچوب هاي غالب در سينما رکن اصلي آن است.
وي ادامه داد: سينماي تجربه گرا تمايل به عالم انتزاع دارد و گاهي به موضوعات موهومات و عالم ذهني نزديک مي شود و لازم نيست شبيه طبيعت و واقعيت باشد، در واقع هدف سينماي تجربي ورود به دنياي ذهنيات و تجسم دادن آن به وسيله دخالت و ساختن آن است.
الستي با اشاره به اينکه اصالت اين فرم سينما در بداعت آن است افزود: بايد به اين نکته توجه کرد که اگر سينماي تجربي بخواهد با فرمول ها و دانسته هاي قبلي نقد شود، نتيجه اي نخواهد داشت و مهم اين است که بدانيم اگر تجربه ما در جاي ديگري ديده شده باشد کپي است و ديگر نو نيست.
دکتر الستي در ادامه با ابراز اميدواري از تداوم برگزاري اين گونه کارگاه‌هاي آموزشي در استان‌هاي مختلف طي يک پروسه‌ آموزشيِ برنامه ريزي شده از گسترش تعاريف آکادميک در چند سال آينده خبر داد. وي اين روند را راهکاري براي پررنگ‌تر شدن حضور آموزش آکادميک تعاريف سينماي تجربه گرا در مراکز آموزشي و علاقه‌مند کردن فيلمسازان به اين گونه‌ سينما دانست.
وي در ادامه‌ اين کارگاه تخصصي با ارائه‌ ترجمه‌ مناسب‌تري از واژه‌ اکسپريمنتال (experimental) با عنوان سينماي تجربه گرا به جاي سينماي تجربي تاريخچه‌ کوتاهي از دلايل آغاز اين حرکت در سينما، اهداف آن، اولين هنرمنداني که به توليد اين دست فيلم‌ها اقدام کردند و ويژگي‌هاي فيلم تجربه گرا پرداخت.
وي در اداکه با تاکيد بر تفاوت سينماي تجربي با ويدئو آرت گفت: متاسفانه در کشور ما بسياري مي خواهند فيلم تجربي را بعنوان ويدئو آرت عرضه کنند در حاليکه اين دو با يکديگر تفاوت هاي اساسي دارند، ويدئو آرت بر تکنولوژي و استفاده از آن تکيه دارد ولي دنيايا تجربي دنياي بديع و متفاوتي است.
الستي در ادامه‌ مباحث آموزشي با به نمايش گذاشتن فيلم‌هاي تجربه گرا از سال‌هاي اوليه‌ شکل گيري آن و آثار جديد‌تر روند شکل گيري، تغييرات، گونه‌هاي مختلف اين نوع فيلم‌ها را مورد بررسي قرار داد.
از جمله فيلم‌هايي که در اين کارگاه به نمايش درآمدند مي‌توان به فيلم کوتاه «ريتم 21» هانس ريشتر به سال 1921،«H2O» رالف فيشر، «جعبه‌ رنگ و فري راديکالز» لن لاي به سال 1935، «نور حشره» استن برکچ و «کابوس‌هاي عصرگاهي» مايا درن اشاره کرد.
اين کارگاه در ادامه با بررسي عناصر جزئي تر سينماي تجربه گرا چون نقش تصوير، مخاطب فيلم تجربه گرا، تفاوت‌هاي آن با سينماي تجاري و داستان گو، کارکرد ابزار و شکل ساخت اين نوع فيلم‌ها ادامه يافت و با پرسش و پاسخ‌هاي حاضرين در مورد جوانب مختلف مباحث ارائه شده به کار خود خاتمه داد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن