واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بحرالعلوم در گفتوگو با فارس:
آموزش قرآن در هند اصولی نیست/ اشتیاق مردم هند برای فراگیری علوم قرآنی در ایران
حافظ بینالمللی قرآن با اشاره به اینکه جوانان هندی تشنه فعالیتهای قرآنی هستند اما به دلیل عدم آموزش اصولی مباحث قرآنی رشد قابل توجهی در این عرصه ندارند، گفت: بسیاری از آنها مشتاق تحصیل و فراگیری علوم قرآنی در ایران هستند.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، «محمد مهدی بحرالعلوم» متولد سال 1350، حافظ درجه یک قرآن کریم و معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم است که از دوران کودکی به فعالیتهای قرآنی علاقهمند میشود و اقدام به حفظ کل قرآن کریم میکند. فعالیت اصلی و جدی وی از سال 1369 آغاز میشود. وی تاکنون به کشورهای مختلفی از جمله عربستان و سوریه اعزام شده است و هم اکنون به دعوت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی از اواسط خردادماه سال جاری برای برگزاری دورههای آموزش قرآن به کشور هند سفر کرده است.
«محمد مهدی بحرالعلوم» معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس با اشاره به سفر خود به هندوستان، اظهار داشت: من و «ابوالفضل فرجی» قاری قرآن کشورمان به کشور هند اعزام شدیم تا برای نوجوانان و جوانان مستعد این سرزمین کلاسهایی با دو موضوع قرائت و حفظ قرآن کریم برگزار کنیم. برگزاری دورههای آموزشی قرآن با حضور 60 نفر در هند وی با بیان اینکه این دورههای آموزشی با همکاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی، نمایندگی جامعةالمصطفی العالمیه و نمایندگی ولیفقیه در کشور هند در حال برگزاری است، ادامه داد: زمانی که برای برگزاری دورههای آموزشی به کشور هند آمدیم جوانان مسلمان را به دو گروه تقسیم کردیم تا متناسب با توانمندیهای افراد کلاسهایی برگزار کنیم.
بحرالعلوم با اشاره به اینکه در این دورههای آموزشی 60 نوجوان و جوان مشتاق یادگیری علوم قرآنی شرکت میکنند، افزود: جوانان هندی استعداد خوبی در فراگیری علوم قرآنی دارند اما آنطور که به نظر میرسد تاکنون فعالیت قرآنی قابل توجهی در این کشور صورت نگرفته است به همین جهت آنها شناخت خوبی از امور قرآنی ندارند. مردم هند نیازمند برگزاری دورههای آموزش قرآن مستمر هستند این حافظ درجه یک قرآن کریم با بیان اینکه مردم هند نیازمند حمایت بیشتر فعالان قرآنی هستند، خاطر نشان کرد: با توجه به ضعفهای آموزشی موجود در هند، با برگزاری جلسات یک ماهه یا دورههای کوتاه مدت نمیتوان مردم این کشور را با مفاهیم و هنرهای قرآنی مأنوس کرد بر همین اساس باید برای این افراد که مستعد ارتقای فعالیتهای قرآنی هستند، برنامهریزی کرد تا در زمانی مناسب چهرههای شاخص قرآنی در بین آنها رشد کنند. وی با اشاره به لزوم استمرار تدریس مفاهیم قرآنی برای هندیها، گفت: بسیاری از قرآنآموزان هندی مشتاق حرکت در امور قرآنی و حضور در ایران هستند؛ آنها ایران را کشوری قرآنی میدانند و برای شناخت مفاهیم قرآن دوست دارند در حوزههای علمیه ایران تحصیل کنند. مردم هند مشتاق تحصیل علوم قرآنی در ایران هستند بحرالعلوم با بیان اینکه استعدادهای برتر قرآنی هند نیازمند توجه هستند، خاطر نشان کرد: در این مدتی که ما در هند حضور داریم، استعدادهای قرآنی بسیاری کشف کردیم که با توجه بیشتر و آموزش اصولی میتوانند به چهرههای قرآنی جهان اسلام تبدیل شوند. این حافظ بینالمللی قرآن کریم با اشاره به ضرورت تبلیغ فعالیتهای قرآنی در کشورهای آسیای شرقی، تصریح کرد: ما در کنار آموزش مباحث قرآنی سعی کردیم به تبلیغ نیز بپردازیم به طوری که با تبلیغات صورت گرفته جلسات قرآنی که در مساجد هند برگزار میکنیم با استقبال خوب قرآندوستان هند مواجه میشوند.
آموزش قرآن در هند اصولی نیست بحرالعلوم با بیان اینکه جوانان هندی تشنه فعالیتهای قرآنی هستند اما متأسفانه به دلیل عدم آموزش اصولی مباحث قرآنی رشد قابل توجهی در این عرصه ندارند، ارتقای فعالیتهای قرآنی مردم هند را از مهمترین اهداف سفر به این کشور عنوان کرد و افزود: ما در این سفر قصد داریم سطح توانمندی قرآنی مردم هند در زمینه حفظ و قرائت را ارتقا داده و فعالانی قرآنی تربیت کنیم تا آنها علاوه بر یادگیری روشهای آموزش قرآن کریم بتوانند با ظرفیتهای موجود در این مسیر گام برداشته و در آینده افرادی توانمند تحویل جامعه دهند. وی درباره سطح توانمندی مردم هند در زمینههای قرآنی، خاطر نشان کرد: در دورههایی که برگزار میشود، از حافظ کل قرآن تا افراد مبتدی نیز حضور دارند اما به نظر میرسد اساتید به ویژه در امر حفظ قرآن اصولی کار نکردهاند به همین جهت لازم است با برگزاری دورههای مستمر برای مسلمانان این کشور، دین اسلام را به درستی معرفی کرده و گسترش دهیم. انتهای پیام/ آ
93/06/02 - 08:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]