تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843789901




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارشناسان: نابود کردن جنگل ها باعث شیوع ابولا می شود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کارشناسان: نابود کردن جنگل ها باعث شیوع ابولا می شود

کارشناسان: نابود کردن جنگل ها باعث شیوع ابولا می شود
با تغییر اکوسیستم ها توسط انسان ها و تماس بیشتر آن ها با حیوانات، دانشمندان از همه گیر شدن ویروس ها می هراسند. کارشناسان می گویند: نابود کردن جنگل ها باعث شیوع ابولا می شود. با شیوع ابولا به عنوان بیماری مهلک همیشگی وگسترش آن در غرب آفریقا، شواهد نقش تاثیرگذاری انسان را در این همه گیری اخیر نشان می دهد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام )، محققان می گویند که قطع درختان، ساخت جاده ها و حتی گرم شدن کره زمین با نزدیک شدن حیوانات ناقل بیماری به انسان، در این بحران نقش دارند.

جاناتان اپستاین متخصص بیماریهای همه گیر حیوانات اتحادیه سلامت کشورهای عضو اکو، می گوید: "افزایش تاثیر انسان می تواند باعث شیوع بیماری شود. نابود کردن جنگل ها، ساخت جاده ها و گسترش مزارع به سمت جنگل های انبوه همه اینها فرصت تماس حیوانات وحشی با دام ها و انسان ها را افزایش می دهد."

شیوع این بیماری برای اولین بار در ماه فوریه از غرب آفریقا، شهرهای مختلف دورافتاده در گینه و همچنین کوناکری پایتخت گینه، گزارش شده است. بیماری در سراسر کشور، سیرالئون، لیبریا و نیجریه گسترش یافت. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی از 4 آگوست، حداقل 887 نفر جان خود را از این بیماری از دست دادند.

محققان می گویند به احتمال زیاد شیوع این بیماری در انسان بعد از خوردن خفاش ها و احتمالا گوریل آلوده آغاز شده است. خفاش میوه خوار معمولا به صورت خورش در غرب آفریقا خورده می شود.

برخی از گروه های خفاش ناقل ابولا هستند که وقتی از خفاش به خفاش انتقال می یابد هیچ آسیبی نمیرساند. اما وقتی بیماری به انسان منتقل شود، علائم مرگبار آن به نام تب خونریزی ابولا شناخته می شود.

به لطف افزایش نابود کردن جنگل ها در غرب آفریقا تماس انسان با خفاش ها بیش از هر زمان افزایش یافته است. رابرت گری، استاد میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه تولان، که بیشتر در غرب آفریقا فعالیت کرده است، میگوید: "هرچه مردم بیشتر و بیشتر به این مناطق جنگل های بارانی بروند بیشتر در تماس با منبع ویروس قرار میگیرند. در این مورد، انگار [مردم گینه] برای پیدا کردن منبع به اندازه کافی به جنگل نزدیک شده اند."

حیوانات بسیاری ناقل ویروس هستند که می توانند آن را در فرایند شناخته شده ای به نام زئونوز (بیماری مشترک بین انسان و حیوان) به انسان منتقل کنند. در حالی که خفاش ها مقصر اصلی در این شیوع هستند، گوریل و سایر پستانداران نیز می تواند ناقل ابولا باشند. محققانی مانند اپستین و گری می گویند که با افزایش جمعیت و گسترش زیرساخت ها این نوع برخورد انسان با حیوان افزایش خواهد یافت.

مطالعه ای که توسط محققان آفریقا و آمریکا در سال 2012 انجام شد، نشان داد که بعضی از فعالیت های انسانی باعث شیوع ابولا میشود. به عنوان مثال، شیوع ابولا در سال 1994، بخاطر گوریل آلوده ای بود که کارگران معدن طلا در گابن خوردند.

نابود کردن جنگل ها در غرب آفریقا شایع شده است. براساس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد در سیرالئون، 4 درصد از پوشش جنگلی اصلی کشور در دهه 1920 از بین رفت. گفته های سازمان ملل حاکی از آن است که مقدار کمی از جنگل های شرق آفریقا در خطر نابودی تا سال 2018است ، با توجه به گزارش دولتی در لیبریا، کشاورزی از سال 1979 حدود 20 درصد از جنگل های انبوه این کشور را از بین برده است. با توجه به داده های سازمان ملل متحد گینه در حدود 20 درصد از جنگل های خود را از سال 1990 از دست داده است.

این تغییرات محیط زیستی، تراکم جمعیت حیوانات وحشی در جنگل های باقی مانده را افزایش می دهد و منابع بکر ابولا را به انسان نزیکتر می کند.

توسعه باعث افزایش تحرک افراد در آفریقا شده است. وقتی کشورهایی مانند چین میلیاردها دلار برای توسعه ذخایر معدنی در غرب آفریقا هزینه کرده اند، جاده های جدید و زیرساخت ها در روستاهای دور افتاده ساخته میشوند. و این ها فرصت های جدیدی نه تنها برای مردم برای سفر به مناطقی که دسترسی به آن ها قبلا سخت بوده را به ارمغان می آورد بلکه تماس با کسانی که ممکن است آلوده به ابولا باشند را نیز افزایش می دهند.

گری می گوید: " قبلا 12 ساعت طول میکشد که با خودرو از فریتوون به کنما ( سومین کلان شهر سیرالئون) برویم اما الان 4 ساعت طول می کشد و مردم بیشتر به اطراف شهر میروند و این کار جلوگبری از انتشار ویروس را مشکل تر می کند."

شواهد حاکی از آن است که تغییرات آب و هوایی با ایجاد دوره های خشکسالی و بارش باران شدید احتمال شیوع ابولا را بیشتر می کند. شیوع بیماری به دوره های باران شدید پس از دوره های خشکسالی، مرتبط است.

سونیا شاه نویسنده مقالات علمی در مقاله ای در دانشگاه ییل توضیح می دهد: "شرایط سخت خشکسالی مانع از شکوفه دادن درختان میوه می شود. هنگامی که باران می آیند و درختان آسیب دیده میوه می دهند، همه موجوداتی که میوه می خورند مانند خفاش ها و میمون ها از خوشحالی جمع می شوند، گونه های مختلف حیوانات زیر درختان تازه میوه داده سنگین جمع شده و این اولین فرصت انتقال ابولا از گونه ای به گونه دیگر است. وقتی ابولا به سرعت در یک گونه جدید مانند میمون یا خفاش ها پخش می شود، به راحتی از طریق خون و سایر مایعات به انسان منتقل می شود."

تغییرات آب و هوایی مردم را مجبور به پناه بردن به منابع غذایی مختلف با احتمال وجود بیماری می کند.

کریستی ابی استاد بهداشت جهانی در دانشگاه واشنگتن، می گوید: "اکنون می دانیم که تغییرات آب و هوایی محصولات را ضعیف می کند. وقتی امنیت غذایی وجود ندارد مردم چگونه مطمئن شوند که غذا به اندازه کافی برای خانواده هایشان وجود دارد؟ وقتی مردم در مناطق فقیرروستایی غرب آفریقا مواد غذایی کمی برای خوردن دارند، مجبورند خفاش و حیوانات دیگری را بخورند که ناقل ابولا هستند."

کارشناسان می گویند زیرساخت های بهداشت عمومی غرب آفریقا باید توسعه یابند که از شیوع بیماری که ممکن است تکرار شوند، جلوگیری کنند.

در بسیاری از مناطق غرب آفریقا ، آموزش بهداشت، بیمارستان ها و سیستم های تشخیص بیماری اصلا وجود ندارد. دانشمندان می گویند توسعه بهتر این مناطق می تواند از شیوع ابولا که در گینه آغاز شده، جلوگیری کنند.

آرون برنشتاین معاون مرکز بهداشت و محیط زیست جهانی در دانشگاه هاروارد، می گوید: "اگر ما قادر به نظارت و یا قرنطینه موفق باشیم، این مشکل را نخواهیم داشت. ما می دانیم که چگونه آن را کنترل کنیم. می دانیم چه حیواناتی ناقل هستند. می دانیم چگونه غربالگری و چگونه قرنطینه کنیم. اما سوال این است، آیا می توانیم تمام کارها را انجام دهیم؟ آیا این تقاضای جهانی از ماست؟ "





1393/5/28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن