واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ایلام/
بازدید کارشناسان سازمان خوار و بار جهانی ( فائو) از جنگل های استان ایلام
جمعی از مشاوران بین الملی فائو و کارشناسان و متخصصان حوزه جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشورعصر دیروز با هدف بررسی خشکیدگی درختان بلوط زاگرس و چالش های این درختان و ارائه تجارب دیگر کشورها به کارشناسان از درختان بلوط استان ایلام بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام؛ رییس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور هدف اصلی این سفر را بررسی اقدام های صورت گرفته در زمینه مبارزه با خشکیدگی ، عملیات بهداشتی ، کارهای احیایی و نهال کاری و تأکید بر حضور و مشارکت مردم در امر جلوگیری از تخریب و احیاء جنگل های استان ایلام عنوان کرد.
احمدی افزود: با توجه به برآوردهای آماری نزدیک به 50 درصد از خشکیدگی جنگل های زاگرس در استان ایلام وجود دارد.
وی ادامه داد: اعتبارهای اختصاص یافته استان ایلام برای انجام اقدام های احیایی 250 میلیارد ریال است
رییس گروه تحقیقاتی پروژه اضطراری مبارزه با خشکیدگی جنگل های زاگرس نیز گفت: با توجه به تأثیر جنگل ها در حفظ آب و خاک منطقه و کمک به معیشت مردم این سفر انجام شده است.
پروفسور« گونزالس مولینا» افزود: بخشی از معیشت مردم منطقه به جنگل و محصولات فرعی آن وابسته است و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سیاست ها و برنامه های خود با روش های مشارکتی از توان جوامع محلی برای حفظ، احیاء و بهره برداری اصولی از این جنگل ها استفاده می کند.
وی ادامه داد: فعالیت های بسیار ارزنده ای تاکنون در سایه تفکر صحیح در استان ایلام انجام شده است اما باتوجه به پیچیدگی خشکیدگی جنگل های زاگرس نمی توان یک راه حل را برای تمام منطقه ارائه داد.
نماینده سازمان خوار و بار جهانی (فائو) یادآور شد: برای هر منطقه باید با توجه به شرایط آن مکان راهکار مناسب در نظر گرفت.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام نیز در این دیدار گفت: جنگل های ایلام به دلیل ارتفاع مناطق کوهستانی بهترین جنگل های زاگرس هستند که متأسفانه آسیب زیادی به آن ها وارد شده است.
بگفته آذرکردار : 500 هزار هکتار از 642 هزار هکتار جنگل های استان در معرض آلودگی قرار دارد و 64 هزار هکتار این جنگل ها تاکنون بین 75 تا 100 درصد خشک شده اند.
وی تاکید کرد: تلاش این اداره کل ارائه روش های مختلف از قبیل قطع درختان آلوده و کنترل آلودگی ها برای ممانعت از خشکیدگی بیشتر درختان است.
وی کاشت نهال های جدید را روشی مناسب برای جبران کاهش سطح جنگل ها عنوان کرد
ابراهیمی رستاقی افزود: خشکسالی های اخیر و هجوم ریزگردها این عوامل را تشدید کرده است.
وی پیشنهاد کرد برای مقابله با این پدیده باید علاوه بر افزایش توان جنگل ، فشار روی جنگل ها را نیز کم کرد
وی بیان کرد: خوشبختانه استان ایلام تاکنون کارهای بسیار مثبتی را در این زمینه انجام داده و در زمینه احیاء این جنگل ها نیز پیشرو بوده است.
جنگل های زاگرس شش میلیون هکتار از گستره جنگل های کشور را به خود اختصاص داده که از این مقدار یک میلیون و 130 هزار هکتار دچار خشکیدگی شده اند.
12میلیون و 708 هزار اصله نهال از درختان بلوط جنگل های زاگرس در کشور با پدیده خشکیدگی روبه رو هستند.
ایلام با 50 درصد بیشترین میزان خشکیدگی درختان بلوط را بین استان های زاگرس نشین کشور دارد.
انتهای پیام/ش/ن
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]