محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826897903
چرا ایرانی ها عاشق ملودرام اند؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
چرا ایرانی ها عاشق ملودرام اند؟
تاریخ انتشار : دوشنبه 27 مرداد 1393 ساعت 07:15 | شماره خبر : 1610472807881521273 تعداد بازید: 0
تا به حال به دلایل محبوبیت ملودرام ها بین عامه مخاطبان سینمایی و تلویزیونی پرداخته بودیم. اینجا خلاصه ای از آن دلایل را دوباره با هم مرور می کنیم؛ دلایلی که هنوز مصداق دارند و به خاطر همین هم سکه سری دوم «ستایش» هنوز بین بینندگان خریدار دارد.
تا به حال به دلایل محبوبیت ملودرام ها بین عامه مخاطبان سینمایی و تلویزیونی پرداخته بودیم. پرونده هایی که به راز موفقیت سریال های «یانگوم»، «نرگس» و «ستایش» می پرداختند. اینجا خلاصه ای از آن دلایل را دوباره با هم مرور می کنیم؛ دلایلی که هنوز مصداق دارند و به خاطر همین هم سکه سری دوم «ستایش» هنوز بین بینندگان خریدار دارد.
1- زن ها؛ این زن های شگفت انگیز
خط اصلی قصه ملودرام ها حول محور مسائل زنان پیش می رود که به تبع آن ماجراهایی مثل خواستگاری، خیانت و ... هم می آید. مثلا در سریال «زیر تیغ»، بعد از ماجرای قتل، ما با زن های فیلم ارتباط برقرار می کنیم و دلسوز آنها می شویم. در «پدرسالار» و «در پناه تو» هم مخاطب همیشه با زنان فیلم ارتباط دارد و آنها را بیشتر دوست دارد.
ریشه اسم های زنانه سریال هایی مثل «نرگس» و «ستایش» هم از این ویژگی می آید. این مسائل زنان یک کهن الگوی جهانشمول است که همیشه کارکرد دارد. زنی که مظلوم است و دور و بر آن نیروهای متخاصم هستند.
2- کشمکش؛ قطارهایی که به سمت هم می روند
منطق شخصیت پردازی همه کاراکترها ایجاد تضاد بین آنهاست تا با هم کنش و واکنش داشته باشند. انگار دو قطار که از روبرو به سمت هم نزدیک می شوند. یک زن می سازی در مقابل پدرشوهر و در کنارش یک زن مهربان و جاری بدجنس و همکاران حسود و ... با تمرکز روی هر کدام از این قصه ها، می شود چند قسمت سریال را ادامه داد.
مثلا در سریال پدرسالار یک طرف ماجرا کشمکش عروس و پدرشوهر است، طرف دیگر آدمی که با خودش درافتاده و فهمیده دوره اش تمام شده. این کشمکش دراماتیک بین قهرمان و ضدقهرمان ها، به جذاب شدن قصه کمک می کند.
3- کاراکترهای فرعی؛ خانواده ساخته می شود
شخصیت های دیگری هم در کنار قهرمان و ضد قهرمان اصلی هستند. مثلا در سریال در پناه تو، کاراکترهای دایی و زن دایی این وضعیت را دارند. در این سریال اخیر سلطانی هم، «عاطفه» دوست ستایش و شوهر دفترخانه دارش در کنار او ایستاده اند و در مقابل بقیه مقاومت می کنند.
دنبال کردن موازی قصه این آدم های فرعی، مفهوم خانواده را در داستان می سازد و مخاطب وقتی این موضوع را می بیند، با آن احساس نزدیکی می کند. این کاراکترهای فرعی، مختص شرایط اجتماعی خودشان هستند و همیشه هم با کهن الگوها انطباق ندارند؛ مثلا توی در پناه تو، پدری هست که به بچه ها آرامش می دهد و برخلاف پیش فرض های ذهن مخاطب ایرانی عمل می کند.
4- قهرمان زجر کشیده؛ عامل همذات پنداری
شخصیت، رسوب درام در ذهن مخاطب است. یعنی از درام، شخصیت هایش در ذهن آدم ها می ماند نه داستان هایش. وقتی شخصیت منفی موانعی برای شخصیت مثبت بسازد، شخصیت مثبت با رد شدن از آنها پیچیده تر و جذاب تر می شود. این برگ برنده ای برای فیلمنامه نویس است. اما در اغلب ملودرام های ایرانی، قهرمان ها بیشتر منفعل هستند؛ معمولا محنت می کشند و مخاطب هم دوست دارد با او همذات پنداری کند. آنها در برابر ستم هایی که به آنها می شود فقط صبر می کنند و عکس العملی نشان نمی دهند. مثلا نرگس اینطوری است و کار خاصی نمی کند یا شخصیت خانم کوچیک در سریال «پس از باران» مثال واضح دیگری برای این موضوع است.
5- صورت زخمی ها؛ محبوب می شوند
مخاطب وقتی قهرمان را قبول می کند که شکستی از او دیده باشد تا قهرمان علیه آن حرکت کند. امین تارخ در سریال «جراحت» همین وضعیت را داشت. فیلمنامه نویس ها باید در طول داستان یک مورد منفی را به قهرمان نسبت بدهند تا آن تحول نهایی در مخاطب تاثیر بگذارد.
در پدرسالار هم همین موضوع را می بینیم. مادر خوانده از اسدالله می خواهد خانه را برای بچه هایش بکوبد و بسازد. این شکافی است که در قهرمان به وجود می آید. سریال هایی موفق می شوند که این شکاف بیشتر در آنها دیده شود. این یک نکته منفی است که قهرمان نقطه ضعفی نداشته باشد به طور منطقی مخاطب نمی تواند با آدمی که کامل است، همذات پنداری کند.
6- ضد قهرمان؛ کاری که دوست داریم و نمی توانیم
شخصیت های منفی مثل «حشمت فردوس» در ستایش، یا «پدرسالار» کاری می کنند که برای مخاطب جذاب است. اصلا یکی از کارکردهای درام همین است؛ کاری که ما نمی توانیم انجام بدهیم، کاراکتر داستان انجامش می دهد. شاید مخاطب دلش بخواهد بزند توی گوش کسی ولی نتواند اما وقتی ضدقهرمان این کار را می کند، مخاطب ارضا می شود.
در سریال های پدرسالار و نرگس شخصیت های اسدالله خان و شوکت در ذهن همه ما مانده است اما کاراکترهای عروس خانواده و نرگس خیلی کمرنگ هستند. اغلب آثاری هم که شکست می خورند، متوجه این رویکرد نیستند و نیروهای منفی فیلم را خوب شخصیت پردازی نمی کنند.
7- پیام اخلاقی؛ ما از این داستان نتیجه می گیریم
قهرمان در ملودرام ها وارد شرایطی می شود که باید تغییر کند. مثلا در ستایش، زندگی زنی را می بینیم که علیرغم مخالفت های پدرشوهر، اصرار دارد همچنان سرپرستی بچه های بی پدرش را برعهده داشته باشد و به همین خاطر، متحمل سختی های فراوانی در زندگی می شود.
حالا با ورود به این دنیای جدید، یک عده با تو هستند و یک عده علیه تو. طبیعتا ملودرام ها درباره انسان هاست و بالاخره این شخصیت ها هم عوض می شوند. مخاطب عام دوست دارد درباره شخصیت ها قضاوت کند و این مسئله، منجر به خلق آدم هایی با تکلیف معلوم و قصه هایی با رویکرد آموزنده - هر چند با پیام های سطحی - می شود.
البته تحول قهرمان در پایان این سریال ها به خاطر نبودن همان شکاف و ضعف در شخصیتش، معمولا باورپذیر از کار در نمی آید اما این مسئله برای مخاطب هدف این آثار اهمیتی ندارد. او فقط علاقمند است یک پایان خوب ببیند. (احسان عمادی/ همشهری جوان)
تاریخ انتشار : دوشنبه 27 مرداد 1393 ساعت 07:15 | شماره خبر : 1610472807881521273 تعداد بازید: 0
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]
صفحات پیشنهادی
تا وقتی آنتالیا هست، چرا کیش! / به کما رفتن «اقتصاد گردشگری» ایران در سایه سود سرسامآور کشورهای منط
تا وقتی آنتالیا هست چرا کیش به کما رفتن اقتصاد گردشگری ایران در سایه سود سرسامآور کشورهای منطقه از گردشگری ایرانیان قیمت سرسام آور تورهای کیش باعث شده گردشگران ایرانی راهی برخی مناطق تفریحی کشورهای همسایه شده و نجات دهنده اقتصاد گردشگری آنجا شوند آیدین پورخامنه - تعطیلات عیچرا کارکنان اپل، عاشق کارشان هستند؟!
چرا کارکنان اپل عاشق کارشان هستند بیزینس اینسایدر اندکی در گزارشهای سایت Glassdoor که بررسی کارمندان در خصوص شرکتها را منتشر میکند کاوش کرده و مواردی که کارکنان اپل در خصوص کارشان دوست دارند را بیرون کشیده است بیزینس اینسایدر اندکی در گزارشهای سایت Glassdoor که بررستاکید مدیرکل امور شهری استانداری گلستان بر تکریم خبرنگاران چراغعلی: به اعجاز رسانهها اعتقاد دارم / خبرنگاران
تاکید مدیرکل امور شهری استانداری گلستان بر تکریم خبرنگارانچراغعلی به اعجاز رسانهها اعتقاد دارم خبرنگاران عاشقان واقعی مردماندمدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت به اعجاز رسانهها اعتقاد دارم و خبرنگاران عاشقان واقعی مردماند به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان مدیرعاشقانه ترین دیدار یک زن و شوهر ایرانی +عکس
عاشقانه ترین دیدار یک زن و شوهر ایرانی عکس پیکرش 12 سال بعد در آبان 1374 و مصادف با شب شهادت حضرت زهرا صلوات الله علیها به زادگاهش بازگشت به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس کشکول جام نیوز مسعود تقی زاده در آبان 1362 و در عملیات والفجر چهار در کانی مانگا به شهادت رسحضور وکلا و حقوقدانان به همراه فرزندانشان در حمایت از کودکان مظلوم غزه شعار فرزندان حقوقدانان ایرانی: بابا چرا
حضور وکلا و حقوقدانان به همراه فرزندانشان در حمایت از کودکان مظلوم غزهشعار فرزندان حقوقدانان ایرانی بابا چرا کودکان بشر در غزه تکه تکه میشوند یک حقوقدان اظهار کرد در تجمع وکلا و کارشناسان حقوقی در محکومیت تجاوزات و نسل کشی رژیم اشغالگر قدس نسبت به غزه در رمضان 1435 حقوقدانانچرا کارکنان اپل، عاشق کارشان هستند؟
چرا کارکنان اپل عاشق کارشان هستند بیزینس اینسایدر اندکی در گزارشهای سایت Glassdoor که بررسی کارمندان در خصوص شرکتها را منتشر میکند کاوش کرده و مواردی که کارکنان اپل در خصوص کارشان دوست دارند را بیرون کشیده است zoomit ir - مسعود آموزگار بیزینس اینسایدر اندکی در گزارشهای سایونسی: برخی ایرانیان را بزدل می دانند/چرا عده ای از کثرت ها و تعددها می ترسند؟
یونسی برخی ایرانیان را بزدل می دانند چرا عده ای از کثرت ها و تعددها می ترسند وزیر اسبق اطلاعات با بیان اینکه جمهوری اسلامی به لطف خداوند در بهترین وضعیت امنیت قرار دارد گفت همه اقوام و مذاهب ایرانی در تأمین این امنیت مشارکت دارند به گزارش نامه نیوز به نقل از فارس حجتالاسلامارادونا: وقتی دونگا سرمربی برزیل میشود، چرا من سرمربی آرژانتین نشوم؟
مارادونا وقتی دونگا سرمربی برزیل میشود چرا من سرمربی آرژانتین نشوم دیگو مارادونا عنوان کرد آرژانتین در جام جهانی برزیل یک بازی خوب هم به نمایش نگذاشت او همچنین گفت وقتی دونگا مجددا سرمربی برزیل میشود چرا او سرمربی آرژانتین نشود آفتاب کارلوس دونگا دو هفته پیش به عنوان سرمرآماده پذیرش مجروحان فلسطینی در کشور هستیم/احتمال برپایی پایگاه اورژانسی با متخصصان ایرانی در لبنان
رئیس نظام پزشکی استان تهران آماده پذیرش مجروحان فلسطینی در کشور هستیم احتمال برپایی پایگاه اورژانسی با متخصصان ایرانی در لبنان برای امداد رسانی اورژانسی به مجروحین گذرگاه رفح احتمالا پایگاهی اورژانسی با متخصصین ایرانی در لبنان یا دیگر کشورهای نظیر نوار غزه ایجاد خواهد شد پیقهرمانان ورزشی سفیران فرهنگ ایرانی اسلامی هستند
قهرمانان ورزشی سفیران فرهنگ ایرانی اسلامی هستند تهران بزرگ – ایرنا – فرماندار پاکدشت گفت ورزشکاران ایرانی با قهرمانی های خود در میادین مختلف ورزشی فرهنگ اسلامی را در جای جای عالم ترویج داده و پرچم پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی را برافراشته می کنند علیرضا قاسمی فرزاد روز پدستگیری یک ایرانی با حدود 10 کیلو روان گردان در فرودگاه مالزی
دستگیری یک ایرانی با حدود 10 کیلو روان گردان در فرودگاه مالزی کوالالامپور- ایرنا - پلیس مالزی روز پنجشنبه از دستگیری یک ایرانی با 9 کیلو و 850 گرم مواد روان گردان شیشه در فرودگاه بین المللی کوالالامپور خبر داد به گزارش ایرنا این مرد 27 ساله ایرانی در حالی که طبق قوانین مالزی دچراغ سبز اينتر به يونايتد براي انتقال گوارين
چراغ سبز اينتر به يونايتد براي انتقال گوارين والتر ماتزاري سرمربي اينتر سخت خواهان جاناتان بيابياني بازيکن پارماست به گزارش "ورزش سه" بنا به گزارش روزنام ايتاليايي گازتا دلا اسپورت والتر ماتزاري سرمربي اينتر سخت خواهان جاناتان بيابياني بازيکن پارماست و به همينیکایرانیگرانترینبازیکنتاریخالکویت/عکس
یکایرانیگرانترینبازیکنتاریخالکویت عکس براساس اعلام منابع عربی مهاجم تیم ملی فوتبال ایران گرانترین بازیکن تاریخ باشگاه الکویت خواهد بود که برای یک فصل مبلغی حدود یک میلیون و 500 هزار دلار دریافت خواهد کرد مهر رضا قوچان نژاد بازیکن تیم ملی فوتبال ایران که موفق شد تنها گل ایفرصت معرفی آثار سنتی اقوام ایرانی در جشنواره ها تداوم یابد
استانها شمال اردبیل جان فدا فرصت معرفی آثار سنتی اقوام ایرانی در جشنواره ها تداوم یابد خلخال – خبرگزاری مهر مسئول برگزاری جشنواره های میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی خواستار تداوم برگزاری جشنواره های ملی برای معرفی آثار سنتی استان ها شد به گزارش خبرنگار مهر مجتبی جان فداچرا فست فود میخوریم؟
مستند شوک در قسمت جدیدی با رویکردی طنز به موضوع فست فود و غذاهای غیرسالم می پردازد منبع شبکه سه دانلود لینک را کپی کنید دانلود-59 ثانیه قبل###12##12###چرا غزه برای ترکیه مهم است؟
چرا غزه برای ترکیه مهم است ژست ها و زبان خاص ترکیه در رابطه با جهان عرب و فلسطین و همچنین رویارویی گهگاه این کشور با اسرائیل باعث شده چهره ای جدید از آنکارا در اذهان عمومی اعراب شکل گیرد اما ترکیه به دنبال چیست از زمان حمله اسرائیل به نوار غزه نقض قوانین بین المللی و جنآقا زاده ای که عاشق شهادت بود!
آقا زاده ای که عاشق شهادت بود زمانی که داشتن پیکان به معنی داشتن بهترین ماشین بود آقا سعید بی ام و داشت اما با یک موتور داغون به مسجد می آمد تا نمازش را به جماعت بخواند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز در ناز و نعمت زندگی کردن و دست کشیدن از همه-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها