تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852431365




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«دورهمي زنان شكسپير» يا دور هم‌نشيني مرفهان بي‌درد سكولار!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «دورهمي زنان شكسپير» يا دور هم‌نشيني مرفهان بي‌درد سكولار!
«دورهمي زنان شكسپير» يكي از نمايش‌هاي اخير روي صحنه است كه روايتي از زنان مرفه مدرن فارغ از آرمان و دردهاي عميق و احساس مسئوليت انساني را با استفاده از برخي شخصيت‌هاي زن مشهور آثار شكسپير به حوزه تئاتر مي‌آورد اما برخي منتقدان مي‌گويند كه اين نمايش لبريز از گوشه و كنايه‌هاي اروتيك و اطوار و حركات جلف و آموزه‌هاي سخيف و زشت است.


«دورهمي زنان شكسپير» يكي از نمايش‌هاي اخير روي صحنه است كه روايتي از زنان مرفه مدرن فارغ از آرمان و دردهاي عميق و احساس مسئوليت انساني را با استفاده از برخي شخصيت‌هاي زن مشهور آثار شكسپير به حوزه تئاتر مي‌آورد اما برخي منتقدان مي‌گويند كه اين نمايش لبريز از گوشه و كنايه‌هاي اروتيك و اطوار و حركات جلف و آموزه‌هاي سخيف و زشت است.

مدتي است كه نمايش «دورهمي زنان شكسپير»‌ به كارگرداني بهاره رهنما روي صحنه رفته است. شاهرخ منفرد در مشرق درباره اين نمايش نوشته است: «‌زنان معروف برخي آثار شكسپير، «ژوليت» از نمايش «رومئو و ژوليت»، «افيليا» از نمايش «هملت»، «دزدمونا» از نمايش «اتللو»، «كاترين» از نمايش «رام كردن زن سركش» و «ميراندا» و «كلئوپاترا» از نمايش‌هاي «مكبث» و «آنتوني و كلئوپاترا» در منزل «ژوليت» دور هم جمع شده‌اند و به قول خودشان يك «دورهمي زنانه» تشكيل داده‌اند. اما كلئوپاترا و دزدمونا و كاترين و ديگران، آنگونه كه به صحنه آمده‌اند، زناني كاملاً امروزي‌اند و از شخصيت و درونمايه شكسپيري خود جدا شده‌اند و از نمايش‌هاي شكسپير، فقط شباهتي در اسم و اندك مايه‌اي از برخي عادات را دارند. اينان زنان  امروزي‌اند؛ زناني مدرن و سكولار، زناني مرفه از جماعت  مرفهان بي‌درد  سكولار- مدرنيست كه غم‌ها، رنج‌ها و نگراني‌هاشان نيز حقير و ابلهانه و جانورگونه است. اينان زناني اسير تبرج و اسراف و در تمناي آرزوهاي سرمايه‌دارانه مدرن هستند؛ همان گونه كه گرفتار هوس‌بازي، خيانت به همسر، تنوع‌طلبي، حسادت و رقابت‌هاي نفساني‌اند، همانگونه كه مردانشان نيز بي‌وفا و بوالهوس و خيانتكارند.»

وي ادامه داده است: «‌اين دورهمي، دورهمي زنان مرفه و فوق‌مرفه سرمايه‌دار و سرمايه‌دارصفت است كه اساسي‌ترين دردهايشان پنهان كردن فساد و خيانت خود از شوهران و عشاقشان و دور كردن زنان ديگر از مردانشان و توصيه كردن يكديگر به «ترفندهاي زنانه» و فريب دادن خود و ديگران و ارضاي تمنيات بي‌پايان نفساني و جاه‌طلبانه‌شان است.»

اين تحليلگر در ادامه به شماري از ديالوگ‌هاي نمايش «‌دورهمي زنان شكسپير» اشاره مي‌كند: « زني به نام «ميراندا» خطاب به زني كه هنوز در فكر شوهر (يا دوست پسرش) است «لازم شد شما را به ناپل ببرم تا ببينيد خداوند چه لقمه‌هاي دندان‌گيري آفريد» (كنايه از مردان ناپلي) زني به نام «كلئوپاترا» با اشاره به شوهر «دزدمونا» (يكي از زنان حاضر در ميهماني): «مغربي» (نام شوهر دزدمونا) هم خوب چيزي است در ليستم داشته باشم.»
كلئوپاترا در اشاره به تحريك‌پذيري از طريق لمس: «من «تاچي» (اشاره به touch لمس كردن، دست زدن) هستم.»
«ميراندا»: «مردها را بايد با جزئياتشان وصف كرد.»
زني (با اشاره كنايه‌آميز به توانايي جنسي مردي به نام «رومئو:»):«انگار رمئو قرص است. اول، هر 2 ساعت يك بار، بعد مي‌شود روزي يك بار، بعد مي‌شود هفته‌اي يك بار، بعد مي‌شود ماهي يك بار... بعد هم ديگر دلت مي‌خواهد برود و سالي يك بار هم نبيني‌اش.»

«ميراندا»: «عشق  اول، يك بحران است. نتيجه فقدان  امكانات و محدوديت.»»
بر اساس اين گزارش و به نقل از مشرق، در اين نمايش، زنان با اطوار و حركات در صحنه به يكديگر از «ترفندهاي زنانه» براي جلب نظر مردان مي‌گويند و شوخي‌هاي ركيك مي‌كنند. از ميان اين همه اطوار و حركات و اشارات  لفظي و غيرلفظي اروتيك، اين پيام‌ها به بينندگان زن و مرد و جوان و غيرجوان (و البته بيشتر جوان و اغلب خانم) منتقل مي‌شود كه «ازدواج، پايان عشق است»، «ازدواج نه، عشق آري»، «مردها همه تنوع طلبند»، «از هر 100 تا مرد، شايد يكي پيدا شود كه بد نباشد» و (اينها برخي از عبارات ديالوگ‌هاي اين نمايش بوده است)؛ عشق و پايبندي را رها كن و به دنبال لذت و تنوع‌طلبي و خوشگذراني باش، چون مردها هم همينگونه‌اند و به كسي وفا نمي‌كنند. تعهد و ازدواج و پايبندي به زندگي با يك مرد حماقت است.
منفرد در نهايت اينگونه نتيجه‌گيري كرده است كه درونمايه اصلي اين نمايش، ترويج و تبليغ بي‌بند و باري، بي‌اخلاقي، هوسراني، ازدواج گريزي و ايجاد بدبيني ميان دو جنس مردان و زنان (با هوس‌باز و خيانت‌پيشه نشان دادن آنها) در حال و هواي سكولاريستي مرفهان بي‌درد است و چرا وزارت ارشاد با اين جريان (و جريان‌هاي ديگر) مروج تهاجم فرهنگي مقابله نمي‌كند و چرا به آنها امكان فعاليت مي‌دهد؟



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن