تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826669805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وای به حال مردمی که شاه دانه خوشبختی را از معبر قفس می گیرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وای به حال مردمی که شاه دانه خوشبختی را از معبر قفس می گیرد ساری - ایرنا - گرایش روز افزون مردم در دهه اخیر به فال و فال بینی و چاپ تقویم و نوشته های مکتوب حاوی این مضامین و گرفتن شاهدانه خوشبختی از معبر قفس پرندگان در کنار خیابان از سوی مردم در عصر آگاهی و تکنولوژی و ارتباطات جای بسی تاسف، تعمق و تامل دارد.


یکی از شگردهای کسب و کار در جوامع عقب مانده و سنتی گذشته فال و فال بینی بود و اتکای مردم عامه به الگوی ماورایی موجب رونق آن گردید.
در این جوامع، مردم در تعیین آیین ازدواج، عقد قراردادهای اجتماعی، معادلات تجاری و تحصیلات و حتی در درمان بیماری ها به فال و طالع بینی اعتقاد راسخی داشتند و فالگیر، خدای محله بود و هر آنچه پیران به فالگیرها اعتقاد داشتند به جوانان هم سرایت می کرد.
به طور کلی - این افراد در تصمیمات همه امور مردم ناظر بودند.
قرن ها سپری شد تا غول سیاهی و تباهی فال، رخت بربست و سیطره فالگیران با اتخاذ روش های علمی و تجربی جمع شد و کم کم در باور مردم و ملت ها این تفکر ایجاد شد که فال بینی نتیجه علمی ندارد و فالگیر فاقد علم و تجربه است و هیج مبنایی بر واقعیت های حیات ندارد.
به اعتقاد برخی از جامعه شناسان و روانشناسان باورهای غلط باعث رشد اندیشه های فالگیری در جامعه شده است.
به روزگاری که نیوتن جاذبه زمین را پی برد و گالیله را در دادگاه تفتیش عقاید محکوم کرد، زمانی که کُپرنیک را در آتش وهم نادرستی سوزاندند و انیشتین خواص سرعت نور را معین کرد، بساط طالع بینی هم فرو ریخت و مردم از باورهای غلط دست برداشتند.
سرعت انتقال پیام ها، ارتقاء مخابراتی از یک طرف و جا به جایی انسان ها در فواصل طولانی از طرف دیگر، تبادل اطلاعات جوامع را گسترش داد و این داد و ستدهای علمی و تجربی زمینه ساز بر چیدن تفکر فال بینی شد و عقل بر اندیشه های نادرست و باورهای غلط غلبه کرد.
اما در سال های اخیر چشمک های چراغ فال بینی در محافل عمومی و خصوصی روشن شد و نور کاذبش قلب مردان و زنان این مرز بوم کهن را مسخر ساخت و نتایج چندین قرن مطالعه و تحقیق و توسعه را زیر سوال برد.
تداوم چنین نگرشی سبب شد که - امروز - دیگر فرزندانمان در گوشه های کرسی، خاطرات مادر بزرگ را تکرار نمی کنند و با بیلچه ، باغچه های حیاط را پاکسازی نمی کنند و در کلاس های درس هم با هم کلاسی هایشان سعدی و حافظ را با فال شان تبادل دارند.
و همچنین از جریان فرهنگ عامه جلال آل احمد و قصه های شیرین حکمت قرآن و دین خبری نیست و خوبی ها را در خواب فال جستجو دارند و از منظر آینده روشن، نارسایی ها و رسوایی دیروز را در فال امروز می بینند.
دردآورتر و مخرب تر این که در بین طیف وسیعی از مردم معتقد به فال و فال بینی ، دانش آموختگانی را می بینی که برای قضاوت دعوای خانوادگی، پیوند دوستی و ازدواج و تعیین سرنوشت آینده خود و .... به فالگیران مراجعه کرده و رونق بزم آنان را دوچندان می کنند.
جای تاسف است که در دنیای مدرن، نسل امروز را می بینی که روزنه های محبت را با فال شماره گذاری می کند و از قفس های فال پرندگان در مغازه ها و خیابان ها، شاهدانه خوشبختی را از معبر قفس می گیرند.
جای تامل است که نسل امروزی، فال اندیشی را مهم تر از سعی و تلاش و کار اندیشی می داند.
اکنون ، فال با حکومت بر مغزهای نسل جدید، رویداد جدیدی را تکثیر کرد و در جان و دل و اموال مردم دل خوش کرده است و بر دامن فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی سایه انداخته است و میزانش در حال گسترش و معیارش در حال تحول می باشد.
حال - برای واکاوی این معضل فرهنگی و اجتماعی جامعه چه باید کرد، راهکارها مقابله با چنین هجمه های منسجم و حساب شده چیست؟
مبرهن است که تعادل حیات بشری در باورها و اندیشه ها و تجارب او نهفته است و دیگر زود است که بار دیگر تسلیم نادرستی های کج فهمی شد.
در چنین شرایطی بر پدران و مادران فرض است تا از سقوط حتمی فرزندانشان در چاله های وهم فال و طالع بینی جلوگیری کنند.
همچنین ضروری است بار دیگر تاریخ را ورق زنیم و بر فرهنگ روشن بخش ایران تکیه زد تا نقش نادرستی فالگیری را بی اثر کنیم.
و حتی بر مدیران ارشد فرهنگی کشور لازم است از سرعت روز افزون فالگیری و چاپ نوشته های و تقویم های با این مضامین جلوگیری کنند.
و حتی چنین مباحث فرهنگی و اجتماعی نیز باید همه جانبه از منظر جامعه شناسی و روانشناشی در رسانه ها به ویژه در رسانه ملی کالبد شکافی و آگاهی بخشی شود.
رشد و شکوفایی هر جامعه مرهون اندیشه اندیشمندان و تکثیر و انتشار بنیادهای علمی است لذا بررسی دقیق مباحث از این قبیل از زوایای پژوهشی امری ضروری است زیرا تا کسانی در حال ایجاد و ساخت قالب مندی جدید در این مسیر انحرافی هستند، شناسایی شوند و با دور ریختن باورهای غلط و تکیه بر تفکر خویش و با اندیشه های عقلانی بر همه احساسات و ابهامات غالب شد و از قالب های تنگ قفس فال، برای خویش قفس جدید ایجاد نکنیم.
621/ 608
گزارش از جانعلی فتحی - خبرنگار ایرنا در ساری



23/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن