واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حمایت دولت از اقتصاد قرچک باعث شکوفایی این شهرستان می شود تهران بزرگ – ایرنا – فرماندار شهرستان قرچک گفت : حمایت دولت از اقتصاد قرچک باعث شکوفایی اقتصادی این شهرستان می شود.
علی صادقی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات اقتصادی شهرستان قرچک که با حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت در فرمانداری این شهرستان برگزار شد گفت : شهرستان قرچک در سال 1331 با 158 نفر جمعیت به عنوان قریه ای کوچک اطراف ورامین شکل گرفت و در سال 1355 با تعداد14هزار و 925 نفر جمعیت به شهر تبدیل شد.
وی افزود: این شهر در سال 82 به بخش قرچک به مرکزیت شهر قرچک ( 12 آبادی) شامل 9 پارچه آبادی دارای سکنه و سه آبادی خالی از سکنه با جمعیت بیش از 200 هزار نفر تشکیل شد.
صادقی ادامه داد: طی مصوبه هیات وزیران در سال 91 قرچک از بخش به شهرستان ارتقاء یافت.
وی اظهار کرد: قرچک از قدیم الایام مرکز کوره پزخانه های آجر بوده و جمعیت عظیم کارگری را در خود جای داده است.
صادقی بیان کرد: بیش از 90 درصدجمعیت این شهر مهاجرانی از همه اقوام و شهرستان های مختلف ایران از جمله آذریها، لرها، کردها، خراسانی ها و شمالی ها می باشند از این رو قرچک را می توان ایرانی کوچک دانست.
وی با اشاره به سرشماری سال 90 که جمعیت شهرستان قرچک 230 هزار نفر اعلام کرده است گفت: با توجه به روند افزایشی مهاجرت به این شهرستان، به دلیل قرار گرفتن در دالان ارتباطی بین چند شهرستان و دو استان بزرگ و نزدیکی به پایتخت و همچنین حضور حدود 50 هزارنفر اتباع بیگانه، در حال حاضر جمعیت شهرستان قرچک به بیش از 300 هزار نفر برآورد می شود.
فرماندار شهرستان قرچک افزود: وجود بیش از 130 هزار نفر دارنده دفترچه درمانی تامین اجتماعی، نشانگر ترکیب جمعیت غالب کارگری شهرستان است.
صادقی تصریح کرد: با توجه به اینکه حدود 69 درصد جمعیت شهرستان، زیر 30سال می باشد برنامه ریزی برای مهارت آموزی این جمعیت پویا و سرمایه گذاری های صنعتی امری ضروری می باشد.
نماینده دولت در شهرستان قرچک گفت: جوان ترین شهرستان استان تهران، مستعد و مستحق حمایت های قانونی در بخش صنعت است.
وی اضافه کرد: هرچند وضعیت آشفته واحدهای صنعتی به دلیل تصمیم های غلط و غیرکارشناسی سال های گذشته رغبت حضور بخش خصوصی مولد و صنعت گران عرصه کار و تولید را برای سرمایه گذاری کم کرده است.
صادقی افزود: اما با سیاست های دولت تدبیر و امید در تصمیم گیری های اقتصادی امید به بهبود فضای کسب و کار رو به فزونی خواهد گرفت.
وی با اشاره به اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه ها و تدوین بسته حمایتی ناکارآمد بخش صنعت در سال های گذشته اظهار کرد: به گواه آمار درصد ناچیزی از واحدهای تولیدی انرژی بر و آسیب پذیر استان از سر ناچاری تمایل به استفاده از آنرا داشتند، در عمل مشکلات صنعتگران را ناشناخته باقی گذاشت.
صادقی اضافه کرد: تولید کشور در بی تدبیری و اقدامات غیرکارشناسی در سطوح مختلف استانی و شهرستانی سال های گذشته به فراموشی سپرده شد و امروز صاحبان حرفه های تخصصی در کوران مشکلات مختلف قرار گرفته اند که نیازمند حمایت جدی دولت هستند.
فرماندار قرچک گفت: تشکیل ستادها و کارگروه های مختلف از جمله ستاد تسهیل، کارگروه حمایت از تولید و ستاد توسعه بخش معدن ضمن اینکه زمینه ساز مفسده های مختلف شد با موزای کاری های فراوان، در عمل تصمیم تمام این ستادها و کارگروه ها را ملغی اعلام کرد.
وی تاکید کرد: امروز صنعتگران نگران هستند که دولت چگونه و چه نوع حمایتی را مدنظر دارد که به رونق تولید منجر شود، برای اینکه خطاهای گذشته تکرار نشود پیشنهاد می شود که تصمیمات کارگروه های مذکور از جمله حمایت از تولید و صیانت از تولید داخلی در استان تهران و سایر استانها مورد بررسی جدی قرار گیرد.
وی گفت : شهرک صنعتی قرچک در زمینی به مساحت 800 هکتار به عنوان یکی از ظرفیت های مهم صنعتی استان تهران محسوب شده که در حال حاضر اقدامات زیرساختی و عملیات مربوط به آن توسط شرکت شهرک های صنعتی تهران در دست اجرا می باشد.
صادقی عنوان کرد: متاسفانه مکان یابی اراضی شهرک صنعتی در این منطقه در سال 1389 به صورت غیرکارشناسی انجام شده بطوریکه در حال حاضر اقدامات قانونی مربوط به تغییر کاربری آن اراضی مورد اشکال فراوان بوده است.
وی اضافه کرد: وجود معارضان محلی در محدوده اراضی شهرک صنعتی و مرغوبیت زمین از یک سو و نیز وجود اراضی مناسب تر در سطح شهرستان برای احداث شهرک صنعتی، از سوی دیگر مورد ایراد جدی می باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 30 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در این شهرستان قرچک وجود دارد گفت: همگی این واحدها به دلیل رکود اقتصادی و کمبود نقدینگی در پرداخت هزینه های جاری از جمله حقوق کارگران، هزینه های برق و گاز دچار مشکلات شدید هستند.
وی گفت : تخصیص تسهیلات ارزان قیمت برای کمک به کمبود نقدینگی واحدها به عنوان سرمایه در گردش، طرح های توسعه و ایجادی از جمله راه کارهای کمک به بخش تولید می باشد.
صادقی اظهار کرد: بعضی از واحدهای تولیدی شهرستان، صنفی بوده و دارای پروانه کسب می باشند ولی به دلیل برخی مقررات از جمله تفکیک نکردن صنف و صنعت، امکان برخورداری از تسهیلات و حمایتهای دولتی برایشان وجود ندارد که لازم است عنایت ویژه ای به این موضوع شود.
وی بیان کرد: تکمیل زیرساخت های شهرک صنعتی و پیگیری در تکمیل فرآیند تغییر کاربری، تسریع در حضور صنعتگران و ایجاد اشتغال و رونق منطقه را به دنبال دارد که نیاز به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت برای هماهنگی بیشتر دستگاه ها و ادارت مسوول دارد.
تهرام/7254/669
23/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]