واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هنرمند البرزی: معرق عشق می خواهد کرج- ایرنا- هنرمند البرزی می گوید، هنر معرق عشق می خواهد، برای خارج نشدن از مسیر این هنر باید صبور بود.
به گزارش ایرنا ، قرارگرفتن چوب های رنگارنگ در کنار هم نقش هایی را ایجاد می کند که هر بیننده ای را محو خود می کند ، وقتی به درختان نگاه می کنی گمان نمی کنی که رنگ چوب آنها مانند برگ و میوه شان با هم فرق کند.
معرق بر روی چوب از هنرهایی است که در آن هنرمند با استفاده از تفاوت رنگ چوب ها نقش ماندگار بر صفحه چوبی می زند به گونه ای که اتحاد چوب ها نمایش رنگ ها را به منصه ظهور می رساند.
معرق چوب، هنر ایجاد طرح های زیبا با استفاده از کنار هم قرار دادن چوب های رنگی است در این هنر اجزای مختلف طرح یا تصویر اولیه باید چنان با چوب های گوناگون جایگزین شود که در نهایت همان تصویر طرح اولیه را برای بیننده تداعی کند.
با ورود کمان اره به ایران، معرق چوب توسعه یافت و با گذشت زمان رو به تکامل رفت ، به گونه ای که امروزه انواع و اقسام معرق ها با زمینه های مختلف و با رنگ آمیزی متفاوت تولید شده و حتی به خارج از ایران نیز صادر می شود.
سابقه معرق کاری و آموزش مربوط به آن به سال 1309 می رسد که در آن سال با تلاش استاد حسین طاهرزاده، گروهی از هنرمندان نام آور هنرهای سنتی از سراسر کشور در تهران گردهم آمدند و مدرسه صنایع مستظرفه را تأسیس کردند.
مریم اصغرزاده سهیلی متولد بهمن 1355 از هنرمندان استان البرز، از 16 سالگی هنر معرق را زیر نظر استاد حسین پیمانی فرا گرفته و دوست دارد تا پایان عمر از کنار هم قرار دادن چوب های رنگی آثاری خلق کند که دل نشین باشد.
او این روزها با همکاری معاونت هنری سینمایی در نگارخانه قائم مقامی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز آثار معرق خود از آغاز یادگیری تا به امروز گرد هم آورده و در معرض دید علاقمندان گذاشته است.
اصغرزاده سهیلی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: علاقه زیادی به هنر معرق دارم و به آن عشق می ورزم ، بیشتر کارهایم برگرفته از آثار استاد فرشچیان نقاش بزرگ کشورمان است.
وی اظهار کرد: حدود 30 اثر در نگارخانه قائم مقامی اداره کل فرهنگ و ارشاد البرز در معرض دید علاقمندان گذاشته ام ، در این نمایشگاه آثاری از زمان کار مبتدی تا حرفه ای من وجود دارد که به خوبی روند پیشرفت من در این هنر برای دوستداران معرق مشخص است.
اصغرزاده ادامه داد: معرق در کنار ظرافت های خود ، هنر صبر و بردباری است ، برای کامل شدن یک تابلو زمان زیادی صرف می شود و اگر انگیزه و عشق نداشته باشی خسته خواهی شد.
وی در خصوص مشکلات این هنر نیز گفت: مهمترین مشکل تهیه و گران بودن چوب است ، معرق هنر پر خرجی است و باید با دل و جان عاشق آن باشی تا در مسیر این هنر باقی بمانی.
اصغر زاده با بیان این که آثار او در سبک های معرق مشبک ، معرق سایه رئال، معرق چوب و مینیاتور است ، ادامه داد: هنر معرق چیدمان چوب های رنگی و چوب های رگه دار است ، در این هنر چوب ها با رنگ های متفاوت مانند پازل کنار هم چیده می شود تا طرح مشترکی که مدنظر معرق کار است شکل بگیرد.
وی اظهار کرد: چوب یک موجود زنده است و روح دارد ، زمانی که با چوب کار می کنید می توانید با او حرف بزنید و لذت ببرید ، خواه ناخواه چیزی که از دل برآید بر دل نشیند و این نکته است که بیننده را مجذوب خود می کند.
اصغرزاده در پایان گفت: استقبال مردم از هنر معرق تا حدی قابل قبول است اما معرفی این رشته به ویژه برای نسل جوان آن گونه که باید انجام نگرفته است ، معرق هنری است که بیش از این نیاز به معرفی و حمایت دارد.
آثار مریم اصغرزاده تا فردا پنجشنبه در نگارخانه استاد قائم مقامی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در معرض دید بازدیدکنندگان قرار خواهد گرفت.ک/4
7422/ 691
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]