واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس رسانه: شبکه های اجتماعی مخاطب را تولید کننده خبر می کند تهران- ایرنا- یک کارشناس رسانه و پژوهشگر فضای مجازی گفت: شبکه های اجتماعی با برقراری ارتباط دو سویه و چند سویه بین کاربران، مخاطبان را از مصرف کننده خبر به تولید کننده تبدیل می کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه ایرنا، رضا کیمیایی روز چهارشنبه در چهارمین نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت ارشاد گفت: با ایجاد و راه اندازی شبکه های اجتماعی امروز مخاطبان این شبکه ها دیگر صرفا مصرف کننده نیستند.
وی گفت : مخاطبان این گونه شبکه ها با مرور اخبار و ارتباط گیری چند جانبه، تبادل نظر، ارایه پیشنهاد و نظرات به کاربران و تولید کنندگان به نوعی تولید کننده خبر در این شبکه ها محسوب می شوند.
به گفته وی در تعدادی از رسانه ها مانند تلویزیون و روزنامه ارتباط یک سویه است یعنی اینکه اخبار و گزارشات تولیدی، مکتوب و صوتی و تصویری دراختیار مخاطب قرار می گیرد از این رو مخاطبان هیچ گونه دخل و تصرفی یا ارایه نظری در اخبار ندارند.
وی این توضیح را نیز داد که در شبکه های اجتماعی از آنجایی که کاربران در فضای این شبکه ها یکدیگر را مشاهده می کنند اراده اظهار نظر در باره مطالب منتشره ولو اینکه صحت نداشته باشد ، وجود دارد.
به گفته این پژوهشگر رسانه به مرور با افزایش نظر کاربران در رابطه با یک خبر، موضوع و یا مطلب اتوماتیک وار تولید کننده اولیه خبر به صورت یک تماشاگر درآمده چرا که کاربران از لحظه اولیه تولید خبر توسط منبع خبر نظرات و پیشنهادات مختلفی داده و تغییرات بسیار زیادی روی اصل خبر اولیه ایجاد می شود.
این روزنامه نگار و کارشناس رسانه با بیان اینکه کاربران از کجا باید بدانند که خبر یا مطلب منتشره در شبکه های اجتماعی صحت دارد یا خیر گفت: باید کاربران و مخاطبان چیدمان اخبار را ببینند و لذا فقط به یک منبع بسنده نکنند.
کیمیایی افزود: یک مخاطب واقعی و پیگیر خبر آن است که برای رسیدن به صحت، درستی و سقم خبر به دنبال سایر منابع خبری رسمی نیز می رود.
وی سخنان خود را این گونه ادامه داد: به عنوان مثال کاربران و مخاطبان با مراجعه به خبرگزاری ها و صدا و سیما که به عنوان منابع رسمی تر در کشور هستند مراجعه می کنند بیشتر کاربران باید برای صحت و سقم خبر به خبرگزاری رسمی کشور(ایرنا) و صدا و سیما مراجعه کنند آن وقت می توانند خود صحت و سقم اخبار را ارزیابی کرده و قدرت انتخاب خبر داشته باشند.
این پژوهشگر رسانه ادامه داد: امروز همچنین شبکه های اجتماعی به نوعی با تولید و انتشار برخی اخبار سوژه را برای خبرنگاران مهیا می کنند به عنوان مثال اتفاقی در سطح شهر افتاده یا در حال وقوع است یکی از کاربران این اتفاق را در این شبکه های اجتماعی منتشر کرده و بقیه کاربران از این طریق مطلع شده و خبرنگاران رسانه ها با پیگیری صحت وقوع آن خبر به محل آن برای تهیه خبر مراجعه می کنند.
این کارشناس رسانه دسترسی آسان، رایگان بودن، برقرار کردن ارتباط دوسویه، ایجاد انگیزه و... را از مهمترین ویژگی های شبکه های اجتماعی برای کاربران به عنوان مخاطبان رسانه ای آنها عنوان کرد.
چهارمین نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان خبررسانی در شبکه های اجتماعی هم اکنون با حضور جمعی از استادان علوم ارتباطات از جمله حسن نمکدوست تهرانی و یونس شکرخواه در محل این دفتر در حال برگزاری است.
فراهنگ(3)**1355**9118**ل.الف.ی**1601**
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]