واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بنگاه های اقتصادی فرهنگی استان نیازمند توجه بیشتر و کارآمدتر زنجان - ایرنا - وضعیت مدارس غیردولتی در استان زنجان مطلوب نیست این عنوانی بود که رسانه ها برای سخنان مدیرکل آموزش و پرورش استان در روز های گذشته انتخا ب کرده بودند و حال سوال این است نا مطلوبی از چه جهت؟
ظاهرا منظور مدیرکل محترم از لحاظ تعداد مدارس و دانش آموزان مشغول به تحصیل در این مدارس است که به نسبت نرم کشوری پایین تر می باشد.
68 آموزشگاه ،7846 دانش آموز و 1193 معلم در بخش غیردولتی سیستم آموزشی استان فعالیت می نمایند که نامناسب بودن آن از لحاظ مقایسه با میزان کشوری ارزیابی شده است.
ولی آیا در اینکه این مدارس و افراد آن چقدر مورد بی مهری سیستم آموزش و پرورش بوده اند، آیا وضعیت مطلوب است ؟ آیا اینکه افراد موسس و شاغل در این آموزشگاه ها همان کارمندان بازنشسته همین سیستم هستند که توان مالی اندک خود و کوله بار چند دهه تجربه خود را در اختیار دولت قرار داده اند تا باری از دوش آن برداشته باشند تا بحال رفتار مناسبی با آنها شده است؟
چقدر آموزش و پرورش در تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری بخصوص در امرتجهیز آموزگاری دست این مدارس را گرفته است؟ آیا در این خصوص وضعیت مطلوب است؟
در دوران سخت تورم و افزایش هزینه ها و آزاد سازی قیمت ها چقدر در خصوص شهریه ها تجدید نظر شد و حداقل کمک حالی به این مدارس در قالب تسهیلات ارایه گردید؟
مگر نه آنست که این مجموعه ها درقالب فعالیت فرهنگی، اندک فعالیت اقتصادی نیز انجام می دهند که باری از دوش دولت برداشته باشند ولی هیچگاه این جایگاه مهم ایشان پررنگ و آشکار نشده است آیا در مقام پاسداشت این کمک حال دولت بودن ها وضعیت مطلوب است؟
مدارس غیر انتفاعی الگوی کوچک تر دانشگاه آزاد هستند ولی آن کجا و این کجا ؟ چرا این همه تفاوت؟ دلیلش فقط کوته بینی حاکم بر سیستم آموزش و پرورش کشور می باشد.
گاه افراد و تفکراتی حاکم بر آموزش و پرورش در این مملکت حکمفرا شده که مدارس غیر انتفاعی را مجموعه ای زائد و ویژه پولدارها دانسته اند و تا توانسته اند این مجموعه ها را تضعیف کرده اند، مدارسی که در کارایی مطمئنا بهتر از مدارس دولتی هستند و اگر در شرایط برابر قرار گیرند کارآیی بالاتری را خواهند داشت.
و جالب تر آنکه تمام بخش نامه های سیستم دولتی را حتی بهتر از مدارس دولتی اجرا می کنند هرچند که برایشان بار مالی نیز داشته باشد.
طبق برخی از نظرات کارشناسی هر دانش آموز برای وزارت آموزش و پرورش برای یکسال رقمی در حدود 10 میلیون تومان هزینه در بردارد و در یک حساب سر انگشتی در استان زنجان 784600000000 ریال مدارس غیرانتفاعی به آموزش و پرورش مساعدت و کمک کرده اند ولی در مقابل چه چیزی دریافت شده ؟ تقریبا هیچ.
در فضای کنونی اقتصاد کشور مطمئنا سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ آن هم در سیستم همیشه آشفته آموزش و پرورش ایران به هیچ وجه توجیه ندارد و توصیه نمی گردد چرا که فروش بنای مدرسه و سپرده کردن مبلغ آن در بانک و دریافت سود 22 درصدی مطمئنا در آمد خوب و پایدارتری از مدرسه دارد ولی آنچه این مدارس را زنده، پویا و علی رغم تمام مشکلات موفق کرده همان عشق معلمی است، عشقی که پس از 30 سال فعالیت رسمی و بازنشستگی همچنان فروزان و پر نور است.
راهکاری که میتوان از آن به عنوان یکی از روش های مساعدت در خصوص مدارس غیرانتفاعی یاد کرد همان روش چند سال پیش می باشد که مدارس غیر انتفاعی در قبال هر معلمی که آموزش و پرورش در اختیار این مدارس قرار می داد چند دانش آموز از جمله فرزندان فرهنگیان را با تخفیف و حتی رایگان ثبت نام می کرد که این، هم برای مدارس خوب بود هم برای همکاران فرهنگی که برایشان از سیستم اداری متبوع خود امتیازی دریافت می کردند.
تامین معلم در حال حاضر مهم ترین مشکل و معضل این موسسات می باشد که حل این مساله می تواند بهترین راهکار حمایت از مدارس غیر انتفاعی می باشد.
در هر حال جا دارد از مدیر کل محترم آموزش و پرورش استان تشکر کرد که توجهی به این موسسات نمودند و امید داشت که با تدابیر خوب، یاریگر این مدارس و زحمت کشان آن باشند، که حداقل آن و شاید بهترین آن اختصاص معلمین موظف به مدارس غیر انتفاعی باشد.
منبع : هفته نامه شهاب زنجان
596
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]