تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834727515
نقش مناطق آزاد در توسعه صادرات کالا و جذب سرمایههای خارجی/ توسعه صادرات غيرنفتی محقق میشود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بیگی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد
نقش مناطق آزاد در توسعه صادرات کالا و جذب سرمایههای خارجی/ توسعه صادرات غيرنفتی محقق میشود
نایب رییس کمیسیون اقتصادی يكی از بهترين ابزارها برای توسعه صادرات غيرنفتی را ايجاد مناطق آزاد صنعتی دانست و گفت: مناطق آزاد نقش بسزایی در زمینه توسعه صادرات کالا و جذب سرمایههای خارجی دارند.
روح الله بیگی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت:ايجاد مناطق آزاد، نخستين بار در كشورهاي سوسياليستي كه داراي اقتصاد بسته بودند، مورد توجه قرار گرفت، در واقع هدف پايه گذاران مناطق آزاد، آزمودن تئوري اقتصاد آزاد در بخش هايي از كشور بود كه مايه هاي پيشرفت در آن ها ديده مي شد.
* شکل گیری مناطق آزاد در ایران
از سال هاي 1330 به بعد به دليل تهيه طرح هايي در جهت رونق اقتصادي كشور و افزايش تجارت خارجي، بنادر ايراني در خليج فارس مورد توجه قرار گرفت. اما بنادر ايران در آن زمان توانايي و امكانات لازم براي توسعه صادرات و واردات را نداشتند. سرانجام با اعتراض تجار ايراني همراه با افزايش هزينه صادرات و واردات كالا، دولت مجبور شد توجه بيشتري را به تنوع بخشيدن به مبادي حمل و نقل كالا و بنادر معطوف كند و در تيرماه 1335 مدير كل گمرك در رابطه با مشكلات ايجاد شده، به بندرعباس رفته و براي اولين بار از منطقه آزاد تجاري «دبي» در آن سوي خليج فارس نام مي برد كه چگونه از راه مبادله كالاهاي ايراني با ساير نقاط جهان و بلعكس، از رونق و اعتبار برخوردار شده است.
وی شكل گيري مناطق آزاد تجاري در ایران را به پيشنهاد تئوري پردازان اقتصاد دولتي دانست و تصریح کرد:در ايران شكل گيري مناطق آزاد تجاري به پيشنهاد تئوري پردازان اقتصاد دولتي صورت گرفته تا گريزگاهي براي اقتصاد بسته دولتي باشد، که در سال هاي 1367 و 1368 ضربه پذيري اقتصاد كشور از صادرات نفتي، به طور محسوس مورد توجه قرار گرفت و آمارهای سال 1367 نشان می دهند كه صادرات نفتي ما در آن سال حدود 7 ميليارد دلار شد،در حالي كه همين درآمدهاي ارزي در برخي از سال ها از 20 ميليارد دلار فراتر رفته است،بنابراين در برنامه اول، توسعه صادرات غير نفتي به عنوان يك تصميم قطعي مورد توجه قرار گرفت.
* توسعه صادرات غیرنفتی با بهبود مناطق آزاد
صادرات میتواند در تعمیق، سرعت و فراگیری توسعه درتمام ابعاد بخصوص بعد اقتصادی مؤثر باشد ، در این راستا صادرات غیرنفتی برای اقتصادهای نفتی مانند ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است و باعث ایجاد تنوع در صادرات و رهایی از اقتصاد تکمحصولی خواهد شد که مناطق آزاد می توانند نقش بسزایی در این مورد ایفا کنند.
بیگی يكي از بهترين ابزارها براي توسعه صادرات غير نفتي را ايجاد مناطق آزاد صنعتي دانست و ادامه داد: البته پس از پيروزي انقلاب اسلامي، لايحه واردات كالا با استفاده از معافيت گمركي به جزيره كيش در تاريخ 18 اسفند 1358 به تصويب شوراي انقلاب رسيد و در نهايت در سال 1368 براساس تبصره 19 قانون برنامه اول توسعه به دولت اجازه داده شد كه در سه نقطه مرزي كشور شامل كيش، قشم و چابهار اقدام به تاسيس منطقه آزاد تجاري نمايد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی گفت:چگونگي اداره اين مناطق در 7 شهريور 1372 به تاييد مجلس شوراي اسلامي رسيد و در تاريخ 21 شهريور 1372 مورد تاييد شوراي نگهبان قرار گرفت.
* اهداف مناطق آزاد
بررسي مناطق آزاد تجاري-صنعتي و مقايسه آن با اهداف تاسيس اين مناطق در طول بيش از يك دهه در ايران، نشان مي دهد كه برخي از اهداف مورد نظر در مناطق آزاد تحقق نيافته و مشكلاتي پيش آمده است.
وی در رابطه با اهداف ایجاد مناطق آزاد تاکید کرد:هدف از ایجاد مناطق آزاد و چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی جمهوری اسلامی ایران مطابق ماده ۱ قانون،تسریع در انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقهای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی در نظر گرفته شده است که به عبارتی منطقه آزاد، منطقه ای است در یک کشور که برای تسهیل و توسعه صادرات و جذب سرمایه های خارجی به وجود می آید .
* نقش مناطق آزاد در صادرات کالا و جذب سرمایه
مناطق آزاد در راستای آزادسازی اقتصادی می توانند آثار مثبتی در جذب سرمایه های خارجی، انتقال تکنولوژی و مدیریت، و ایجاد بازارهای گسترده تر، جهت صادرات کشور و برقراری ارتباطات بیشتر با صنایع داخلی داشته باشد.
از آنجا که برقراری تعرفه های گمرکی، به طور مستقیم بر هزینه تولید کالاهای صادراتی تاثیر می گذارند، بنابراین در صورت افزایش هزینه ها، مزیت نسبی این کالاها نیز تنزل می یابد، پس می توان از طریق تاسیس مناطق آزاد، این نقیصه را رفع کرد و در واقع مزیت های نسبی کشور را آشکار نمود. در این شرایط دولت ها مناطق خاص را معین می کنند تا کالاهای واسطه ای مورد احتیاج آنها بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی وارد، و پس از تولید به بازارهای جهانی ارائه گردند. این مناطق از طریق سرمایه گذاری های مشترک، زمینه های انتقال تکنولوژی مدیریت را، به داخل کشور فراهم کرده و باعث افزایش تولید داخلی خواهند شد.
بیگی در خصوص نقش مناطق آزاد در زمینه صادرات کالا و جذب سرمایه های خارجی گفت:منطقه آزاد در زمینه صادرات کالا و جذب سرمایه های خارجی به طور کامل آزاد بوده و دولتها سعی می کنند با راه کارهای بسیار تسهیل کننده ای برای صادرات و جذب سرمایه های خارجی از طریق این مناطق، زمینه های مناسب را برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات ، اشتغال و کسب درآمدهای ارزی فراهم کنند .
نایب رییس کمیسیون اقتصادی اهداف و انگيزه هاي ايجاد مناطق آزاد در ايران گفت: اهداف و انگیزه های ایجاد مناطق آزاد در ایران جالب توجه است اما عملكرد آن ها به دليل نواقص ناشي از تطابق نداشتن ابزارها با راهبرد توسعه موفق نبوده است.
وی در ادامه تصریح کرد:اهداف و انگیزه های مناسب و جالبی باعث ایجاد مناطق آزاد شد اما به جهت عدم تطابق مناسب بین ابزارها و راهبردها، این اهداف بصورت مقبول محقق نشد.
بیگی بیان کرد:مهمترین فلسفه تاسیس مناطق آزاد در ایران در بدو تاسیس، توسعه منطقهای بوده است، به همین دلیل مناطق آزاد بعضا در محرومترین نقاط جغرافیایی كشور جانمایی شدهاند كه منظور از محرومیت نبود.
* شرایط زیرساخت های مناطق آزاد کشور
امکانات اولیه و زیربنائی اسکله، فرودگاه، تاسیسات بندری و شبکه های حمل و نقل، آب و برق و... در مناطق آزاد به اندازه کافی وجود ندارد، و تامین این امکانات جزء شرایط لازم و ضروری کارکرد موفقیت آمیز مناطق آزاد کشور به شمار می روند. همچنین وجود شرایطی مانند نرخ دستمزدها و اجاره زمین بالا، نسبت به سایر مناطق، و عدم وجود صادرات از مناطق، نشان دهنده عدم وجود مزیت های نسبی لازم جهت جذب سرمایه های خارجی است. بدین ترتیب با اصلاح این شرایط نامناسب و به وجود آمدن این امکانات زیربنائی لازم به لحاظ اقتصادی، می توان گفت که موانع اصلی مرتفع شده اند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی در رابطه با زیرساخت های مناطق آزاد گفت:فقدان تاسیسات زیربنایی، زیرساختی و انرژی در منطقه،سطح بسیار پایین استانداردهای زندگی،زیست محیطی و بهداشتی،فقدان نیروهای تحصیل كرده و ماهر در منطقه ،دوری از شهرهای بزرگ ،اقتصاد محلی ضعیف و درونگرا و ظهور و بروز پدیدههایی همچون قاچاق زیرساختهای لازم و ضروری در مناطق آزاد هستند ،که باید بهبود یابند.
وی در ادامه سیاست دولت را در این خصوص بیان کرد:سیاست دولت برای ایجاد زیرساختها در مناطق آزاد از محل درآمدهای پس از افتتاح و شروع به كار آنها بوده است، این درحالی است كه تجربه مناطق آزاد موفق جهان نشان می دهد که ایجاد زیر ساختها قبل از ایجاد منطقه آزاد بسیار ضروری است.
در جهت تحقق ایجاد مناطق آزاد با شرایط مطلوب باید اعمال زیر انجام شود:
1. استفاده مناسب از مدیران شایسته ، کارا ،توانمند و با برنامه
2. توجه به ضرورت بهبود مستمر و به روزرسانی مدوام شرایط رقابت جهانی
3. اجرا شدن یا اجرای درست قوانین ناظر بر نحوه تعامل ادارات دولتی و نهادهای مستقر در مناطق با سازمان ها
4.رفع ابهام در مواردی که قانون مناطق آزاد با سایر قوانین عمومی کشوری تناقض دارد
5.تفسیرهای غیرسلیقه ای از قوانین و مقررات مصوب مرتبط با حقوق مناطق آزاد
6.تدوین راهبرد مشخص و اتخاذ سیاست ها برای تأمین آن در مناطق
7.رفع ابهام در جایگاه نهاد های صنفی و مدنی در فرایند های تصمیم گیری و نظارتی
8.ارائه خدمات قضایی متناسب با مقتضیات و ویژگی های خاص مناطق آزاد
9. ایجاد هماهنگی قوانین مناطق آزاد کشور با قوانین بین المللی
10. برطرف کردن نارسایی های قانونی در ایجاد محدودیت در حوزهء گردشگری
11.کار آمد کردن قوانین فعالیت های بانک و بیمه
12. تعریف جایگاه بالفعل در بودجهء عمومی و برنامه های توسعهء کشور
13. ایجاد زیرساختهای لازم برای موفقیت مناطق آزاد
14. ایجاد مکانیسم مناسب در جهت عارضه یابی از قوانین و شرایط و ارائه پیشنهاد در قالب لایحه به مجلس در جهت تغییر یا تدوین قوانین لازم
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
طبق آمار گمرک تجارت خارجی ۴ ماهه به ۳۳ میلیارد رسید/ کالای اساسی در صدر واردات/ رشد ۲۱ درصدی صادرات غیرنفتی
طبق آمار گمرکتجارت خارجی ۴ ماهه به ۳۳ میلیارد رسید کالای اساسی در صدر واردات رشد ۲۱ درصدی صادرات غیرنفتیتازه ترین آمار گمرک از اوضاع تجارت خارجی کشور در چهار ماه اول امسال نشان می دهد که حجم مبادلات تجاری ایران در این مدت نسبت به پارسال 7 میلیارد و 461 میلیون دلار افزایش داشتهمناطق آزاد مزیت های بسیاری برای جذب سرمایه های خارجی دارند
معاون سرمایه گذاری شورای عالی مناطق آزاد مناطق آزاد مزیت های بسیاری برای جذب سرمایه های خارجی دارند تهران - ایرنا - معاون سرمایه گذاری شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به مزیت های بسیار این مناطق در حوزه سرمایه گذاری گفت برگزاری نمایشگاه بین المللی در مناطق آزاد صنعتی - تجاریصادرات سوآپ نفتی توجیه اقتصادی دارد/هدایت صنایع داخلی به سمت توسعه خودکفایی
حیدری طیب در گفتگو با باشگاه خبرنگاران صادرات سوآپ نفتی توجیه اقتصادی دارد هدایت صنایع داخلی به سمت توسعه خودکفایی عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت ایران افزون بر تولید و صادرات نفت می تواند از موقعیت جغرافیایی خود برای انتقال مواد نفتی و دیگر حاملهای انرژی بهره ببرد بنابراین سوآپافزایش 15 درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی از بندرلنگه
افزایش 15 درصدی صادرات کالاهای غیرنفتی از بندرلنگه بندرعباس- ایرنا- مدیر اداره بنادر و دریانوردی بندرلنگه از رشد 15 درصدی صادرات کالاهای غیرنتفی از این بندر در چهارماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا اسماعیل مکی زاده روز یکشنبه در نشستصادرات 47 میلیارد دلار کالای غیرنفتی تا پایان سال / افزایش سهم صادرات دانش بنیان به 15 درصد
مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالای سازمان توسعه تجارت درگفت وگو با پانا اعلام صادرات 47 میلیارد دلار کالای غیرنفتی تا پایان سال افزایش سهم صادرات دانش بنیان به 15 درصد خبرگزاری پانا مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالای سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه 47 میلیارد دلار کالای غیرنفتی تا پشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شرایط رابرای توسعه امیدبخش خواند
شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شرایط رابرای توسعه امیدبخش خواند انزلی - ایرنا - کارگروه تخصصی شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مجمع عمومی سالیانه خود در منطقه آزاد انزلی شرایط را برای توسعه فعالیت ها امید بخش خواند به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از مدیریت روابطتوسعه صادرات، راهکار عبور از مشکلات اقتصادی است
استاد اقتصاد توسعه صادرات راهکار عبور از مشکلات اقتصادی است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی توسعه صادرات را بهترین راه عبور از مشکلات اقتصادی و عامل مهم توسعه اقتصادی دانسته و معتقد است در حال حاضر صادرات غیرنفتی به مهم ترین راهبرد دولت و سیاستگذاران اقتصادی کشور تبدنرخ جدید سود تسهیلات ریالی بانک توسعه صادرات اعلام شد
نرخ جدید سود تسهیلات ریالی بانک توسعه صادرات اعلام شد خبرگزاری پانا حداقل نرخ جدید سود تسهیلات ریالی بانک توسعه صادرات برای مشتریان حایز شرایط در عقود غیرمشارکتی 16درصد و عقود مشارکتی 21درصد تعیین شد ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۲ مرداد ساعت 15 57 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از اداره روابط عبانک توسعه صادرات طرح ترانزیت انرژی به عراق را تامین مالی می کند
بانک توسعه صادرات طرح ترانزیت انرژی به عراق را تامین مالی می کند خبرگزاری پانا بانک توسعه صادرات ایران طرح ترانزیت انرژی به کشور عراق را که شامل ایجاد خط ٤٠٠ کیلوولتی و احداث پست است تامین مالی خواهد کرد ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ مرداد ساعت 13 51 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از شانا هزینمعاون استاندار خوزستان: هیچ کاری در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی در استان انجام نشده است
معاون استاندار خوزستان هیچ کاری در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی در استان انجام نشده استمعاون توسعه برنامهریزی استاندار خوزستان با بیان اینکه هیچ کاری در زمینه توسعه صادرات غیرنفتی در استان انجام نشده است گفت جای یک برنامه توسعه صادرات غیرنفتی در استان خالی است به گزارش خبرگزاریمدیر کل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت خبر داد پیشبینی صادرات 47 میلیارد دلار کالا در سال جاری
مدیر کل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت خبر دادپیشبینی صادرات 47 میلیارد دلار کالا در سال جاریمدیر کل دفتر توسعه صادرات کالا سازمان توسعه تجارت گفت میزان صادرات کالا کشور در سال جاری باید به 47 میلیارد دلار برسد به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند محمود بازاری عصر امروز درحمايت همه جانبه تعاون از توسعه صادرات غيرنفتي
۱۴ مرداد ۱۳۹۳ ۱۱ ۲ق ظ در جلسه کميته کارشناسي شوراي عالي توسعه صادرات غير نفتي تاکيد شد حمايت همه جانبه تعاون از توسعه صادرات غيرنفتي در نخستين جلسه کميته کارشناسي شوراي عالي توسعه صادرات غيرنفتي در سال جاري بر حمايت همه جانبه بخش تعاون از توسعه اين صادرات تاکيد شد ÷ به گزارش خعدم توجه به منابع هدفمندی یارانه ها در بسته خروج از رکود/واریز 90 درصد وجوه گندم به حساب کشاورزان/نحوه پذیرش ا
تجارت در هفته ای که گذشت عدم توجه به منابع هدفمندی یارانه ها در بسته خروج از رکود واریز 90 درصد وجوه گندم به حساب کشاورزان نحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاها اعلام شد بررسی بسته سیاستی خروج غیر تورمی از رکود به دست فعالان بخش خصوصی و اعلام نحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاها از مهمترین روبررسی تولید ملی حاصل از صادرات غیرنفتی ایران
بررسی تولید ملی حاصل از صادرات غیرنفتی ایرانتوسعه سرمایه گذاری و رونق صادرات غیرنفتی عامل مؤثری در تحقق اهداف تولید ملی بویژه در امر افزایش اشتغال سرمایه گذاری و رونق تولید اولیه است بخش اول چکیده امروزه درجه توسعه یافتگی یک کشور رابطه مستقیمی با حجم روابط تجاری بین المللی آننایب رئیس کنفدراسیون صادرات در گفتوگو با فارس: ثبت سفارش حذف نمیشود/ ارائه مجوزها به زمان ترخیص کالا موکول م
نایب رئیس کنفدراسیون صادرات در گفتوگو با فارس ثبت سفارش حذف نمیشود ارائه مجوزها به زمان ترخیص کالا موکول میشودنایب رئیس کنفدراسیون صادرات گفت ثبت سفارش واردات حذف نمیشود بلکه مجوزهای لازم برای ثبت سفارش بر اساس خوداظهاری وارد کننده بوده و هنگام خروج کالا از گمرک درخواست مینحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاها اعلام شد
بر اساس اعلام گمرک نحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاها اعلام شد گمرک ایران در بخشنامه ای نحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاهارا اعلام کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گمرک ایران در بخشنامه ای نحوه پذیرش ارزش صادراتی کالاهارا اعلام کرد در متن این بخشنامه آمده است به منظاز سوی بنیاد برکت توسعه مناطق محروم کردستان در دستور کار قرار گرفت
از سوی بنیاد برکتتوسعه مناطق محروم کردستان در دستور کار قرار گرفتبنیاد برکت اعلام کرد توسعه مناطق محروم استان کردستان در دستور کار این بنیاد قرار گرفت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره این بنیاد در سالهای اخیر بیشترین توجه-
اقتصادی
پربازدیدترینها