واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد اقتصاد؛ توسعه صادرات، راهکار عبور از مشکلات اقتصادی است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی، توسعه صادرات را بهترین راه عبور از مشکلات اقتصادی و عامل مهم توسعه اقتصادی دانسته و معتقد است: در حال حاضر صادرات غیرنفتی به مهم ترین راهبرد دولت و سیاستگذاران اقتصادی کشور تبدیل شده است.
علی اکبر نیکو اقبال در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: افزایش صادرات، امکان استفاده از بازارهای جهانی را برای رشد تولید داخلی فراهم کرده به طوری که بنگاه های تولیدی قادر خواهند بود با توسعه صادرات، بازارهای جهانی را هدف قرار دهند و از صرفه جویی های اقتصادی ناشی از آن برای توسعه کمی و کیفی تولیدات خود بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه دستیابی به بازارهای خارجی امکان استفاده از ظرفیت کامل تولید را فراهم کرده و موجب کاهش هزینه تولید می شود، افزود: از این رو دولت نیز برای توسعه اقتصادی و تامین کالاها و مواد مصرفی مورد نیاز تولید، ناگزیر به بازاریابی و توسعه صادرات خواهد بود.
این استاد اقتصاد با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی ایران تاکنون بر وابستگی به نفت و گاز استوار بوده است، افزود: با توجه به سند چشم انداز 20 ساله کشور، صادرات غیرنفتی باید طوری افزایش یابد که سبب کاهش اتکای کشور به درآمد های ناشی از آن شود که این امر نیز توجه و حمایت دولت را برای حضور فعال صادرکنندگان در بازارهای جهانی می طلبد.
وی یادآور شد: تلاش برای دستیابی به اهداف سند چشم انداز، در ایجاد ظرفیت های تازه توسعه صادرات غیرنفتی از جمله راهبردهای کشور در عرصه اقتصاد بوده و مسائلی چون بهره وری پایین، بالا بودن هزینه های تولید، چالش های رقابتی، الزامات و محدودیت های قانونی صادرات، دستیابی به اهداف سند چشم انداز را با مشکلاتی همراه می کند.
نیکواقبال از صادرات به عنوان رمز بقای کشورها در بازارهای جهانی یاد کرد و افزود: تقویت پتانسیل های تولید و ایجاد ظرفیت های جدید علاوه بر هموار کردن راه توسعه صادرات، نقش دولت را به عنوان تضمین کننده سرمایه گذاری های موجود پررنگ تر می کند.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در حال حاضر سیر تکاملی توسعه جوامع و پیشرفت سریع در عرصه فناوری در زمینه های مختلف علمی، تاثیر بسزایی بر نحوه زندگی و رشد اقتصادی داشته و این تحولات، ارتباط سریع ملت ها با یکدیگر و عدم وابستگی به اقتصاد بسته را اجتناب ناپذیر کرده است.
وی افزود: ازسویی؛ روند روزافزون همگرایی بین المللی و گسترش سازمان هایی نظیر سازمان تجارت جهانی، توجه دولت ها را به تدوین و طراحی برنامه ها برای ورود به عرصه تجارت بین المللی را دو چندان کرده است.
این اقتصاددان؛ رهایی از اقتصاد تک محصولی، ایجاد تنوع در اقلام صادراتی و توسعه فرآورده های صنعتی را از جمله الزامات کشور برای دستیابی به توسعه اقتصادی دانست و افزود: با ایجاد تنوع در درآمدهای ارزی و افزایش سهم صادرات غیر نفتی، موضع کشور در توسعه صادرات غیرنفتی تقویت شده ضمن آنکه در صادرات نفت نیز می توان موضع مستحکم تری اتخاذ کرد.
وی با اشاره به اینکه حمایت های دولت و مجلس شورای اسلامی در توسعه صادرات را نباید از نظر دور داشت، افزود: لزوم توجه دولت به صادرات و هماهنگی میزان صادرات و واردات کالا از اهمیت خاصی برخوردار است و دولت با ساماندهی و کاهش هزینه های تولید می تواند امکان رقابت پذیری تولیدات ایران را با مشابه خارجی فراهم کند.
نیکو اقبال تاکید کرد: دولت در گام نخست باید موانع، محدودیت ها و ایستگاه های بازدارنده ای که عرصه فعالیت را بر صادرات تنگ و دست صادرکنندگان را برای توسعه محصولات و گسترش بازارهای هدف بسته است، حذف کند.
وی افزود: دولت در گام بعد می تواند با تلطیف و شفاف سازی فضای تجاری کشور و تعامل گسترده با بخش غیردولتی، تکالیف معطل مانده قانونی برای واگذاری امور تصدی گری به بخش غیردولتی را اجرایی کرده و به امور نظارتی، حمایتی و هدایتی بخش خصوصی با سرعت و دقت ادامه دهد.
اقتصام (4)1070**1558
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]