تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844002054




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روحاني از نخستين بسته اقتصادي دولت رونمايي كرد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روحاني از نخستين بسته اقتصادي دولت رونمايي كرد
«ممكن است برخي بگويند ركود سال‌هاي 91 و 92 در سايه تحريم بوده است، حتي اگر تحريم نبود، در سال 91 ما با اين مشكلات مواجه مي‌شديم و بسياري از مشكلات كنوني ارث تحميلي سال‌هاي قبل به ماست. دولت يازدهم دولت مظلومي است و مظلوم‌تر از دولت، مردم نجيب و شريف ايران هستند كه چه بار سنگيني را در زندگي روزمره خود و خانواده خود بر دوش گرفته‌اند و تحمل كرده‌اند.»


در حالي كه انتظار مي‌رفت رئيس‌جمهور در همايش «تبيين سياست‌هاي اقتصادي دولت براي خروج از ركود» مطالب مهمي را بيان كند به تكرار گزارش صدروزه دولت در آستانه يك‌سالگي اين نهاد پرداخت و  گفت: «ممكن است برخي بگويند ركود سال‌هاي 91 و 92 در سايه تحريم بوده است، حتي اگر تحريم نبود، در سال 91 ما با اين مشكلات مواجه مي‌شديم و بسياري از مشكلات كنوني ارث تحميلي سال‌هاي قبل به ماست. دولت يازدهم دولت مظلومي است و مظلوم‌تر از دولت، مردم نجيب و شريف ايران هستند كه چه بار سنگيني را در زندگي روزمره خود و خانواده خود بر دوش گرفته‌اند و تحمل كرده‌اند.»

به گزارش«جوان»، روز گذشته همايش «تبيين سياست‌هاي اقتصادي دولت براي خروج از ركود» با حضور حجت‌الاسلام حسن روحاني، رئيس‌جمهور و همچنين وزراي نفت، راه و شهرسازي، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادي و دارايي، معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي و رئيس كل بانك مركزي، در محل سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد.

روحاني در ابتداي سخنانش در اين مراسم با بيان اينكه به سالروز شروع كار دولت يازدهم مي‌‌رسيم، گفت: در مسئله آب براي ما بهتر ملموس شد كه ايران در كمربند خشك قرار دارد و اميد آنچناني به ترسالي در سال‌هاي پيش رو نيست و كشور با يك معضل بسيار مهم به نام آب مواجه است.  رئيس‌جمهور خاطرنشان كرد: در 11 ماه گذشته در مهار و صرفه‌جويي آب، تصميم گرفتيم و برنامه‌ريزي كرديم كه بر اين مبنا تصميم گرفتيم كه سال 93، سالي حداقل 2 ميليارد دلار براي مسئله آب هم تأمين اعتبار و هم هزينه شود. اين اعتبار تأمين شده و امسال آن را هزينه خواهيم كرد و در سال‌هاي بعد هم هزينه خواهيم كرد.  روحاني به مشكلات زيست‌محيطي اشاره كرد و با بيان اينكه در اين زمينه با مشكلات بزرگي از آلودگي كلانشهرها تا خشك شدن تالاب‌ها روبه‌رو بوديم، تصريح كرد: امروز كساني كه در بيمارستان‌هاي دولتي در شهرها بستري مي‌شوند، در مخارج 5/7 درصد پرداخت مي‌كنند و در روستاها 5درصد هزينه‌ها را پرداخت مي‌كنند. اين قدم، قدم بسيار مهمي است و ما مصمم هستيم كه اين راه را ادامه دهيم.

روحاني با اعلام اينكه ‌«هفته‌اي نبوده كه مستقيماً جلسه يا جلساتي در اين دو زمينه نداشته باشيم و مسائل كلان مربوط به اين دو بخش را مستقيماً خودم مديريتش را به‌عهده گرفتم» اظهار داشت: ما با يك ركود تورمي بي‌سابقه در كشور مواجه بوديم، يعني اگر آمار و ارقام اقتصادي را از سال 1338 در نظر بگيريم كه آمار رسمي بانك مركزي از آن سال است و تا امروز، به‌استثناي سال‌هاي اوليه انقلاب مثل سال 57 تا 60، هيچ زماني شرايط سال 92 ــ 91 را نداشتيم.
رئيس‌جمهور ادامه داد: طبق آمار بانك مركزي، رشد اقتصادي كشور در سال 91، منفي 8/6 درصد و در سال 92، منفي 1/1 درصد بوده است، دو سال ركود توأم با تورم بالاي 30 درصد داشته‌ايم كه در تاريخ كشورمان سابقه نداشته يا كمتر سابقه دارد.  وي با بيان اينكه: ‌«از سال 85 تا 90 دلارهاي نفتي فراواني در اختيار دولت قرار گرفت‌»، گفت: اين دلارها بي‌حساب و كتاب به بازار سرازير شد، در ادامه واردات افزايش پيدا كرد و توليد كاهش يافت به طوري كه 2 هزار واحد توليدي تعطيل و 500 هزار نفر بيكار شدند.

وي گفت: ‌«ممكن است برخي بگويند ركود سال‌هاي 91 و 92 در سايه تحريم بوده است، حتي اگر تحريم نبود، در سال 91 ما با اين مشكلات مواجه مي‌شديم و بسياري از آنچه امروز به عنوان مشكلات اقتصادي وارث آن هستيم، ارث تحميلي سال‌هاي قبل به ماست، دولت يازدهم با ارث‌هايي كه از سال‌هاي گذشته به آن رسيده است، دولت مظلومي است و مظلوم‌تر از دولت، مردم نجيب و شريف ايران هستند كه چه بار سنگيني را در زندگي روزمره خود و خانواده خود بر دوش گرفته‌اند و تحمل كرده‌اند.»

رئيس دولت يازدهم خاطرنشان كرد: اگر دست ما بي‌محابا در كيسه بانك مركزي باشد و هر آن كه تصميم گرفتيم، به رئيس بانك مركزي دستور دهيم كه از افزايش پايه پولي استفاده كند و بخواهيم مشكلات ريالي‌مان را از اين طريق تأمين كنيم، آن روزش، روز قشنگي است، اما فردايش سياه است.  رئيس‌جمهور با بيان اينكه ‌«من حس مي‌كنم كه كمتر دستي است كه به كيسه بانك مركزي رفته باشد و نسوخته باشد‌»، يادآور شد: 40هزار ميليارد تومان از همين كيسه گرفتند و مسكن مهر ساختند و بيش از 80 درصد پايه پولي كشور را افزايش دادند و از روزي كه پول خلق شد، تورم بالاي 30 و 40 درصد را شاهد بوديم.

رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه ‌«ما امروز اينجا جمع نشده‌ايم كه از گذشته خيلي حرف بزنيم‌»، اظهار كرد: امروز ما در اينجا جمع شده‌ايم كه از اميد و آينده بسيار روشن سخن بگوييم. به حول و قوه الهي قادريم مشكلات را يكي پس از ديگري حل كنيم. البته دنياي سياست نه عصاي موسي و معجزه دارد و نه درهاي آن براي هميشه بسته است. بايد تدبير و همفكري كنيم و معضلات اقتصادي را يكي پس از ديگري حل كنيم و موانع را از پيش پا برداريم.

رئيس‌جمهور با بيان اينكه ‌«دولت قادر است مشكلات را حل كند و با همفكري موانع را از پيش پا برداريم، البته برخي مشكلات حل و فصلش قانون مي‌طلبد» اظهار داشت: در بحث تورم و مهار آن، قدم‌هاي جدي برداشتيم، از همان آغاز به مردم شريف ايران قول داديم كه تورم 12 ماهه را در پايان سال 92 به 35 درصد مي‌رسانيم كه البته از اين رقم نيز كمتر شد و همان وقت به مردم وعده داديم كه تورم سال 93 به 25 درصد خواهد رسيد و امروز خوشحالم كه با افتخار اعلام كنم طبق محاسبات و پيش‌بيني‌ها و بررسي‌هايي كه در دو ماه اخير انجام شده، ان‌شاءالله تا پايان سال 93 رقم تورم به ميزاني كمتر از 25 درصد خواهد رسيد كه اين رقم به مراتب از 25 درصد پايين‌تر خواهد بود.

روحاني اظهار داشت: دولت مصمم به مهار تورم مستمر است تا روزي كه تورم را يك‌رقمي كنيم و برنامه‌ريزي دولت اين است كه ان‌شاءالله در سال 95، كشور شاهد تورم يك‌رقمي باشد. تورم هووي خروج از ركود است.

رئيس‌جمهور در پاسخ به نقد برخي از منتقدين اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه آنها مي‌گفتند اين بود كه دولت همه توان خود را براي تورم گذاشته، اما ركود مهم‌تر است. اصل اين حرف درست است، اما در جامعه‌اي كه تورم نقطه به نقطه 45 درصد است، كدام سرمايه‌گذار جرئت سرمايه‌گذاري در اينجا دارد.


وي افزود: اگر تورم مهار نمي‌شد قدرت خريد مردم از كجا مي‌آمد؟ جنسي را كه توليد مي‌شد چه كسي مي‌خواست بخرد؟ ما ناچار بوديم ضمن اينكه اهميت بحث ركود را مي‌دانستيم، براي مهار تورم و كاهش آن تلاش كنيم و شروع كار از آن باشد. امروز نيز اعلام مي‌كنيم كه مهار تورم در كنار سياست‌هاي خروج از ركود ادامه خواهد داشت. شايد شما بگوييد اينها جمع متضادين است، با سياست‌هاي انقباضي. البته من قبول ندارم كه سياست ما انقباضي است. روحاني اظهار داشت: معتقد نيستم كه پايه پولي بالا برود، در سايه آن تقاضا ايجاد شود و در سايه تقاضا توليد حركت كند و ما از ركود خارج شويم. معتقد نيستم كه بانك‌ها از بانك مركزي پول بگيرند و تسهيلات بدهند.
 
 موانع صادرات غيرنفتي از ميان برداشته مي‌شود
وي افزود: اطراف و منطقه ما، زمينه براي صادرات بوده و هست و اين روزها بيشتر هم شده است. دولت بايد تسهيلات لازم را و بانك‌ها بايد تضمينات لازم را براي صادرات غيرنفتي فراهم كنند و ما بايد اين راه را باز كنيم تا حركت شروع شود و تقاضا تحريك شود. روحاني تصريح كرد: من به رئيس بانك مركزي و وزير اقتصاد مي‌گويم كه بايد موانع صادرات غيرنفتي را برداريم و اين يك حركت در زمينه توليد خواهد بود. روحاني اضافه كرد: رئيس‌جمهور شخصاً اين مسئله را دنبال خواهد كرد تا راه‌هاي خروج از ركود را كه يكي از آنها تسهيل در صادرات غيرنفتي هست آماده كنيم. رئيس‌جمهور در ادامه با انتقاد از عملكرد امروز بانك‌ها تصريح كرد: ‌«و ماادرئك بانك» (خنده حاضران)، اگر بتوانيم مشكل بانك را حل كنيم، مشكل عالم را مي‌توانيم حل كنيم.

  دولت بدهكار و بدحساب است
وي در ادامه گفت: دولت، دولت بدهكار و بدحساب است كه بايد هر دوي اينها را حل كنيم. يكي از راه‌حل‌هايش صكوك اجاره است كه آن را در لايحه‌‌اي كه تقديم مجلس شده، آورده‌ايم. روحاني خاطرنشان كرد: بانك‌ها بايد اموال اضافه خود را به فروش برسانند تا نقدينگي انجام شده بتوانند تسهيلات بدهند. روحاني گفت: بانك‌هاي ما كار غيربانكي هم مي‌كنند. بانك‌ها اگر كار خودشان را بكنند، مشكلات حل مي‌شود. بانك‌ها دارند بنگاهداري مي‌كنند. رئيس‌جمهور گفت: دولت گاهي مشكل‌آفرين بوده براي كارآفرينان و بنگاه‌داران. ثباتي كه ما در اين يك سال در بازار مشاهده مي‌كنيم و انضباطي كه در سياست‌ها و بخش مالي و پولي مي‌بينيم و روند اميدبخشي كه در اين يك سال شاهديم، همه اينها به‌خاطر اين است كه دولت با مشورت و حساب‌شده قدم‌هاي خود را برمي‌دارد. وي در ادامه گفت: والله، بالله بخش خصوصي اقتصاد را بهتر مي‌فهمد و مي‌داند كه كجا بايد سرمايه‌گذاري كند و ما بايد اجازه بدهيم كه آنها كار كنند و ما بايد مشكلات‌شان را حل كنيم.

  يادمان باشد دلار چه بلايي سر اقتصاد آورد
روحاني اظهار داشت: تلاش ما بر اين خواهد بود كه مشكلات و موانع را برداريم و اگر به وفور دلار نفتي رسيديم، شما يادمان بيندازيد كه خطاهاي قبلي را تكرار نكنيم؛ ما شرايطي بوده كه در عرض يك سال و خرده‌اي، 21 ميليارد دلار به صورت اسكناس در بازارهاي مختلف و در خيابان‌هاي مختلف تهران آمد و فروخته شد و كجا رفت و آن پول چه شد و چه آمد و چقدرش بيرون آمد؛ حالا با خداست. وي افزود: ما براي تحريم قدم‌هاي بزرگي را برداشته‌ايم؛ تحريم را تضعيف كرديم؛ پايه‌هاي تحريم را لرزان كرديم و شرايط در هر موقعيتي كه ما قرار بگيريم در بحث تحريم به وضع گذشته برنخواهيم گذشت. رئيس‌جمهوري در بخش پاياني سخنانش به موضوع مذاكرات هسته‌اي اشاره و تصريح كرد: ما در مذاكرات هسته‌اي با دنيا هم جدي هستيم و هم مصمم اما در عين حال دنيا بايد بداند فرصتي كه ايران در اختيار آنها گذاشته فرصتي بي‌انتها نيست.

روحاني گفت: ما برنامه‌هاي اقتصادي‌مان‌ را بر مبناي ادامه شرايط فعلي طراحي كرديم؛ به دليل اينكه به هيچ عنوان متكي به آن بحث نباشيم اما در عين حال چون توافق به نفع همه است و ادامه تحريم به ضرر همه است، اين را فقط ما نمي‌گوييم، اروپايي‌ها و شرقي‌ها همه به ما گفته‌اند كه تحريم به ضرر ماست، كشورهاي منطقه همه به ما مي‌گويند اين تحريم به ضرر ماست. روحاني خاطرنشان كرد: دنيا هم بداند، فرصتي كه ملت ايران در اختيار آنها گذاشته فرصت بي‌انتها نيست و ما برنامه‌هاي اقتصادي خودمان را بر پايه شرايط فعلي تهيه كرده‌ايم، اما در عين حال توافق به‌نفع همه است، چون ادامه تحريم به‌ضرر همه است و چون رفع تحريم به‌نفع همه است.
 
 نوبخت: امسال ۴۴هزار ميليارد تومان صرف كارهاي عمراني مي‌كنيم
در ادامه معاون برنامه‌ريزي رئيس‌جمهور با اعلام اينكه امسال ۴۴هزار ميليارد تومان صرف كارهاي عمراني مي‌كنيم، گفت: در چهارماهه امسال ۶۴درصد بودجه عمراني و ۸۴ درصد بودجه جاري تخصيص يافت. محمدباقر نوبخت نيز در ادامه در تشريح ابزارهاي بودجه‌اي در خروج از ركود با بيان اينكه اين ابزارها به ارقام و احكام بودجه‌اي تفكيك شده است، با اشاره به اعتبارات تملك دارايي‌هاي سرمايه‌اي، گفت: 43 هزار و 900 ميليارد تومان در سال جاري براي اجراي طرح‌هاي عمراني سرمايه گذاري خواهد شد كه اين استعدادي در بودجه است.
 
 84 درصد بودجه جاري تخصيص يافت
وي با بيان اينكه از اعتبارات هزينه‌اي در چهارماهه گذشته فقط 9/84 درصد تخصيص داده شد تا از باقي آنها براي اجراي طرح‌هاي عمراني استفاده كنيم، تصريح كرد: براي طرح‌هاي عمراني بودجه در چهارماهه اول 64 درصد تخصيص يافت كه عمدتاً براي روزهاي اخير است كه در چارچوب سياست‌هاي خروج از ركود اين سياست اجرايي شد.
وي گفت: 246 طرح عمراني نيز بايد در سال 93 به اتمام برسد كه باتوجه به كمبود زمان اين طرح‌ها با اعتبارات بيشتري به اتمام خواهد رسيد بنابراين 60 درصد از كل اعتباراتي كه در طول سال بايد به آنها پرداخت شود در طول چهار ماه نخست پرداخت شد.

اين عضو كابينه دولت يازدهم از تخصيص 100 درصد بودجه طرح‌هاي سفرهاي استاني رئيس‌جمهور و سفرهاي قبلي مقام معظم رهبري خبر داد و تصريح كرد: علاوه بر آنچه مربوط به دولت و شركت‌هاي دولتي است رقمي معادل 35 ميليارد دلار براي طرح‌هاي عمراني مازاد بر 43‌هزار و 900 ميليارد تومان نيز در نظر گرفته شده كه بنا داريم از آنها هم استفاده كنيم.

   بهره‌برداري 35 ميليارد دلاري از صندوق توسعه
نوبخت همچنين به تعيين اعتبارات خاص براي بخش غير دولتي اشاره كرد و گفت: بالغ بر 22‌ميليارد دلار البته اجازه دهيد بگوييم حداقل 35 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي استفاده مي‌كنيم كه قطعاً در بخش تحولات خارجي مي‌توانيم فاينانس‌هايي كه قبلاً مجوز آنها داده شده بود را مورد استفاده قرار دهيم.
وي با بيان اينكه البته احكامي نيز در بودجه وجود دارد كه با آنهامي توانيم براي سياست‌هاي خروج از ركود استفاده كنيم، اظهار داشت: در بند ق تبصره 22 اين امكان وجود دارد كه بيش از 100 ميليارد دلار براي طرح‌هاي ميعانات گازي براي كاهش و بهينه‌سازي مصرف انرژي استفاده كنيم.

معاون رئيس‌جمهور ضمن اشاره به اينكه بند الف تبصره 4 بودجه نيز از ديگر سياست هايي است كه بودجه اجازه آن‌را فراهم كرده است، گفت: 35‌ميليارد دلار فاينانس طبق اين بند در اختيار دولت است كه مي‌تواند بين استان‌ها توزيع شود.
وي ادامه داد: علاوه بر اعتباراتي كه در حد 18‌ميليارد و 100 ميليون دلار هزينه خواهيم كرد، اين امكان براي دولت وجود دارد كه در سال جاري 200 ميليون دلار از طريق صندوق نوآوري براي طرح‌هاي دانش بنيان و توسعه كشور استفاده كنيم. همچنين 2 ميليارد دلار براي مهار آب‌هاي اراضي در نظر گرفته‌ايم.

نوبخت با بيان اينكه 3 هزار ميليارد تومان براي طرح‌هاي عمراني تبصره 6 نيز تعيين شده كه براي استفاده از اين رقم مصوبه هيئت وزيران را دريافت كرديم، گفت: 3 هزار ميليارد تومان نيز براي اسناد خزانه اسلامي است كه مي‌توانيم براي تأديه بدهي‌هاي بخش دولتي و آب‌هاي مرزي استفاده كنيم. وي با اشاره به هدفمندي يارانه‌ها گفت: علاوه بر اقدامات انجام شده براي بهداشت و سلامت مردم، 5 هزار و 400 ميليارد تومان از اين منابع براي كمك به توليد و يارانه تسهيلات ارزان قيمت به بانك‌ها داده شد.
 
 طيب‌نيا: دنبال راه‌حل با فرض ادامه تحريم هستيم
وزير اقتصاد وابستگي به درآمد نفت را يكي از عوامل اصلي ركود تورمي در سال‌هاي اخير اعلام كرد و گفت: با فرض اينكه تحريم امسال ادامه خواهد يافت، بايد دنبال راه‌حل‌ها باشيم.
علي طيب‌نيا با بيان اينكه سه عامل در پيدايش ركود تورمي در اقتصاد كشور دخيل هستند افزود: ساختار اقتصادي نامتوازن و ناسالم، تك‌محصولي و وابستگي توليد به منابع درآمدي فروش نفت باعث شد تا بودجه كشور هرساله وابستگي شديدي به نفت داشته باشد كه اين موضوع در نهايت حجم واردات را افزايش داده و بهره‌وري اقتصادي را با روند كاهشي روبه‌رو ساخته است.
وي با اشاره به اينكه تحريم‌ها و كاهش سرمايه‌گذاري در سال جاري قابل حل نيستند، تصريح كرد: نمي‌توانيم براي خروج از ركود به‌صورت فوري روي اين عوامل محاسبه‌اي داشته باشيم چراكه فرض را بر ادامه تحريم‌ها گرفته‌ايم و بايد بتوانيم در ادامه تحريم مشكلات اقتصادي را حل‌و‌فصل كنيم. طيب‌نيا با اعلام اينكه تأكيد بر رفع تنگناي مالي بنگاه اقتصادي و افزايش تقاضاي مؤثر به‌گونه‌اي كه موجبات تورم را فراهم نكند، است، افزود: سياست‌هاي خروج از ركود متمركز بر بهره‌وري و افزايش ميزان بهره‌وري است.
  
دولت ۶۰ هزار ميليارد تومان به بانك‌ها بدهكار است
 وزير اقتصاد در ادامه از بدهي ۶۰ هزار ميليارد توماني دولت به بانك‌هاي دولتي و خصوصي خبر داد و گفت: اين موضوع باعث شده تا سيستم بانكي نتواند به نحو مناسبي اختصاص تسهيلات را به بخش‌هاي مختلف انجام دهد. البته اين موضوع در كنار بدهي بخش خصوصي به سيستم بانكي بر حجم مشكلات افزوده است به نحوي كه سيستم بانكي در ارائه تسهيلات به نوعي قفل شده است.
وي افزود: در بخش بدهي‌ها مقداري از آن متوجه بدهي دولت به بانك‌ها، و بانك‌ها به بانك مركزي است كه در اين زمينه سيستم بانكي ملزم است 34 درصد جريمه را به بانك مركزي پرداخت كند حال اين مطالبات در كنار مطالبات دولت از بانك مركزي برحجم مشكلات افزوده است.
وي با بيان اين مطلب كه در دو سال گذشته مجموع حجم توليد در واحدهاي توليدي 10درصد كاهش يافته است، افزود: در اين ميان درآمد مردم نيز 20 درصد كاهش پيدا كرده البته بايد اين نكته را متذكر شوم كه كاهش سطح درآمدي مردم بيش از كاهش سطح توليد در كشور بوده است. به همين منظور دولت درصدد است تا اقدام مناسبي را براي جلوگيري از روند كاهشي سطح درآمدي مردم به كار گيرد.
 
  نعمت‌زاده: مخالف كاهش قيمت خودرو هستم
وزير صنعت، معدن و تجارت با تأكيد بر اينكه موافق كاهش قيمت خودرو نيست به برنامه‌ريزي‌هاي انجام گرفته براي بهبود رشد اقتصادي و حمايت از توليد اشاره كرد و گفت: با اقدامات در حال اجرا رشد بالاي ۱۰ درصد در بخش صنعت و معدن در سال ۹۶ محقق خواهد شد. محمدرضا نعمت‌زاده در مورد تأمين مالي صنعت گفت: همين امروز يك نفر كه در همين جلسه هم حضور دارد به من پيغام داد كه ما مي‌توانيم از كشورهاي خارجي سرمايه به داخل كشور بياوريم، مشروط بر اينكه شما هم به قول‌هايتان عمل كنيد، بنابراين اگر اين فضاي آرام در بخش سرمايه‌گذاري را به وجود بياوريم، مشكل تأمين سرمايه بخش توليد را نخواهيم داشت. وي در پاسخ به اين نكته كه به اعتقاد مجلس، قيمت خودرو بايد 10 تا 15 درصد كاهش يابد گفت: ما موافق اين نظر نيستيم، اولاً چنين چيزي از مجلس نشنيديم و ثانياً هر كسي نظري در اين باره ارائه كند، بايد مدارك و مستندات خود را به شوراي رقابت ارائه دهد، زيرا تصميم‌گيري اين موضوع برعهده شوراي رقابت است.
 
  ثبت سفارش كار عبثي است
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: ثبت سفارش كار عبثي است چند بار تصميم گرفتيم كه آن را حذف كنيم ولي سر و صداي برخي بلند شد و تلاش داريم آرام آرام تا آخر سال آن را حذف كنيم.
  
سيف: بازنگري در نرخ سود بانكي
 از سوي ديگر رئيس كل بانك مركزي، ولي‌الله سيف، در حاشيه همايش تبيين سياست‌هاي اقتصادي دولت براي خروج از ركود با اشاره به كاهش نرخ تورم اظهار داشت: متناسب با كاهش نرخ تورم در ساختار نرخ سود بانكي بازنگري خواهد شد. گزارش‌هايي را بانك مركزي در دست تهيه دارد كه پس از نهايي شدن در دستور كار قرار خواهد گرفت. سيف در خصوص سپرده‌گذاري 22 ميليارد دلاري بانك مركزي در چين گفت: براي استفاده از منابع اين سپرده‌گذاري بايد مكانيزم‌هاي شفافي تهيه شود تا امكان استفاده از اين منابع از طريق فاينانس براي پروژه‌هاي عمراني و نيازهاي كشور مهيا شود.
 
  كميجاني: رايزني‌هاي بانك مركزي با چين براي برقراري فاينانس
همچنين قائم‌مقام بانك مركزي از ادامه رايزني‌هاي بانك مركزي با چين براي برقراري فاينانس خبر داد.
اكبر كميجاني در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه نتيجه رايزني‌هاي بانك مركزي ايران با چين براي از سرگيري فاينانس به كجا رسيد، اظهار داشت: مشكل خاصي نيست، يك مقدار مذاكراتي در جريان است تا ما‌به‌ازاي منابعي كه در بانك‌هاي چين داريم حداقل تا سه برابر آن منابع يا حداقل دو برابر آن بتوانيم در قالب طرح‌هاي معرفي شده براي تأمين مالي مؤسسه بيمه صادراتي آنجا انجام شود.
وي درباره تغيير نرخ سود بانكي با توجه به كاهش نرخ تورم گفت: قبلاً اعلام كرديم بخش سياست‌هاي پولي ما شامل نرخ‌هاي سود سپرده‌ها، تسهيلات و... ديگر مانند سال‌هاي قبل به‌صورت سالانه يا دوسالانه تدوين نمي‌شود بلكه هر زمان شرايط را مناسب و مقتضي ببينيم بحث‌هاي كارشناسي‌مان را در شوراي پول و اعتبار مطرح خواهيم كرد.
 
  نهاونديان: نرخ ارز آزاد از اين پس معتبر و داراي رسميت است
رئيس دفتر رئيس‌جمهور گفت: نرخ ارز آزاد از امروز معتبر و داراي رسميت است. محمد نهاونديان نيز با بيان اينكه نرخ ارز آزاد از اين پس معتبر و داراي رسميت است، اظهار داشت: اين هنوز يك سياست موقت است و تصويب نهايي نشده است. نهاونديان با اشاره به مباحث انجام شده در شوراي پول و اعتبار و دولت در اين خصوص خاطرنشان كرد: اين موضوع به زودي به تصويب نهايي خواهد رسيد.
  
جزئيات قراردادهاي جديد ايران و روسيه در آينده اعلام مي‌شود
رئيس دفتر رئيس‌جمهور درباره قراردادهاي جديد تهاتر نفت و كالاي ايران و روسيه گفت: جزئيات قراردادهاي ايران و روسيه در آينده اعلام خواهد شد. وي گفت: با توجه به عزم ايران و روسيه براي افزايش مناسبات و اثري كه حسن روابط سياسي در روابط اقتصادي دارد براي تفاهم در حوزه‌هاي مختلف كه يكي از آنها هم مي‌تواند نفت و گاز باشد تلاش مي‌شود.
وي افزود: هيئت‌هاي متعددي از دو كشور مذاكراتي داشتند و به نتايج خوبي هم دست يافتند و ان‌شاء‌الله اين در همكاري و سرمايه‌گذاري‌هاي دو‌جانبه، فناوري و مبادلات اثر خواهد داشت.
نهاونديان افزود: جزئيات قراردادهاي ايران و روسيه در آينده اعلام مي‌شود. نهاونديان همچنين درخصوص بسته خروج غير تورمي از ركود نيز اظهارداشت: امروز لايحه‌اي در اين رابطه به مجلس ارائه شد، برخي از مصوبات خروج از ركود دولت نيز به تصويب دولت رسيده و ظرف هفته‌هاي آتي به دستگاه‌هاي دولت ابلاغ و عملياتي خواهد شد.
مشاور رئيس‌جمهور ادامه داد: روند سه و چهار ماهه آغاز سال در بخشي از بخش‌ها نشان از حركت رو به رونق دارد و ما اين را در صنعت خودرو از بابت لاستيك مي‌بينيم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن