تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801770552




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بسته خروج از رکود، مبتنی بر واقعیات اقتصادی است / سیاست های دولت اثربخش بوده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بسته خروج از رکود، مبتنی بر واقعیات اقتصادی است / سیاست های دولت اثربخش بوده است تهران - ایرنا - مشاور اتاق بازرگانی ایران معتقد است: بسته خروج از رکود، مبتنی بر واقعیات اقتصادی است و سیاست های دولت تاکنون برای اقتصاد کشور اثربخش بوده است.


به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی بازارسرمایه (سنا)، بهروز هادی زنوز درباره همخوانی بسته خروج از رکود غیرتورمی دولت با واقعیات اقتصادی کشور، گفت: این اولین سندی است که دولت فعلی به صورت مکتوب و مستند در حوزه سیاستگذاری مطرح کرده است. همان طور که در سند هم گفته شده، دوره زمانی اش بیشتر مربوط به سال جاری و سال آینده است؛ یعنی ماهیت تدابیر کوتاه مدت دولت را در خصوص خروج غیرتورمی از رکود فعلی دربر می گیرد.
وی ادامه داد: به نظرم در مجموع، این سند متکی بر نظریه علم اقتصاد و مبتنی بر تحلیل نسبتا درستی از واقعیات اقتصادی کشور است، البته طبیعی است نارسایی هایی هم داشته باشد که انتظار می رود در جریان بحث و گفت و گو با محافل آکادمیک و کسب و کار رفع شود. تا آنجا که اطلاع دارم بزودی قرار است نشستی برگزار شود و محتویات این بسته بار دیگر به بحث گذاشته شود. امیدوارم آنجا فرصتی باشد که اتاق بازرگانی ایران و محققان و متخصصان بتوانند نظریاتشان را مطرح کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که در شرایط فعلی، نقش بازار سرمایه برای بهبود اوضاع چه می تواند باشد؟ گفت: در این بسته نقش بزرگی به بازار سرمایه محول شده است. به این معنا که به علت انقباض در سیستم بانکی و توان تسهیلات دهی آن انتظار بر این است که تامین مالی درازمدت بنگاه ها که مربوط به سرمایه گذاری ثابت آنها می شود، ازطریق بازار سرمایه صورت بگیرد و این بازار بتواند درصد بیشتری از نیازهای سرمایه ای شرکت ها را تامین کند، لذا در این بسته، نقش پراهمیت تری برای بازار سرمایه دیده شده است بنابراین تقویت نقش بازار اولیه در تشکیل سرمایه در این سند پررنگ تر شده است.
وی درباره تکلیف مجلس و بدنه دولت، اظهار داشت: سیاست هایی که در این بسته تنظیم شده، سه بخش است که یک بخش آن نیازمند اقدام یک دستگاه یا وزارتخانه است، بخش دوم تعامل دو یا چند دستگاه دولتی را می طلبد و در نهایت بخشی که نیازمند قانونگذاری است.
به گفته زنوز، به هر حال تعدادی از این سیاست ها مستلزم پشتوانه قانونی از طریق تنظیم لوایح در دولت، ارائه و بحث و گفت و گو بر سر آن در مجلس و تصویب نهایی در آنجا است که این کار البته می تواند قدری زمان بر باشد. بنابر این تکلیف بانک مرکزی در اینجا روشن شده است. همین طور تکلیف دستگاه های بخشی و وزارتخانه ها، هم در زمینه بهبود کسب و کار و هم تکالیفی که بر دوش آنها گذاشته شده است.
وی درباره نقش بخش خصوصی دراین بسته، تصریح کرد: در قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، شورای گفت و گویی بین دولت و بخش خصوصی پیش بینی شده که این دولت از روزی که بر سرکار آمده، به گفت و گو با بخش خصوصی و تعامل با آن پایبند بوده است. نمایندگان بخش خصوصی هم به نوعی در زمینه بهبود محیط کسب و کار و در حوزه سیاست گذاری، با دولت تعامل دارند.
این استاد دانشگاه درپاسخ به پرسشی در خصوص اینکه گفته می شود شرایط امروز رکود تورمی در سه دهه گذشته بی سابقه بوده است. دلایل این اتفاق چیست و چه تدابیری باید اتخاذ کرد که کشور به وضعیت سابق برنگردد؟، افزود: واقعیت این است که بخش قابل توجهی از شوک اولیه ای که به اقتصاد ایران وارد شده، ناشی از تحریم هاست. این تحریم ها ابعاد بسیار گسترده و بی سابقه ای دارد که هم شامل تحریم صادرات نفت ایران است (یعنی برای صدور نفت سقف تعیین شده است). هم شامل تحریم نظام بانکی و بانک مرکزی ایران است و هم محدودیت های جدی در نقل و انتقالات بین المللی ارز و پول ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: همین طور محدودیت هایی برای واردات و صادرات انواع کالاها و سرمایه گذاری شرکت های خارجی در بخش نفت و گاز ایران تعیین کرده است. بنابراین شوک اولیه عمدتا ناشی از تحریم های اقتصادی و مالی غرب است. به نظر می آید که این شوک از مجراهای مختلفی بر اقتصاد ایران تاثیر گذاشته است. یکی بودجه دولت است؛ به این معنا که موجب کاهش منابع مالی دولت شده و سهم بودجه دولت از 20 درصد به حدود 14 تا 15 درصد کاهش پیدا کرده است.
زنوز افزود: این کاهش سرمایه گذاری و مصرف دولت از سمت تقاضا، اقتصاد ایران را تحت فشار گذاشته است. از آن طرف یک تاثیر دیگر تحریم ها ناشی از انقباضی است که در تجارت خارجی ایران و پرداخت های بین المللی و ارز ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه، نرخ ارز به دنبال تحریم ها تقریبا 2 و نیم برابر شده است، اظهار داشت: این امر منجر به گرانی واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای شد، ضمنا محدودیت ها و مشکلات واردات هزینه های دیگر واردات را افزایش داد. به این ترتیب صنایع نتوانستند به کالاهای واسطه ای و سرمایه ای خود در قیمت قابل قبول دسترسی پیدا کنند و یک شوک منفی ارزی به اقتصاد ایران وارد شد.
به گفته وی، با رشد قیمت ها به شدت هزینه های تولید بالا رفت و تولید کاهش پیدا کرد. مساله دیگر این است که این شوک ها با بحران بانکی همزمان شد. بحران بانکی که ناشی از سوء سیاست های پولی و مالی گذشته بود.
وی تصریح کرد: بخش دیگری که ما در کشور با آن چالش داریم، همین بحث بانک هاست. گفته می شود که خیلی از قوانین فعلی بانک ها و عملکرد آنها ناموزون است و نیازمند تغییرات اساسی. چند وقت پیش هم صحبت از تحول نظام بانکی بود اما در نهایت به اجرا گذاشته نشد.
مشاور اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: البته ریشه این موضوع به چند دهه قبل برمی گردد؛ اما دولت قبل هم نظام بانکی را ملزم کرد به بودجه خودش و با قیودی که روی سیستم بانکی سوار کرد، مشکلاتی را برای نظام بانکی ایجاد کرد. بعد با بدهی های معوق بسیار سنگین و نرخ های تورم بسیار بالا، نظام بانکی دچار آسیب شد و در سال های 91 و 92 و بخشی از سال جاری شاهد انقباض اعتبارات هستیم. به نحوی که الان قدرت اعتباردهی بانک ها تنزل یافته است. ضمن اینکه به علت افزایش هزینه های تولید و سرمایه گذاری، تقاضا برای اعتبارات به شدت افزایش پیدا کرده است. یعنی در اقتصاد ایران، مشکل ارزی ایجاد شده است. از طرف یک مشکل جدی در سمت عرضه و یک مشکل جدی در سمت تقاضا داریم، به علاوه با یک مشکل در سیستم پولی کشور مواجهیم که تنگناهای مالی بسیار جدی برای تولید ایجاد کرده است. بنابر این، برون رفت از این وضعیت، کار چندان ساده ای نیست.
وی در پاسخ به پرسشی که با این وضع، شما چه قدر به کارآمدی این بسته خوشبین هستید؟ اظهار داشت: واقعیت انکار ناپذیر این است که دولت یازدهم حتی قبل از عرضه این بسته یعنی از زمان روی کار آمدن، با سیاست های واقع بینانه ای که در قبال مسایل هسته ای دنبال کرده، با اصلاحیه بودجه سال 92 با تنظیم یک بودجه واقع بینانه برای سال 93، با سیاست های پولی محتاطانه تر و کنترل حجم پایه پولی توانسته است انتظارات تورمی را کنترل و نرخ ارز را کم و بیش تثبیت کند. در عین حال با اصلاح مصوبه 35 بندی و سایر مصوبات توانسته چرخ های تولید را تا حدودی به گردش دربیاورد. افزایش تولیدات برخی کالاهای صنعتی در نیمه دوم سال 92 و سه ماهه اول سال 93 ، کاهش نرخ تورم، تثبیت نرخ ارز، گسترش تدریجی تولید و افزایش صادرات نفت حکایت از آن دارد که مجموعه سیاست های دولت یازدهم اثربخش بوده است.
زنوز با بیان اینکه با اجرای این بسته انتظار می رود که این سیاست ها به طور منظم و سیستماتیک تری بر کارکرد اقتصاد کشور تاثیر بگذارد، گفت: البته این بسته با قدری تاخیر ارائه شده و طبیعتا تا سیاست های اجرایی آن هم تنظیم شود، زمان خواهد برد. یک نکته خیلی مهم این است که وضعیت فعلی، محصول سه دسته عوامل است یک دسته عوامل به ساختارها و نهادهای معیوب برمی گردد که از گذشته های دور به ارث رسیده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: یک دسته از عوامل مرتبط با سیاست های نادرست در گذشته بوده که ما را خیلی آسیب پذیر کرد. یک دسته از عوامل هم مربوط به تحریم ها و محدوددیت های اقتصادی است که دچار آن شدیم. حال، با این بسته سیاستی نمی شود معجزه بزرگی کرد ولی می شود اوضاع را تا حدودی بهبود بخشید و این خودش امیدوارکننده است.
وی گفت: با این همه، نباید آثار مثبت ناشی از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای را هم نادیده گرفت. چون درصورت نتیجه بخش بودن مذاکرات، انتظارات فعالان اقتصادی خوش بینانه خواهد بود و گشایش هایی در زمینه تجارت و سرمایه گذاری خارجی از قبیل صادرات نفت و وضع مالی دولت ایجاد خواهد شد و خروج از این وضعیت خیلی راحت تر خواهد بود. به هرحال محور بسته خروج از رکود دولت روی کارآمدسازی رابطه بنگاه و بانک است.
زنوز تصریح کرد: به نظر می رسد اصلاح نظام بانکی، با توجه به مشکلاتی این صنعت، زمان خواهد برد. بازار سرمایه هم برای پذیرفتن نقش های جدیدی که به این بازار محول شده، نیازبه زمان بیشتری دارد این است که انتخاب ها و گزینه ها و اهرم های سیاستی خیلی بزرگی در اختیار دولت فعلی نیست. با این حال انتظار داریم که امسال وضع ما بهتر از سال گذشته باشد و به هرحال سال آینده انشاء الله با گشایش هایی که در تحریم ها می شود، وضعمان روبه بهبود می رود.
اقتصام(1)9141**1558



15/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن