واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتقال آب سدهای ژاوه و آزاد مشکلات بحران آب در قروه را رفع می کند قروه - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: راه حل اساسی برای بحران آب در شهرستان قروه، سامانه انتقال آب از غرب به شرق استان کردستان است که در هم اکنون در دست اجرا است.
حامد قادرمرزی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انتقال آب از سد آزاد در حال حاضر در دست اجراء است اما انتقال آب از سد ژاوه با کمبود اعتبار مواجه است.
به گفته وی بحران آب باید با مدیریت و تدبیر لازم و تامین اعتبارات کافی مدیریت شود تا از منابع آبی بهترین بهره برداری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه ایران جزو مناطق خشک دنیا است و با بحران آب مواجه است گفت: متوسط بارندگی در دنیا 800 میلی متر است در حالی که در ایران 240 میلی متر و چیزی کمتر از یک سوم میزان بارندگی است.
قادرمرزی با اشاره به اینکه آب را باید مدیریت کرد و به نحو مطلوب از این منابع استفاده نمود گفت: از زمانی که کشاورزان منطقه با کاهش آب های زیرزمینی مواجه شده اند کشاورزی با یک نوع فرهنگ مصرف درست و اقتصاد مردم منطقه، عجین شده است.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی گفت: با نصب کنتورهای هوشمند در چاه های کشاورزی در قروه، محدودیت هایی برای استفاده بی رویه از منابع آبی به وجود آمده است و این امر در روزهای گذشته موجب شد تا برداشت از منابع آبی توسط کشاورزان متوقف شود.
به گفته وی اکنون که فصل نیاز آبی گیاه است باید یک راه حل موقت برای مشکل سال زراعی فراهم کرد تا تولید منطقه دچار مشکل نشود و معیشت و زندگی کشاورز با مشکل مواجه نگردد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: باید با اجرایی شدن برخی برنامه ها در فصل کشت محصول بویژه اصلاح الگوی مصرف، باید کشاورزان را به سمت کشت محصولاتی با نیاز آبی کم سوق داد تا از افت بیش از حد سفره های آب زیرزمینی جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: زمین های کشاورزی توسط کشاورزان غیربومی اجاره داده می شود و این افراد با کشت محصول بویژه کشت سیب زمینی و اضافه برداشت بی حد و حصر آب، تنها به فکر منفعت خود هستند به همین دلیل منایع آبی دچار افت شدید شده است در حالی آب های زیرزمینی متعلق به همه است.
هزار و 899 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در شهرستان قروه وجود دارند که سالانه از این تعداد چاه، 116 میلیون متر مکعب آب برداشت می شود.
بر اساس آمار و اطلاعات و اندازه گیری های انجام شده، دشت دهگلان در سال 67-66 نسبت به سال پایه مطالعات 30 متر، دشت قروه 15 متر و دشت چهاردولی 16 متر افت سطح آب داشته است.
با این اوصاف کسری حجم مخازن آبی سفره های زیر زمینی منطقه معادل 500 میلیون متر مکعب است به همین دلیل دشت های قروه، دهگلان و چهاردولی به ترتیب از سال های 83،82 و 72 جزو دشت های ممنوعه اعلام شده اند.ک/3
7345/533
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]