واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک پزشک طب کار خبرنگاران در معرض بیماری های خودایمنی قرار دارند بندرعباس-ایرنا- یک پزشک گفت:خبرنگاران به دلیل شرایط ویژه کاری بیش از سایر مشاغل در معرض بیماری های خود ایمنی هستند.
دکترفاطمه نوروزی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیماری خودایمنی (Autoimmune disease) هنگامی رخ می دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به خود بدن را آغاز می کند.
وی ادامه داد:بیماری های خودایمنی می توانند اندام ها و بافت هایی از جمله گلبول های سرخ خون، عروق خونی، غده تیروئید، لوزالمعده، عضلات، مفاصل و پوست را درگیر کنند.
وی استرس و به هم خوردن الگوی صحیح خواب و تغذیه را از دیگر مواردی دانست که امکان ابتلا به عوارض آنها در خبرنگاران فراوانی بیشتری دارد.
دکتر نوروزی افسردگی های مزمن و دوره ای و همچنین برخی بیماری های عضلانی-اسکلتی که ناشی از نشستن دراز مدت پشت میز و کار با سیستم های رایانه ای را از دیگر مواردی دانست که خبرنگاران بیشتر در معرض آنها هستند.
همچنین این عوارض در عکاسان و تصویربرداران که باید دوربین های سنگین را با پایه های آن بر روی دوش خود حمل کنند و به سرعت در یک مسیر بدوند روی می دهد.
وی متذکر شد:میز و صندلی محیط کاری خبرنگاران نیز در بیشتر موارد مناسب نیست و کار کردن مداوم با کامپیو تر وصفحه مانتیتور بدون استراحت های کوتاه در فواصل کار به خصوص در خبرگزاری ها به مرور مشکلات بینایی و کمر درد وعوارض واختلالات اسکلتی عضلانی در اندام های فوقانی مانند مچ دست شانه وگردن را می تواند برای خبر نگاران ایجاد کند.
این پزشک رعایت الگوی صحیح خواب و تغذیه ،تحرک ،ورزش و پیاده روی را از جمله مواردی دانست که خبرنگاران باید آنها را جدی گرفته و به شدت رعایت کنند تا آسیب های شغلی آنان که در طب کار شناخته شده است به حداقل کاهش یابد.
وی همچنین توصیه کرد:خبرنگاران در رژیم غذایی خود مواد آنتی اکسیدان دار مانند سبزیجات و میوه ها مصرف میوه هایی که دارای رنگدانه و آنتی اکسیدان هستند مانند هندوانه، انگور و هلو و شلیل را مورد توجه قراردهند چرا که مصرف این نوع میوه ها علاوه بر تامین ویتامین ها ، باعث شادی و ایجاد نشاط وکاهش استرس در افراد می شوند.
به گفته دکتر نوروزی ،شاغلان در حرفه های خبرنگاری به دلیل اینکه زمان مشخصی برای صرف غذا ندارند، بهتر است مصرف دانه های روغنی از جمله انواع بادام، گردو، پسته، فندق و خشکبار را نیز در برنامه غذایی خود بگنجانند و از زیاده روی در مصرف نوشابه ها و آبمیوه های مصنوعی که عرف پذیرایی در نشست ها و مناسبت های خبری است پرهیز کنند.
دکتر نوروزی همچنین با اشاره به فراوانی آسیب های حوادث ناشی از حضور در صحنه های خبری پرخطر مانند ،سیل ،زلزله ، آتش سوزی ،جنگ و موارد مشابه ،به خبرنگاران و عکاسان توصیه کرد:حفظ سلامتی و جان خود را به عنوان یک اولویت مهم تلقی کرده و نسبت به رعایت موارد ایمنی در این موقعیت ها حساسیت ویژه داشته باشند.
به گفته این پزشک افزون بر استرس، خبرنگاران به علت تماس مداوم و طولانی با وسایل الکترونیکی ارسال اخبار و گزارش ها مانند استفاده از تلفن، موبایل، رایانه در معرض مواجهه با امواج الکترومغناطیسی قرار دارند که که این امر می تواند منجر به بروز علایمی مثل خستگی پذیری (سندروم خستگی مفرط)، بی اشتهایی، سردرد، شروع و تشدید سردردهای می گرنی در افرادی که زمینه ابتلا به بیماری دارند شود.
دکتر نوروزی ادامه داد: اختلالات شنوایی و ناپایداری هیجانی، افزایش تحریک پذیری، خواب آلودگی، بی خوابی، اختلالات ریتم قلبی، بی ثباتی فشار خون و اختلالات غدد درون ریز بدن که جزئی از آن ناشی از اثرات حرارتی این امواج است.
وی اضافه کرد:خبرنگاران به علت کار در فضای باز و زیر نور خورشید وتماس طولانی با اشعه ماوراء بنفش نور خورشید ممکن است دچار سوختگی های خفیف یا شدید پوستی ناشی از آفتاب (اثرات اشعه ماوراء بنفش) وهمچنین بروز ضایعاتی در الیاف الاستیک و منطقه سطحی در پوست شوند به طوری که در ناحیه صورت و گردن این عامل منجر به ضخیم شدن، چروک و پیری زودرس پوست را به همراه دارد.
این پزشک صاحب نظر در طب کار در پایان خاطرنشان کرد:انجام ورزش های مداوم روزانه، مرخصی های متناوب و منظم و نیز تفریحات مناسب از بهترین راهکارهای کاهش از استرس شغلی است که رعایت این نکات می تواند تا حدی اثرات منفی رویارویی های خطرزای شغلی خبرنگاران را کاهش دهد.ک/3
7192/668
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]