واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 27 درصد تولید ناخالص کشاورزی استان در قروه تولید می شود قروه - ایرنا - رییس خانه کشاورز استان کردستان گفت: 27 درصد تولید ناخالص کشاورزی استان کردستان در شهرستان قروه تولید می شود.
به گزارش ایرنا، حسن محمدی شامگاه دوشنبه در نشست بررسی مشکلات بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان قروه افزود: در صورت خشک شدن چاه های آب کشاورزی در قروه و دهگلان از دو میلیون تن محصولات تولیدی کشاورزی، تنها 300 هزار تن گندم دیم و کاه برای استان باقی می ماند.
وی گفت: ایده کشاورزان، حفظ آب است و مسوولین محلی و منطقه ای باید در این زمینه تدابیری بیاندیشند.
او افزود: با توجه به وضعیت استراتژیکی قروه و دهگلان، کشاورزان این منطقه با نصب کنترل بر روی کنتور برق چاه های کشاورزی، موافقت خود را برای تنظیم برداشت آب اعلام کرده اند.
وی به فرموده امام راحل و تاکید مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: کشاورزی محور توسعه و جزو برنامه های توسعه کشور است.
رییس نظام صنفی کشاورزی شهرستان قروه هم در این نشست گفت: برای برداشت آب به ازای هر هکتار جریمه سنگین 70 میلیون ریالی در نظر گرفته شده است که برای کشاورزان بسیار سنگین است.
صالح محمدی قروه افزود: آب چاه های کشاورزی قطع شده و کشت های سبز در حال از بین رفتن است و امنیت غذایی و بیکاری کشاورزان و کارگران در خطر است.
وی خواستار شارژ کارت های استفاده از چاه های کشاورزی تا پایان فصل برداشت شد و گفت: برای جبران کاهش منابع آبی باید الگوی کشت در منطقه ارایه شود.
محمدی اظهار کرد: با توجه به کمبود آب و بحران بی آبی در منطقه، وزارت جهاد کشاورزی باید هر چه سریعتر نسبت به تعویض سیستم های آبیاری فرسوده و استفاده از روش های جدید اقدام کند در غیر این صورت با میزان آبی که در منابع زیرزمینی وجود دارد امنیت غذایی به خطر می افتد.
هوشنگ معین یکی از کشاورزان شهرستان قروه هم در این نشست گفت: برای جلوگیری از کشت بی رویه، مسوولین باید قبل از کشت اطلاع دهند نه بعد از کشت و این یک جفای بزرگی در حق کشاورزان است.
به گفته وی در شهرستان قروه هزار و 600 حلقه چاه کشاورزی وجود دارد که باید با متخلفان برخورد شود تا از افت شدید آب های زیرزمینی جلوگیری شود.
مظفر غلامی یکی دیگر از کشاورزان این شهرستان گفت: در چاه های کشاورزی بیشتر از اینکه آب وجود داشته باشد هوا است و این امر بیانگر بحران آب در این شهرستان است.
به گفته وی عدالت در توزیع آب کشاورزی وجود ندارد و همین موجب هدر رفت منابع آبی شده است.
غلامی اظهار کرد: مسوولین باید با متخلفین و کسانی که در مصرف آب سوء استفاده کردند برخورد کنند ، برخی افراد برای دامداری مجوز حفر چاه گرفته اند در حالی برای کشاورزی از آن استفاده می کنند.
به گفته وی اگر از بدهکاران بانکی استعلام بگیرند کشاورزان بزرگترین بدهکاران بانک ها هستند و هر ظلمی که می شود به کشاورزان می شود.ک/2
7345/533
21/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]