واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس كمیسیون انرژی، نفت و محیط زیست اتاق ایران درگفت وگو با پانا: نسبت هزینههای عمومی دولت به تولید ناخالص داخلی 22 درصد است/ناکافی بودن سرمایه گذاری در پارس جنوبی خبرگزاری پانا : رئیس كمیسیون انرژی، نفت و محیط زیست اتاق ایران با بیان این نكته كه سالانه نیازمند به سرمایهگذاری 55 میلیارد دلاری در صنعت نفت و گاز هستیم از ناكافی بودن سرمایهگذاری در بخش گاز پارس جنوبی طی سالهای گذشته انتقاد كرد و افزود: هزینههای عمومی دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی (GDP) بالاست؛ این نسبت در ایران 22درصد و در كشور تركیه 16درصد، مالزی 14درصد و كره جنوبی 15درصد برآورد میشود، در عین حال اقتصاد این كشورها از ایران توسعه یافتهتر است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۰ مرداد ساعت 07:16
علی شمس اردكانی، درگفت وگو با خبرنگاراقتصادی پانا گفت: هزینههای عمومی دولت نسبت به تولید ناخالص داخلی (GDP) بالاست؛ این نسبت در ایران 22درصد و در كشور تركیه 16درصد، مالزی 14درصد و كره جنوبی 15درصد برآورد میشود، در عین حال اقتصاد این كشورها از ایران توسعه یافتهتر است.
وی با بیان این نكته كه سالانه نیازمند به سرمایهگذاری 55 میلیارد دلاری در صنعت نفت و گاز هستیم از ناكافی بودن سرمایهگذاری در بخش گاز پارس جنوب طی سالهای گذشته انتقاد كرد و ادامه داد: كشور قطر سالانه 150میلیارد دلار بیش از سهم گاز خود از پارس جنوبی برداشت میكند و ایران از داشتن این درآمد محروم است.
تامین مالی قاچاق كالا به ایران از محل قاچاق سوخت صورت میگیرد
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران پایین بودن بهای سوخت در ایران را عامل موثر در قاچاق آن به كشورهای همسایه عنوان كرد و گفت: تامین مالی كالای قاچاق از جمله پوشاك و وسایل الكترونیكی از محل فروش سوخت قاچاق روی عرشه كشتیها در خلیج فارس و تركیه تامین میشود.
وی تصریح كرد: قیمت یك لیتر گازوییل در ایران 250تومان و در دوبی 1950 تومان است و روی عرشه كشتی قیمت گازوییل هر لیتر 550 تومان به فروش میرسد و دلارهای گازوییل صرف واردات پوشاك و وسایل الكترونیكی میشود و تولید داخل را بهشدت مورد هدف قرار داده است.
شمس اردكانی خواستار توجه بیشتر دولت به پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی شد و گفت: متاسفانه در سالهای گذشته منابع این صندوق صرف واردات ماشینآلات و تجهیزاتی شده كه تولیدكنندگان داخلی قادر به تولید آن بودند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح كرد: ایران جزو پرمصرف كنندگان انرژی است و باید دولت سازوكار تشویقی برای كاهش مصرف انرژی در كشور ایجاد كند.
وی افزایش یكباره بهای انرژی را راهكار پر هزینه برای دولت دانست و گفت: در كنار افزایش شیبدار بهای انرژی باید راهكارهای تشویقی عملی برای مصرف كمتر انرژی در جامعه پیدا كرد.
وی صدور كارت سبز هوشمند انرژی برای هر یك از شهروندان را یكی از پیشنهادات كمیسیون انرژی اتاق ایران در این زمینه برشمرد و گفت: این كارت میزان سهمیه انرژی هر فرد را مشخص كرده و به كمتر مصرفكنندگان امتیازات ویژه نقدی و غیر نقدی اختصاص میدهد.
شمس اردكانی افزود: پیشنهاد ما این است كه به مصرفكنندگان جایزه بدهیم تا از مصرف بیهوده جلوگیری كنیم، فردی كه خودرو ندارد یارانه بنزین نمیگیرد اما فردی كه 4 خودرو دارد 4 برابر یارانه میگیرد.
رئیس كمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به طرح كارت سبز گفت: این طرح راهكاری برای سر و سامان دادن به این وضعیت است چرا كه با ارائه این كارت به هركس میگوییم این مقدار در استاندارد ملی حق توست و هر چه مصرف نكنی درآمد كسب میكنی.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]