واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید مجلس: 60 تا 70 درصد واحدهای تولیدی نیمه فعال یا غیر فعال هستند مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی گفت: 60 تا 70 درصد واحدهای تولیدی در سطح کشور نیمه فعال و یا غیرفعال هستند.
ˈحمیدرضا فولادگرˈ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در مشهد افزود: بر اساس آمار و بررسیها حدود 30 تا 40 درصد واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی و عموما متعلق به بخش خصوصی و غیردولتی فعال هستند، 30 درصد آنها نیمه فعال و همین میزان هم غیرفعال است.
وی گفت: در این میان واحدهای فعال موجود هم با حدود 40 تا 50 درصد ظرفیت تولید کار می کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: در بررسی و پایش مسائل و مشکلات بخش تولید از طریق 22 مولفه محیطی کسب و کار بیشترین مشکل این واحدها نبود تسهیلات بانکی، تامین مالی و مشکل نقدینگی است که موجب می شود به سراغ بازارهای غیررسمی بروند.
وی ادامه داد: بی ثباتی قیمتها که طی یکی دو سال گذشته عامل دوم بوده امسال با اقدامات دولت بهبود یافته و تبدیل به عامل سوم مشکل ساز برای تولید شده است.
فولادگر آثار تحریمها را عامل چهارم موثر بر بخش تولید عنوان و بیان کرد: بی تعهدی دولت نسبت به پرداخت مطالبات پیمانکاران هم مشکل دیگر این بخش در سالهای اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی تولید نه به دلیل تورم که عمده آنها به دلیل اقدامات خود ما است گفت: بر اساس مقررات بانک مرکزی باید 37 درصد تسهیلات به حوزه صنعت و معدن اختصاص یابد اما دولت اعلام کرده 29 درصد که آمار واقعی آن کمتر از این ارقام بوده و امسال نیز شرایط بدتر است.
او افزود: از سویی 30 درصد بازار پولی ما بازار غیرمتشکل است که بر اساس آمارها فقط سه درصد آن به بخش صنعت و معدن اختصاص یافته و عملا پولی که به تولید داده می شود با احتساب رقم دولت در مجموع 22 درصد تسهیلات هم نمی شود.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی گفت: ضمن آنکه بخشهایی هم وجود دارند که به نام تولید تسهیلات می گیرند اما در این بخش هزینه نمی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بخش از این نقدینگی منابع مالی از بانکها و بخشی هم از صندوق توسعه ملی تامین می شود افزود: قرار شده امسال 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به ریال تبدیل و به بخش صنعت تزریق شود که تاکنون عملیاتی نشده است.
فولادگر ادامه داد: همچنین برنامه ریزی شده 30 درصد منابع صرفه جویی شده از محل اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها به تولید اختصاص یابد که به دلیل مشکلاتی که در پرداخت بوده دولت قبل آن را ادا نکرده و دولت یازدهم هم این موضوع را پذیرفته اما منابع نداشت که تخصیص دهد.
وی با بیان اینکه نقش سرمایه در گردش برای بخش تولید شبیه رساندن آب به زمین در کشاورزی است گفت: در مجلس و کمیسیون ویژه بطور جدی این موضوع را پیگیری می کنیم و نشستهایی با مسوولان بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و غیره داشته ایم و حداکثر ظرف دو هفته آینده گزارش ما در این زمینه به صحن علنی مجلس می آید.
فولادگر افزود: محور این گزارش تامین منابع مالی مورد نیاز بخش تولید برای خروج از تعطیلی و رکود کنونی و اقدامات ضروری و کوتاه مدت در این حوزه است.
وی با بیان اینکه موضوع تولید و رکود حاکم بر آن از جمله بحثهای مورد تاکید جدی دولت است گفت: در بسته خروج از رکود دولت هم بدان اشاره شده است.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی افزود: بسته حمایتی دولت شامل سیاستها و خط مشی ها و بخشی هم به صورت لایحه به مجلس ارائه می شود.
وی ادامه داد: لایحه که دستمایه اولیه آن طرحی بود که پارسال در مجلس بر روی آن کار شده اینک در قالب لایحه با برخی اصلاحات توسط دولت ارائه می شود.
او افزود: دولت بخشهایی را به این لایحه اضافه کرده و هفته آینده با بازگشایی مجلس ارائه خواهد شد و بخش سوم این بسته هم الزامات اجرایی است.
فولادگر گفت: در این میان دولت طی چند ماه گذشته اولویت خود را برای مهار تورم بر کنترل نقدینگی و جلوگیری از افزایش پایه پولی گذاشت که این امر بطور نسبی اثر مثبتی بر کاهش تورم داشت اما موجب رکود شد.
وی افزود: در واقع طی یک سال گذشته که دولت کنترل جریان نقدینگی را مبنای عمل خود قرار داده رکود بیشتر شده است.
رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی گفت: هم اینک نظام بانکی در اعطای تسهیلات به تولید به شدت انقباضی عمل می کند و عملا مهار نقدینگی موجب شده بانکها انقباضی عمل نمایند.
وی ادامه داد: اگر دولت اولویت را بر حمایت از تولید بگذارد نخستین اثر آن در مهار تورم است ضمن آنکه کشور هم از حالت رکود خارج می شود.
او افزود: شاید در شروع کار تزریق نقدینگی به تولید، تورم را اندکی دامن بزند اما بعد از رونق، تولید این اثر تورمی را جبران می کند.
2713/660 / 1539
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]