واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کم آبی، پای ثابت مطالب رسانه های اصفهان در یکسال گذشته اصفهان- ایرنا- در نگاهی کلی به مطبوعات و خبرگزاری های استان اصفهان، می توان گفت که مسئله آب و خشکسالی سالهای اخیر پای ثابت سوژه های داخل استانی رسانه های این استان در یکسال اخیر بوده است.
به گزارش ایرنا، این موضوع که مسوولان امر و رسانه های کل کشور را نیز به خود مشغول ساخته بصورت مستقیم با حوزه های مختلف خبری مرتبط شده و خبرنگاران این حوزه ها را درگیر خود کرده است تا جایی که خبرنگاران فرهنگی، موضوع فرهنگسازی و نهادینه ساختن اصول صحیح مصرف و صرفه جویی در آب و خبرنگاران اجتماعی نیز مسئله آسیب شناسی خشکی زاینده رود و نیاز روحی مردم این شهر به جاری بودن آن را تیتر خبرهای خود قرار دادند.
خشکی زاینده رود حتی بر حوزه ورزش نیز سایه انداخته و ورزشکاران رشته قایقرانی نیز تحت الشعاع آن قرار گرفته و در مصاحبه های بسیاری از این امر گلایه کردند.
اما موضوع آب و خشکسالی بصورت ویژه و خاص صفحات اقتصادی و سیاسی رسانه های اصفهان را به خود اختصاص داد و سیاستگذاری های دولت و مجلس در این باره و نیز تاثیر خشکسالی بر وضعیت اشتغال و معیشت مردم و کشاورزان شرق اصفهان و تبعات آن بر مسئله مهاجرت مورد بررسی رسانه ها قرار گرفت.
نگاهی موشکافانه در رسانه های، دیداری و شنیداری، مکتوب و الکترونیکی اصفهان بیانگر توجه ویژه آنها به حوزه فرهنگ و هنر و نیز اقتصاد در پنج ماه اخیر، به دلیل نامگذاری سال 93 به نام ˈفرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نیز می باشد.
سه موضوع اصلی مترو، مصلای نماز جمعه و ورزشگاه 20 ساله نقش جهان شهر اصفهان نیز با توجه به حساسیت ها و نیازهای موجود، در اولویت های خبری و مورد توجه مطبوعات و خبرگزاری های اصفهان طی یکسال اخیر و بلکه پیش از آن بوده است.
سفر کاترین اشتون مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اسفند 92 به اصفهان نیز از مهمترین رخدادهای سیاسی خبری مورد توجه رسانه ها در یکسال اخیر در این شهر بود.
رسیدن واگن های متروی اصفهان پس از سالها انتظار به این شهر در اردیبهشت امسال و بسته شدن میدان تاریخی نقش جهان بر روی وسایل نقلیه به منظور حفظ این میراث ارزشمند تاریخی نیز از دیگر رویدادهایی بود که مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
** رسانه های استان اصفهان در یکسال گذشته متحول شده است
اما در یک سال اخیر رسانه های اصفهان تغییر و تحول هایی را شاهد بودند که از آن می توان به راه اندازی خبرگزاری تسنیم و پیش از آن نیز گسترش فعالیت های صاحب نیوز که یک سایت تحلیلی خبری است اشاره کرد.
همچنین اختصاص صفحاتی به انتشار اخبار به زبان های انگلیسی و عربی علاوه بر صفحات اصلی فارسی زبان برخی روزنامه های اصفهان نیز از دیگر تحولاتی است که در عرصه مطبوعات استان صورت گرفته است.
براساس آمار اداره امور مطبوعات و تبلیغات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز باید گفت که صدور دو مجوز جدید برای نشریات محلی عام و دو مجوز برای دفاتر سرپرستی نشریات سراسری و افزایش تعداد آنها به ترتیب به 180 و 64 نشریه در استان اصفهان، توسعه ای دیگر در بخش اطلاع رسانی و مطبوعات این استان است.
اما در این بین هم بودند نشریاتی که به دلیل فاصله شش ماهه در انتشار لغو مجوز شدند و دیگر منتشر نمی شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان دراین باره گفت: مطبوعات و رسانه های استان اصفهان در یکسال گذشته از نظر کمی، کیفی، تعداد صفحات، تولید و حجم محتوا توسعه خوبی داشته و برخی مطبوعات تعداد ویژه نامه های بیشتری نسبت به سال های گذشته چاپ و منتشر کردند.
حجت الاسلام محمد قطبی افزود: در حوزه گرافیک و اینفوگرافی (تغییر در رویه ظاهری روزنامه) جهش خوبی در روزنامه های اصفهان صورت گرفته و امید است این موضوع به هفته نامه ها و مجلات نیز تسری یابد و در آینده در ماهنامه و فصلنامه های استان نیز شاهد چنین تغییرات مثبتی باشیم.
وی اظهار کرد: در حوزه محتوایی بدلیل نبود شاخص های دقیق رتبه بندی و بررسی کیفی و ممیزی مطبوعات، به سختی می توان به قضاوت تحولات مطبوعات اصفهان پرداخت اما در اقدامی از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تیمی علمی از دانشگاه های استان انتخاب و پنج روزنامه اصفهان از ابتدای سال 93 مورد بررسی و تحلیل عمیق علمی قرار گرفت که ادامه این بررسی ها می تواند میزان ارتقای کیفی روزنامه ها و نشریات استان را در آینده مشخص کند.
به گفته قطبی عزم ارتقاء و تعالی در سازمان های مطبوعاتی استان وجود دارد اما گاهی نبود منابع انسانی متخصص و زیرساخت های لازم، نیل به این امر را با کندی مواجه می سازد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: فعالیت های جانبی از جمله ایجاد رشته های مرتبط خبری در دانشگاههای استان اصفهان انجام شده که در زمینه رشد کیفی رسانه ها در آینده کمک کننده است.
وی تبدیل یک نشریه مکتوب به نشر الکترونیکی را یک گام رو به رشد عنوان کرد و افزود: ما از این اقدام استقبال می کنیم و به گفته معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشریاتی که در کنار نشر مکتوب نشر الکترونیک نیز داشته باشند به صورت ویژه حمایت و کمک خواهند شد.
گ / 7131/ 607
18/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]